Last news in Fakti

15 Април, 2024 04:09 1 993 6

Германия не пуснала Янис Варуфакис на нейна територия

  • янис варуфакис-
  • германия

Бившият гръцки финансов министър желаел да участва в пропалестински форум в Берлин

Германия не пуснала Янис Варуфакис на нейна територия  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият гръцки министър на финансите Янис Варувакис не е получил разрешение да влезе в Германия, за да присъства на пропалестинска конференция в Берлин, породила полемика. На още няколко души също е била наложена подобна забрана. Властите са взели това решение, водени от опасения, че участници във форума биха могли да направят антисемитски изказвания по време на него, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на източници от германските служби за сигурност.

Варуфакис, съосновател на паневропейската лява партия „ДИЕМ 25“, написа в „Екс“ вчера, че германското министерство на вътрешните работи му е издало забрана за дейност, което ще рече, според него, забрана за развиване на политическа дейност на германска територия. Това се отнасяло и за негови участия в онлайн събития, например чрез платформата „Зум“, разказа Варуфакис.

Според сведения от източници от службите за сигурност и според информация на изданието „Ханделсблад“ става дума за забрана за влизане в Германия, издадена на Варуфакис.

Германската полиция прекъсна в петък пропалестинската конференция, която трябваше да продължи до днес. После я забрани с аргумента, че един от ораторите на нея имал забрана да извършва политическа дейност в Германия. Полицията съобщи това в „Екс“, без да назовава конкретно име.

Войната в Газа предизвика спорове в Германия, където силната подкрепа на Берлин за Израел породи критики, че пропалестинските гласове са маргинализирани, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо пропуснахте да споменете

    25 4 Отговор
    че на тази конференция са поканени и евреи. И не е "пропалестинска конференция" или "антисемитска", а мирна конференция за дебати и намиране решение на ситуацията в Газа!

    Има нещо гнило в Германия.
    Пак!
  • 2 бах Киро

    32 4 Отговор
    На това му викам аз юдомасонска демокрастия.Бетер соца стана в този евроатлантически гей вертеп.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Устатата

    2 8 Отговор
    Да ходи в Москва!
  • 5 Про3д

    4 1 Отговор
    Да живее демокрацията и свободата на словото!
    Този да се радва, че Джулиан Асандж още не може да види слънце....
  • 6 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    4 1 Отговор
    Г€РМАНИЯ € ПОД юд€й$ки ($ащ(нато)) КОНТРОЛ!
    НЯМА ДА ГО БЪДЕ €$, Г€РМАНЦИТ€ НЯМА ВЕЧНО ДА ТЪРПЯТ €в р€й $ки т€ НОМ€РА НА чичо $ам!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$тит€(нато-фаши$тит€) БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКА!!!
    БОГ И РУСИЯ ДА ПАЗЯТ ПРАВОСЛАВИЕТО, БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато) ,изра€л, британия, канада, ав$тралия,нова з€ландия,япония...!!!
Новини по държави: