Last news in Fakti

12 Април, 2024 15:56 679 1

Тайван и САЩ продължават да задълбочават двустранните си отношения

  • тайван-
  • делегация-
  • посещение-
  • project 2049 institute-
  • сащ-
  • отношения-
  • подкрепа-
  • продажба на оръжия

Делегация от Project 2049 Institute е на посещение в Тайван

Президентът на Таиван Цай Ин-уен прие делегация от базирания в САЩ мозъчен тръст Project 2049 Institute в президентския офис на 10 април в Тайпе, обещавайки да продължи да си сътрудничи със САЩ за опазване на мира и стабилността в Индо-тихоокеанския регион.

Групата се ръководи от Рандал Г. Шрайвър, председател на института и бивш помощник-министър на отбраната на САЩ по въпросите на сигурността на Индо-тихоокеанския регион.

Президентът приветства посещението на групата на 45-ата годишнина от създаването на Закона за отношенията с Тайван. Тя благодари на Белия дом, Конгреса и частния сектор на САЩ за продължаващото задълбочаване на сътрудничеството и приятелството с Тайван.

Според Цай двете страни са продължили да укрепват партньорството си в областта на сигурността през последните години. Примерите включват редовни продажби на оръжие на Тайван.

Докато САЩ изпълняват ангажиментите си към Тайван, островната страна предприема стъпки за повишаване на своите отбранителни способности.

Цай благодари на приятелите на Тайван от Project 2049 Institute за дългосрочния им ангажимент към сигурността през протока, както и за техните ценни предложения за разширяване и задълбочаване на отношенията между Тайван и САЩ.

В отговор Шрайвър на свой ред благодари на Цай за нейната инвестиция в двустранните отношения, както и за вдъхновяващото ѝ лидерство, особено по време на пандемията от Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 една и съща американска схема

    2 1 Отговор
    Пускат ги по пътя на Украйна.