Last news in Fakti

11 Април, 2024 19:09 1 527 17

Войната в Газа няма да спира, но ние сме готови и за други сценарии

  • израел-
  • иран-
  • хизбула-
  • хамас-
  • дамаск-
  • корпус на гвардейците на ислямската революция-
  • бенямин нетаняху

Изказването на Бенямин Нетаняху идва на фона на засилващите се опасения, че Иран се готви да удари Израел в отговор на убийството на висши ирански командири

Войната в Газа няма да спира, но ние сме готови и за други сценарии  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел продължава войната си в Газа, но се подготвя за сценарии и в други области. Това заяви премиерът Бенямин Нетаняху, цитиран от "Ройтерс".

Изказването му идва на фона на засилващите се опасения, че Иран се готви да удари Израел в отговор на убийството на висши ирански командири.

"Ако някой ни навреди, ние ще навредим на него. Готови сме да отговорим на всички нужди за сигурност на държавата Израел - както отбранителни, така и нападателни", предупреди той.

Израел се подготвя за възможно отмъщение от страна на Иран за убийството на висш генерал и шестима други ирански служители при въздушен удар срещу комплекса на иранското посолство в сирийската столица Дамаск на 1 април.

Израел не е поел отговорност за атаката на 1 април, за която иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей се зарече, че Израел "трябва и ще бъде наказан".

Нетаняху направи изявлението си в момент, когато израелските войски и военни самолети започнаха операция в централната част на Газа. Армията твърди, че тя е насочена към унищожаване на инфраструктура на въоръжени палестински групировки.

Повечето израелски войски бяха изтеглени от Газа в подготовка за нападение срещу град Рафах в южната част на анклава, където са намерили убежище над 1 милион палестинци. Боевете обаче продължават в различни райони на Газа.

"Сякаш окупационната армия започна нова война", заяви 20-годишният Рауф Абед чрез чат приложение от Дейр Ал Балах на юг от бежанския лагер Ал Нусейрат. "Непрекъснато има експлозии. Всеки път, когато се надяваме да има прекратяване на огъня, Израел ескалира агресията, сякаш се опитват да окажат натиск върху "Хамас", като нападат нас - цивилните", разказа той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идат

    5 8 Отговор
    Ицата нали е техен човек, ще им подготви добри места в Рая.
  • 2 Емил

    16 7 Отговор
    Евреите отдавана копаят гроб другиму, ама поговорките винаги се сбъдват!
  • 3 Пръц

    9 9 Отговор
    "Постигна ли Израел целта си да ликвидира Хамас"?Що се притесняват от Иран? Страх?

    Коментиран от #5

  • 4 Иран няма

    15 9 Отговор
    да предприе масиран удар,а ще мъчи евреите с терор малко по малко но постоянно. На финала ще спечели понеже са по умни и хитри и не са сприхави като Израел.

    Коментиран от #6

  • 5 О ,даааа

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    До последният ханасец.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гражданин

    7 6 Отговор
    руснята напълниха гащите, до последния терорист.
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    11 6 Отговор
    АКО ИРАН УДАРИ ЯДРЕНИЯ ЦЕНТЪР В ИЗРАЕЛ
    ... ЕВРЕИТЕ И ТЕ ЩЕ ПОЧНАТ ДА СВЕТЯТ:))
  • 9 Пръц

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Е па оди":

    Е па оди обикаляй хиляди години по света,докато не ти подарят държава
  • 10 Почва се

    2 8 Отговор
    Много ясно че няма да спира, даже ще се разраства. Иначе как ще се потули високата смъртност на ваксинираните.
  • 11 Нали Израел

    5 2 Отговор
    Беше прибирал цялата миниатюрна част наречена газа
    Оставаше само един град А какво се оказа според тази статия стига да е вярно ето го

    Боевете обаче продължават в РАЗЛИЧНИ райони на Газа.

    АЗ ГО ТЪЛКУВАМ КАТО БОЕВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ПО ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА ГАЗ А

    ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ Е МАЛКО ПО-МАЛКА ОТ ПЛОЩТА НА ПОЛОВИНАТА ОТ СОФИЙСКОТО ПОЛЕ
  • 12 Диана

    2 4 Отговор
    Евреите не могат да имат своя държава - те трябва винаги да обвиняват някой друг за проблемите си, не могат да решават сами проблемите си, много са неадекватни и смешно претенциозни! Всичките им успехи, които имат в световен мащаб не се дължат на личните им качества, а на факта, че са живяли в обкръжение на неевреи, на хора с много различна култура и интереси - без такова обкръжение, евреите унищожават всичко добро около себе си и в себе си /Христос е проповядвал само 3 години там, преди да го убият, а използвайки християнството като "разменна монета", евреите са родили мюсулманството и всички религиозни проблеми, които продължават от древността до днес, в които са въвлекли и европейците и множество други невинни лековерни хора по целия свят!/...Не случайно Бог ги е оставил без държава, не случайно и циганите са другия подобен случай - ние като се доверихме на циганин /колкото и цивилизован да изглеждаше той - Иван Костов!/ стигнахме до кривата круша, значи...Когато нещо е добро за някой, Бог ще му протегне ръка, а САЩ не е Бог, значи...

    Коментиран от #13

  • 13 Евреите имат три държави

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Диана":

    Това са
    Еритрея
    Съединените щати
    Израел

    Нека се знае че в Ню Йорк живеят повече евреи отколкото в целия Израел

    Коментиран от #14

  • 14 Диана

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Евреите имат три държави":

    Но дали американците знаят това, което казваш, значи?!...Разбира се, че не! В САЩ евреите са "американци" и няма начин да твърдят нещо друго докато "не дойде времето им", както те го нищат, явно...Еврейските конспирации за завладяване на света се носят от векове от вятъра ту тук, ту там...Те самите заявяват, че те щели да спасяват света, значи...Вероятно и те ще ни спасяват по метода на мюсулманите - като умреш и си свободен, значи, преселваш се в един "по-добър" свят, значи...Трагедия!...Според мен, ако САЩ осъзнае, че са обект на манипулации, там ще стане страшно...
  • 15 Лумпен

    5 4 Отговор
    Време е Израел да изчезне от картата

    Коментиран от #16

  • 16 Сократ

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Лумпен":

    Подкрепям на 10000. Това е еврейската благодарност. Палестинците ги пуснаха в до овцете си, а евреите за благодарност почнаха да им взимат имотите и да ги убиват. Кажи евреин и не го обиждай повече.
  • 17 Стратег

    2 0 Отговор
    Командващият израелските въоръжени сили да не се мотае, а да направи следното: 1. Да формира десетки, ако трябва стотици мобилни парашутно разузнавателни групи, супер- модерно въоръжени. 2. МОСАД да разузнае и да даде точна информация за разположението на формированията на Хизбула. 3. Рано сутрин на развиделяване да се направи пълномащабно ,масирано внезапно нападение на районите заети с бойците на Хизбула и да бъдат всичките на 100% завинаги неутрализирани. 5. Формиран елитен отряд от тези групи да направи операция по пленяване ръководителите на Хизбула заедно със семействата им и Израел да ги включи в преговорният процес по освобождаване на заложниците от ХАМАС. Време е за действия, а не приказки.