Last news in Fakti

13 Април, 2024 08:02 1 565 12

Кадиров отхвърли твърденията, че руският химн е забранен в Чечня

  • рамзан кадиров-
  • химн-
  • русия

Той нарече медиите, които разпространяват невярна информация, „жълта преса“

Кадиров отхвърли твърденията, че руският химн е забранен в Чечня - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров отрече твърденията, че руският химн е забранен в Чечня. Според него новите изисквания за темпото на музикалните композиции се отнасят само за изпълнители на национални чеченски мелодии, предаде ТАСС.

„Всички творчески колективи на държавни и общински културни институции на Чеченската република, както и отделни изпълнители на вокални и инструментални произведения, се придържат към традиционно установените темпови стойности в чеченската музикална култура. Обърнете внимание на думите "национален" и "чеченски". И обърнете внимание на липсата на думата „забрана“, написа Кадиров в канала си в Telegram.

Коментирайки информацията за забраната на руския химн в Чечня, той нарече медиите, които разпространяват невярна информация, „жълта преса“. и обясни, че резолюцията е препоръчителна за изпълнителите на чеченски мелодии и не забранява руския химн.

„Всичко това е препоръка за изпълнители на чеченски мелодии (не химни, не военни маршове, не балади, не шансони, не песни на други националности и т.н.), която има за цел да запази музикалната изразителност, оригиналност и своеобразие“, добави ръководителят на региона.

По-рано министърът на културата на Чечня Муса Дадаев обяви, че в републиката се въвеждат препоръки за ограничаване на темпото на чеченската музика. Те означават, че всички музикални, вокални и хореографски произведения трябва да бъдат в темпо от 80 до 116 удара в минута. След това редица медии посочиха, че поради нововъведението руският химн може да бъде забранен в републиката, тъй като темпото му е по-бавно.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Диригент Журналист

    8 4 Отговор
    Това ми заповядоха да пиша. Затова ми плащат. Не съм виновен аз за пропагандните лъжи!
    А вие се оправяйте.

    Коментиран от #4

  • 3 Официално

    5 9 Отговор
    вероятно не е забранен .
  • 4 Барабанист

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Диригент Журналист":

    важното е да подържа темпото с лъжите, с цел разфасоването на РФ. Всякакви средства са позволени, когато губиш и си отчаян, и унизен.
  • 5 1944

    8 10 Отговор
    след падането на бункерния мишош тоя клоун ше е следващия.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Педя човек, лакът брада

    5 5 Отговор
    Тик Ток героя е като Троя !
    Само че му няма коня !
  • 8 Момчил

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "1944":

    Да не вярваш,че Украйна ще спечели войната ? Говори с украинци ти препоръчвам. Украйна няма нито хора вече,нито ресурси,нито оръжия,а Зеленски гепи на поразия от парите пристигащи от САЩ и ЕС там. Нещата са изключително сериозни и всички украинци са за това да се сложи край на войната, само Зеленски продължава да изпълнява заповедите на САЩ,които имат полза да продават оръжия,а Украйна задлъжнява жестоко( по-голямата част от парите,които им пращат са под формата на заеми). В Русия,от друга страна,също се усеща това,че загубиха като цяло повечето европейски пазари и има криза заради огромните харчове по войната,но все пак ще се справят. Украйна обаче е пътник и не приключи ли скоро войната са напът да изгубят и Одеса,а оттам и излаза си на море и това е съвсем реално .

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пламен

    3 5 Отговор
    В Чечня не важат законите на рф.
  • 11 ХАН ЮВИГИ

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Момчил":

    Всичко ще бъде Украйна
    Казах
  • 12 Жив е той

    0 0 Отговор
    Жив е.. Кадирката, голяма сила!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания