Last news in Fakti

15 Април, 2024 05:46 8 348 147

Скот Ритър: Никой не може да спре Иран, ако поиска да унищожи Израел

  • скот ритър-
  • иран-
  • израел

Тел Авив може да издържи до 5 дни на подобни атаки, смята бившият офицер от американското разузнаване и инспектор на ООН

Унищожаването на иранските ракети и дронове струва милиарди долари, така че Израел и Съединените щати няма да могат да отблъснат атаки с такава интензивност дни наред. Това мнение изрази в интервю за телевизионния канал Al Mayadeen бившият офицер от американското разузнаване и инспектор на ООН Скот Ритър.

„Първо, когато говорим за отбраната на Израел, Израел не може да се защити. Имаше доказателство за това: ирански ракети удариха израелски бази“, каза той. „Трябва да сме наясно колко пари са похарчени за защита на Израел от дронове и крилати ракети. Това са милиарди долари. Това е еднократно събитие“, добави Ритър.

„Колко дни подред Израел и неговите съюзници ще могат да използват високотехнологични системи за противоракетна отбрана на стойност милиарди долари. Отговорът е три или пет дни. Ще им свършат ракетите, преди Иран да свърши безпилотните самолети. Познайте какво се случва след това?" - каза анализаторът.

„Ако Иран разполага с достатъчно ракети и дронове, за да поддържа това ниво на активност за една седмица, те ще изчерпят способността на Израел да се защити. Вижте какво стана с Украйна, когато им свърши ПВО: няма с какво да защитават въздушното си пространство, а Русия ги разкъсва. Иран ще разбие Израел, когато му свърши противовъздушната отбрана“, продължи Ритър.

Според неговата оценка, в случай на пълномащабен конфликт, Иран ще изчака, докато Израел изразходва ракетите си, за да унищожи безпилотните самолети, и тогава ще започне да унищожава израелската инфраструктура с по-мощни ракетни оръжия. "Иран не искаше жертви или щети, те искаха да докажат нещо и го направиха. Израел не може да бъде защитен. Това искаха да докажат. Никой не може да направи нищо, ако Иран реши да го унищожи. За щастие се надявам, че Иран няма да вземе това решение“, заключи Ритър.

Вечерта на 13 април Иран изстреля дронове и ракети към Израел, наричайки това отговор на многобройни престъпления, включително въздушна атака срещу консулския отдел на посолството на Ислямската република в Дамаск. Техеран заяви, че неговите удари срещу Израел са насочени срещу военни цели. Израелските отбранителни сили съобщиха, че са прехванали 99% от около 350 ирански снаряда, летящи към еврейската държава, като са нанесени незначителни щети на военновъздушната база Неватим. Няма съобщения за смъртни случаи или сериозни наранявания на хора в Израел.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    139 136 Отговор
    Да, бе... Тази пенция само бълва сензационни заглавия. Баба Ванга на твърдо гориво...

    Коментиран от #12, #83

  • 2 Забелязал

    157 154 Отговор
    Този е адски, противен плyжек и долен лъжец... Пeдoфил!

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Точно така

    179 94 Отговор
    Предупреден значи въоръжен. Израелците дали си дават сметка, че много фино ги предупредиха, че трябва да престанат да си търсят белята.
  • 5 Сесесере

    101 161 Отговор
    Американската русофилия, пак се изказа! За разлика от нашите, този е платен ! Израел няма да се защитава 5 дни, още на втория Иран ще е при мохамед ! Смешници

    Коментиран от #75, #85

  • 6 Типичен рашистофил

    99 110 Отговор

    До коментар #2 от "Забелязал":

    който бълва само нелепи лъжи и глупости.

    Коментиран от #86

  • 7 Хм Хм

    109 82 Отговор
    Г-н Скот Ритър е забравил, че Израел е ядрена държава и според повечето доктрини ще използва ЯО, ако е застрашено съществуването на държавата. Никой нормален човек ни иска такова нещо.

    Коментиран от #18, #21, #122

  • 8 Предозиралия рубладжия

    87 94 Отговор
    Тоз пак си мисли че говори на руските бабички..дроновете летят с 200 километра и са унищожени с оръдейна стрелба от самолетите..скъпи ПВО ракети са ползвани само по балистичнитр ракети

    Коментиран от #27, #88

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чума

    46 98 Отговор
    Тоя чук коментира като коментатор на футболен мач, при който единия отбор има само вратар! Някой ще ги чака цяла седмица! Джри няма да е изненада, ако до 48 часа не хвърчат чалми, заради вчерашната персийска терористична наглост!

    Коментиран от #89, #98

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мдаа

    89 15 Отговор
    В началото факти твърдяха, че Иран са изстреляли 200 дрона и ракети...посля броя им стана 300, а сега вече виждам цифрата 350...И как човек после да ги взема насериозно

    Коментиран от #91

  • 15 Гост

    26 59 Отговор
    Не знам за Иран но Израел им атом какво биха направили ако Иран ги атакува и почне да печели? Дали иранците не са н ясно?
  • 16 Сър Пичук

    70 12 Отговор
    Още едно потвърждение, че в днешния свят единствената защите на суверенитета и цялостта на една държава може да е ядреното оръжие. Мисля, че неофициално Израел го има. а рано или късно и Украйна ще се сдобие с такова.
    Крайно време е политиците да се озаптят, да си укротят мераците и да започнат да решават проблемите си по мирен и цивилизован начин.
    Тъжно и жалко е че в 21 век не може да се намери нещо по-умно за решаване на конфликтите от първобитното насилие. Разликата с онези времена е, че тогава са се биели с камъни и тояги, а днес в модерни оръжия за по-съвършено убиване и унищожение. Технологиите са много по-напред от цивилизованото мислене и както се вижда политиците са много по-назад в него дори от животните, които никога не убиват от алчност или само защото могат.

    Коментиран от #25, #65

  • 17 Копейкин

    55 47 Отговор
    "Ние сме с иран. Ние сме верни на братята ни от близкия изток. Ние сме за тристрания пакт Русия, Иран и Северна Корея.
  • 18 На този вярват само

    24 61 Отговор

    До коментар #7 от "Хм Хм":

    склеротични бабички и дядовци.
  • 19 БайБоцимир

    35 59 Отговор
    Великият експерт не отчита, че когато те ударят, може и да отвърнеш. Никой няма да стои и да ги чака три дена подред да обстрелват масивно, това не е Украйна. Съмнявам се иранците да са толкова неразумни.

    Коментиран от #38, #84

  • 20 Соловьов трябва да го

    27 62 Отговор
    вземе тоя демагог и лъжец за главен сътрудник в предаването си.

    Лика-прилика са.
  • 21 Допълнение

    76 7 Отговор

    До коментар #7 от "Хм Хм":

    Много отдавна международни ядрени експерти не са посещавали Иран. Там някой знае ли какво се случва?

    Коментиран от #22

  • 22 Вероятно си мислиш, че ЦРУ

    16 21 Отговор

    До коментар #21 от "Допълнение":

    няма резиденти там...? 😂

    Коментиран от #64

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сесесере

    25 41 Отговор

    До коментар #10 от "⚜️Лопата с чип⚜️":

    То и Ирак имаха един милион танка ама…..а и два милиона войници! Къде са?

    Коментиран от #29, #31, #39

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 осъдения педофил

    11 34 Отговор
    последовател на мухасмед педофила
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пустинна буря 2

    15 35 Отговор
    И аятоласите са при създателя си.....
  • 31 Насересе

    62 21 Отговор

    До коментар #26 от "Сесесере":

    И какво? Израел победи Ирак ли?

    Освен това Иран не е Ирак. И вече Иран е в БРИКС- ако нещо ти говори това. На САЩ им говори много.
    А и зеленски им източи вече складовете! Особено ПВОтата на запада.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кво като Иран е в брикс

    20 60 Отговор

    До коментар #31 от "Насересе":

    Една пустинна буря 2 ша отрезви аятоласите.

    Коментиран от #42, #44, #69

  • 34 Скот Ритър

    83 15 Отговор
    Досега каквото е предсказал, всичко е станало.
    Когато тука ни обясняваха миналата година как славните укри ще превземат Крим, а на руснаците им свършват ракетите, той говореше за провал и колапс на Украйна. Е, какво пишат днес по въпроса?
    Но човекът се базира на факти, не на пропаганда, дори и да има пристрастия към една от страните.
  • 35 Чума

    26 37 Отговор
    То се вижда с невъоръжен поглед, че Простя Копейкин е иранец! Какво да прави Израел!? Навсякъде джангали!? Вие нямате ли във вашия град джангали и как се живее при наличието на популация, която се размножава и има все повече наглост и права!? Ей го тука едно семейство, към 70 годишни, поддържат си къщица на село, но не би! Кмета настанил някакви зурлести в съседство и ги ползва за избори вероятно! Не работят редовно, все бременни / към 30 годишна, на път е деветото или десетото/ и започнали да им барат дървата и покъщината! Отидат единия път - барано, следващия - пипано! Да се оплачат - лошо, да мълчат - пак лошо! Съжителство и интеграция! Глупости!
  • 36 Посолството

    7 33 Отговор
    Да, Израел е една човешка длан, но няма страшно, в Хазария ще има свободни територии, но степите са си степи, къде по-добре ще е за Богоизбраните да се установят на китно и красиво местенце, някъде където мазно кафенце е текло! Скоро ще разчистим и тази територия и тогава ще включим с пълна сила Иран в уравнението и знамето на Израел ще се вее от Бслкана!
  • 37 Чума

    32 7 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдател":

    Бай Борисов пращаше критични есемеси на Сексил Каратанчева, когато бе на 14, но за вашия стандарт това не е педофилство!
  • 38 Опа

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "БайБоцимир":

    Та неразумни са
  • 39 Опа

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Сесесере":

    И там за кюлчета беше пушилката
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Е да де

    41 5 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдател":

    И някак съвсем случайно му спретнаха тези обвинения, точно когато ЕДИНСТВЕН разправяше наляво и надясно, че Ирак е нямал оръжия за масово поразяване, и агресията на САЩ не е оправдана. Както стана и с Асанндж между впрочем...Колко удобно, а?
  • 42 Мишел

    43 9 Отговор

    До коментар #33 от "Кво като Иран е в брикс":

    САЩ обявиха, че няма да участват в ескалация наконфликта и в сухопътна операция в Иран. Причината е, че около 200 американски бази са в обсега на иранските ракети. При атаката на двете амеррикански бази в ОАЕ преди няколко години , двете бази бяха изцяло унищожени, независимо, че бяха защитени с Пейтриът.

    Коментиран от #45, #127

  • 43 я кажи за бидоня , че и при него

    22 3 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдател":

    е водено разследване . синчето му , също .
  • 44 ха ха ха

    33 8 Отговор

    До коментар #33 от "Кво като Иран е в брикс":

    Европейците дето бяха в пустинна буря , дали ще гъкнат сега ?
    А и какво стана след бурята ? Изритаха краварите от Ирак .

    Коментиран от #46, #47

  • 45 И иран

    10 16 Отговор

    До коментар #42 от "Мишел":

    Е в обсега на американските бази....не го мисли.
  • 46 Пустинна буря

    14 13 Отговор

    До коментар #44 от "ха ха ха":

    Изрита Ирак от Кувейт.....после Буш младши прати Саддам на бесилото.....и днес има щатски бази в Ирак....в гугъла го пише

    Коментиран от #52

  • 47 Стига бе

    16 14 Отговор

    До коментар #44 от "ха ха ха":

    Щатите окачиха Саддам на въжето по късно.....а при пустинната буря разбиха Ирак и освободиха Кувейт.

    Коментиран от #54

  • 48 Дончо Горския

    20 19 Отговор
    Познайте кой му плаща на този " специалист" ! ! !

    Коментиран от #49, #56, #77, #145

  • 49 Бе то

    16 13 Отговор

    До коментар #48 от "Дончо Горския":

    Си е математика...колко струва един дрон и колко ракета Пейтриът...за колко се сглобява дрона и за колко ракетата???

    Коментиран от #51, #103

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Никой не е луд да използва

    26 6 Отговор

    До коментар #49 от "Бе то":

    ракета от Патриот за дрон... Само типичния лаик може "мисли" подобни нелепости...
  • 52 ха ха ха

    13 9 Отговор

    До коментар #46 от "Пустинна буря":

    Питам сега какво е положението ? Изритаха една коалиция от 67+ от Сирия ,Ирак ,Афганистан ,Либия ....
  • 53 Развийш ли

    10 18 Отговор
    Евреите като се изчерпят с отбранителните способности прилагат им смъртоносната хватка с атомна бомба и мача свършва

    Коментиран от #55

  • 54 ха ха ха

    22 10 Отговор

    До коментар #47 от "Стига бе":

    Цялата буря беше заради петрола на Ирак Сирия ,Либия ....Лакомията голяма , обаче накрая ще платят сметката .
  • 55 ако евреите бутнат атома

    17 6 Отговор

    До коментар #53 от "Развийш ли":

    Изчезват от картата моментално .

    Коментиран от #66

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 както върви

    23 3 Отговор
    Следващия път Персите ще атакуват евреите с балони по 10 цента парчето . Да видим колко време ще издържи купола .
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ами честичко

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "Вероятно си мислиш, че ЦРУ":

    Екзекутират разни шпиончета в Иран. Може и да няма. Хахаха
  • 65 факуса

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Сър Пичук":

    няма да сме първата самозатрила се цивилизация,има следи за използване на ядрени оръжия в дълбока древност,явно генните инженери са объркали нещо
  • 66 Развийш ли

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "ако евреите бутнат атома":

    Амиии И кой ще е този терминатор че не се сещам
  • 67 прав е

    8 13 Отговор
    А какво може да спре Израел и САЩ да влезнат в Техеран?

    Коментиран от #70, #76, #79

  • 68 Гост

    11 16 Отговор
    Много пошло.Първото което е Израел няма да чака да им свърши ПВО-то и да търпят Иран да ги бомбардира в продължение на седмица.В момента в който терористичен Иран си позволи подобен ход то Израел ще заличи ислямската република.Всички знаем 6 дневната война,а тук ще бъде няколко часова.Израел ако прецени може и с ядрено оръжие да заличи ислямистите

    Коментиран от #78

  • 69 Ами Русия и Китай

    16 9 Отговор

    До коментар #33 от "Кво като Иран е в брикс":

    Ще им подарят по 5-10 атомни ракети и Израел ще се уплаши. Това означава да си в Брикс.
    Но, мисля че Иран има и собствено атомно оръжие. Сащ за това избягва с тях да си задълбочава конфликтите. Те са много древна цивилизация.

    Коментиран от #72, #73

  • 70 факти

    7 13 Отговор

    До коментар #67 от "прав е":

    Абсолютно нищо.Иран ще бъде закопана държава
  • 71 Либе растите

    12 5 Отговор
    са в ступор!Много е лошо,когато ти казват истината в очите!Боли ли ви,жалки платени сорос чета?!Боли ви,и така трябва,глобалния либерализъм е към края си!Новия Световен ред идва!

    Коментиран от #74

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 глупости

    3 11 Отговор

    До коментар #69 от "Ами Русия и Китай":

    САЩ не иска да се занимава с Иран, защото 80 милиона иранци кой ще ги храни след като свалят чалмата в Техеран? На никой не му се занимава с подобна бежанска вълна.

    Коментиран от #90

  • 74 руски copoсоиден кравар

    5 5 Отговор

    До коментар #71 от "Либе растите":

    Наркотиците май са силно нещо copocня предателска!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Какво пречи ли?

    11 10 Отговор

    До коментар #67 от "прав е":

    Стотици години терористични удари И на иранци по сащ, Израел и съюзниците им. Това пречи. Лесно е да се мисли, че си победиш във война. Но, изтребването на цял народ не става. Защо Русия има вече много стотици години проблеми с хазарите? Еми някога в средновековието тя е победила техния хаганат. Но хазарите са останали и са се пръснали по света. Но общото за всичките тях е, че ненавиждат Русия и искат да я унищожат. И тази омраза е на генетично ниво.
  • 77 Тити

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Дончо Горския":

    Майкаати, разбира се в натура.
  • 78 еййй умен си бре

    12 6 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    хоп троп....джуджето Израел щезаличи иран който е с площ 184 пъти израел. Ми то така на израел и едначка им стига

    Коментиран от #81, #82

  • 79 гъба

    8 2 Отговор

    До коментар #67 от "прав е":

    отровна....площа на израел е за едничка

    Коментиран от #80

  • 80 прав си

    7 3 Отговор

    До коментар #79 от "гъба":

    Площта на Израел е за една, но израелците са по целия свят.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 АРГОН

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Бре какъв си ми специалист, бре ха-хо!!! Сядай си, двойка.

    Уилям Скот Ритър младши е американски писател, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на Съединените щати, и оръжеен инспектор към Специалната комисия на ООН.

    Повече ли разбираш от бившия офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ бре?
  • 84 Аз съм от СССР

    20 12 Отговор

    До коментар #19 от "БайБоцимир":

    Само че Иран са 90милиона а Израел 9милиона а не официално и двете държави имат атомно оръжие. Около Израел всички държави освен Йордания са за Иран.Кой ще победи според глупаците които мислят че Израел ще победи?

    Коментиран от #87

  • 85 АРГОН

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сесесере":

    Бре какъв си ми специалист, бре се-ре!!! Сядай си, двойка.

    Уилям Скот Ритър младши е американски писател, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на Съединените щати, и оръжеен инспектор към Специалната комисия на ООН.

    Повече ли разбираш от бившия офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ бре?
  • 86 АРГОН

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Типичен рашистофил":

    Сядай си, двойка.

    Уилям Скот Ритър младши е американски писател, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на Съединените щати, и оръжеен инспектор към Специалната комисия на ООН.

    Повече ли разбираш от бившия офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ бре?
  • 87 верно

    4 4 Отговор

    До коментар #84 от "Аз съм от СССР":

    Може ли да ни разкажеш как се разви шестдневната война в Близкия Изток?

    Коментиран от #94

  • 88 АРГОН

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Предозиралия рубладжия":

    Ало, любителят на рублите!!! Сядай си, двойка.

    Уилям Скот Ритър младши е американски писател, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на Съединените щати, и оръжеен инспектор към Специалната комисия на ООН.

    Повече ли разбираш от бившия офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ бре?
  • 89 АРГОН

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Чума":

    Ало, чумата!!! Сядай си, двойка.

    Уилям Скот Ритър младши е американски писател, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на Съединените щати, и оръжеен инспектор към Специалната комисия на ООН.

    Повече ли разбираш от бившия офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ бре?
  • 90 Плевнелиев

    13 0 Отговор

    До коментар #73 от "глупости":

    След като стана могъща държава Северна Македония реши да покаже силата си. Събрали се северомакетата на площада и мислят.
    - Абе коя е най- голямата държава?
    - Ами Китай имат най-много население ( тогава,сега е Индиа).
    - Е че колко са тиа ?
    - Амиии два милиарда и нещо.
    -Ааааа..мани кои че ги копа толкова народ.
  • 91 Дамм

    14 6 Отговор

    До коментар #14 от "Мдаа":

    То и с прехващането беше така. В началото беше "повечето са прехванати". После станаха 96%, сега вече са 99%. И понеже, за разлика от Израел, Иран не иска да стреля по мирни хора, липсата на жертви се изтъква като доказателство за ефикасността на Железния купол.
  • 92 Гост

    7 11 Отговор
    Издиша този ако въобще е вярна публикацията...Никой няма да чака дни наред да отблъсква ирански атаки...Още след първият удар ще има масирана атака с изтребители и далекобойни израелски ракети...Приказки на вересия...И какво сравнение...какви изтребители и ракетни системи имаше Украйна...Фейк..

    Коментиран от #96

  • 93 Гост

    11 8 Отговор
    Този Скот Ритър мисли с главата си.
  • 94 Разбира се

    8 6 Отговор

    До коментар #87 от "верно":

    Само че това беше преди 55-60 години. Някои държави се учат от грешките си, други – не. Очевидно Русия се е поучила от своите в 80-те години на миналия век и сега не могат да я пречупят икономически. Не искаш да знаеш дали Иран се е поучил от своите грешки, защото, ако конфликтът в Близкия изток се разрасне, "богоизбраните" няма да се поколебаят да използват ядрено оръжие, което ще доведе до Трета световна война.

    Коментиран от #97

  • 95 МДАМ

    8 5 Отговор
    Не забравяйте ядрените оръжия на Израел.
  • 96 Варяжкият гост

    2 3 Отговор

    До коментар #92 от "Гост":

    Такива, че беше втората по въоръжение и численост на армията в Европа след Русия.
  • 97 Няма

    7 8 Отговор

    До коментар #94 от "Разбира се":

    как русия да се е понаучила, защото са си просто там живят неграмотни хора, вярващи във гьобелсовата пропаганда за т.н "руски мир".
  • 98 Тонката

    6 9 Отговор

    До коментар #11 от "Чума":

    "Джри няма да е изненада, ако до 48 часа не хвърчат чалми...."

    90 000-дна срещу 700 000-дна армия....Как точно ще хвърчат "чалми", че не се сещам?🤣

    Коментиран от #110

  • 99 Тонката

    11 7 Отговор
    Иран се целеха в базата Неватим и я удариха са 15-на ракети...А се целиха в нея, защото точно от там беше избомбено посолството им в Ливан....Как така не успяха да опазят точно базата?🤔

    Коментиран от #102, #107, #146

  • 100 Много тъпа статия.

    7 9 Отговор
    Представяте ли си Израел да чака една седмица някой да го обстрелва и да разчита само на това да се отбранява.
    Предполагам на втория ден агресора ще бъде подпален с много разнообразни оръжия на негова територия, а чалмата ще изгори в бункера си.
  • 101 Скот си оправи финансите

    8 4 Отговор
    Скот си оправи финансите за тази седмица.

    Коментиран от #104

  • 102 Монката

    7 6 Отговор

    До коментар #99 от "Тонката":

    Може да са я целили с 15 ракети, но в базата, която е с площ 25 кв. км., са паднали отломките на две ракети. Ти прецени това може ли да бъде прицелно поражение и каква щета ще нанесе на базата. Базата си работи, самолетите излитат и кацат.
  • 103 444

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Бе то":

    Ако не си разбрал, при това отразяване на нападението работеше предимно изтребителна авиация, и доста минимално ПВО. Това също е скъпоструваща, но несравнимо по-рентабилна защита при конкретния тип атакуващи единици. IDF има кой да взима решения за тези неща, спокойно. Да си чувал за евреин, който не може да си направи добре сметката?…
  • 104 Кирил Петков

    2 5 Отговор

    До коментар #101 от "Скот си оправи финансите":

    А ти кой беше,че не моаа се сетя?
  • 105 Познайте какво се случва след това?"

    5 0 Отговор
    - каза анализаторът. Всички може да познаем но отговорът няма да ни хареса.
  • 106 Експерт

    6 6 Отговор
    Значи израелските ракети ще свършат ,а иранските дронове -те извират и няма да свършат. Може ли Иран да подържа такъв интензитет на обстрел 5 денонощия. Не може ,даже и едно не може.
  • 107 Каква

    8 8 Отговор

    До коментар #99 от "Тонката":

    база са ударили ,пак ли бълнуваш ?
    Всички ракети са свалени -до една.
    Иранското нападение е тотален провал.

    Коментиран от #111

  • 108 Твърде едностранно предположение

    4 6 Отговор
    При второ нападение Израел няма да стои със скръстени ръце и няма само да чака да бъде нападан.Втори път няма да има изненада и вече вероятно се работи по различни варианти и сценарии.Никой няма да стои и да гледа как безнаказано се сипят ракети и дронове над територията му.И колкото и Иран да заплашва и да предупреждава САЩ, трябва да е наясно, че ако ситуацията се повтори ще срещне отговор и от страна на САЩ.Така, че нещата не са толкова прости

    Коментиран от #109

  • 109 Хохохо

    4 6 Отговор

    До коментар #108 от "Твърде едностранно предположение":

    Ама това изявление е насочено към русофилите по света и сащ ,а те не се славят с много акъл :)
  • 110 Хохохо

    3 4 Отговор

    До коментар #98 от "Тонката":

    На Садам беше милион и половина и какво ?
  • 111 Тонката

    5 2 Отговор

    До коментар #107 от "Каква":

    "база са ударили ,пак ли бълнуваш ?
    Всички ракети са свалени -до една.
    Иранското нападение е тотален провал"

    След като тази формулировка ти харесва, аз нямам нищо против!
  • 112 И това продължава от години.

    3 6 Отговор
    Психично болни хора сер в главите на бедните ни прости путинофили. Като ги превръщат в тоалетни.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Последния софиянец

    4 3 Отговор
    Тези дни Иран ще получи през Каспийско море обещаните от Русия 45 установки С400 и 73 бомбардировача Ту-95М.

    Коментиран от #121, #136

  • 118 ...

    7 7 Отговор
    но не се усеща, че ако израел вдигне самолетите, то Иран ще бъде срината за по-малко от 6 дена. ДОКАЗАХА ИМ ГО 2 ПЪТИ ВЕЧЕ - един път на Сирия, Ирак, Ливан и Египет от 5 юни до 10 юни 1967 г. и тогава беше САМА БЕЗ САЩ.
    А също и 49та година когато Израел беше САМА БЕЗ САЩ срещу
    Арабска лига
    • Египет Египет
    • Йордания
    • Ирак Ирак
    • Сирия Сирия
    • Ливан
    • Саудитска Арабия Саудитска Арабия
    • Йемен
  • 119 Демократ

    6 6 Отговор
    Ето го платения от Кремъл американец, съратник на Тръмп, използван от путинската пропаганда като говорител срещу САЩ. Тръмп беше президентът на САЩ, който даде сила на Иран да стане това,което е, като извади САЩ от трудно постигнато международно споразумение за озъптяване на тази ядрена пропуска сила. Тръмп усложни обстановката в Близкия изток, като премести п-вото на САЩ в Йерусалим, който ни е столица и е град със специален статут. Тръмп върна на власт талисманите в Афганистан и договори изтеглянето на американските военни, Тръмп спря подкрепата за кюрдите в Сирия и обслужи руските интереси. Тръмп е световното бедствие, което подкрепя бедствието Путин и затова целият свят гори.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 смешка

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "Последния софиянец":

    Руснаците нямат чипове за своите оръжия ,ще дават на ИРан.....
  • 122 Оператор на права лопата

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хм Хм":

    Преди ядрените оръжия, ще бъдат въведени в експлоатация газовите камери. Стой и гледай как ще смажат любимата ти кoчина от няколко места.
  • 123 Дедо ви!

    5 3 Отговор
    Браво на Иран, показа им мястото на «избраните» , че нещо много си повярваха….

    Коментиран от #129

  • 124 Дедо ви!

    4 4 Отговор
    Мале колко резани има тука, сега вече става ясна работата с тия факти вести мести…. Всичкото Мойше пищи 🤣🤣🤣🤣
  • 125 Този

    6 5 Отговор
    Този Скот Ривър работи за руската пропаганда

    Коментиран от #126

  • 126 Дедо ви!

    2 0 Отговор

    До коментар #125 от "Този":

    Ти откъде знаеш?

    Коментиран от #128, #131

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "Дедо ви!":

    Знам, защото следя играта.
  • 129 Бай Мишел

    1 1 Отговор

    До коментар #123 от "Дедо ви!":

    Какво им е показал ? 😆😆😆😆
    Други вицове знаеш ли ?

    Показа колко са му нефелни оръжията -ето това показа
  • 130 Ха ха ха

    6 3 Отговор
    Израелските самолети няма да позволят на Иран да стрелят 5 дни. Това е пълна глупост.
  • 131 Е ми

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Дедо ви!":

    От гоогле
  • 132 Факт

    6 4 Отговор
    Скот Ритър го изтъркахте от употреба. Скот Ритър е осъден педофил, бивш военен, избягал в Путинистан, за да се скрие от правосъдието. Сега е любим "военен експерт" на русофилите
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Ортодокс

    5 6 Отговор
    Бай Скот Рийтър е осъждан за педофилия. Изглежда за това Путин го чувства бризък.

    Анализите му смърдят на рубли и 2 стотинки не струват .
  • 135 Некой си

    2 2 Отговор
    Жидовете разчитат на Гоите от Запада. Толкова рушвети са им дали, че ония ги е срам да откажат подкрепа. Единствен Владимир Путин не е зависим от никой! За това РФ е Велика държава! За нашите изпрошляци да не споменавам, че се продават за една екскурзийка до някое островче.
  • 136 Абе Смешко!

    2 1 Отговор

    До коментар #117 от "Последния софиянец":

    Ами те руснаците нямат толкова ТУ-95М, да не говорим и че С400 е сравнително нова разработка и също нямат такива произведени количества! И като теглим чертата се оказва, че лъжеш като дърт циганин!
  • 137 Ако

    1 0 Отговор
    съществува дотогава.Еврейчетата са жестоки
  • 138 ФАКТ

    3 1 Отговор
    "В интерес на всички е Иран да не става ядрена сила и в Близкия изток да настъпи мир", посочи Борел....АМА В ИНТЕРЕС НА КОГО ПО ТОЧНО..В ИНТЕРЕС НА ИЗРАЕЛ ДЕФАКТО....ЗАЩО НЕ ОЗЪПТИТЕ ЕВРЕЙСКИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ ОТ ИЗРАЕЛ КОИТО ВСЕКИ ДЕН ИЗБИВАТ СТОТИЦИ ДЕЦА,,,РАЗПРАВЯЙКИ ЧЕ УЖ ВОЮВАТ С НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ,,КОЯТО ЯВНО СЕ СЪСТОИ ОТ 2 ГОДИШНИ ДЕЧИЦА И ЖЕНИ...ТА КАТО СИ ОЗЪПТИТЕ ЕВРЕЙСКИТЕ ГАД-ВЕ И ИРАН А И НЕ САМО ИРАН ЗАЩОТО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ МАСАТА НАРОД А НЕ ОДОБРЯВАТ ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ИЗРАЕЛ...САМО ВИЕ ПРОДАЛИТЕ СЕ ЗА МИЛИОНИ НА ЕВРЕИТЕ - ЛИДЕРИ НА РАЗНИ ДЪРЖАВИ ЗАЩИТАВАТЕС БЕЗЧИНСТВАТА НА ИЗРАЕЛ..!!!!!
  • 139 Ввв

    4 0 Отговор
    Хаха ама къде ги намирате тези изтрещяли чичаци бе?!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 пут**лер ка*3283*пут

    3 0 Отговор
    тая рядка дрисня ритър продължава да дриска
  • 142 111

    2 0 Отговор
    Кво стана, нали Израел нямаше да го има, а те ответен удар обмисляли. Неудачниците в сайта изпаднаха в умопомрачение и безумни фантазии - Иран това, Иран онова ... ха-ха-ха.Свиквайте, евреите са господарите на света - толкова са малко, а практически не могат да ги бутнат. Кво ли щеше да бъде ако бяха само 2-3 пъти повече ? И това време ще дойде.
  • 143 111

    2 0 Отговор
    Тоя кога е познавал нещо, само глупости бълва. Прочетете другите му "предсказания, ако не сте ги чели !
  • 144 Да бе

    1 0 Отговор
    В Израел не са глупаци да чакат 5 дни Иран да им изпраща ракети със скръстени ръце.
  • 145 Е то се знае

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Дончо Горския":

    Фюрера с токчетата
  • 146 Успяха

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Тонката":

    Има само 2 дупки и днес ги поправиха. Тази база е в пустинята и е с големина на град с много писти, така че няма проблем за кацане и излитане.
  • 147 Сега на ход е Израел

    1 0 Отговор
    И повярвайте - евреите няма да тръбят какво ще направят предварително.Просто ще чакат удобния момент за да нанесат запомнящ се удар.Имайки в предвид афинитета им към парите и уменията да работят с тях, бих заложил, че ударът няма да е военен,а ще се впрегнат всички световни финансови институции, ръководени от евреи и опериращи с пари, всички световни финансови борси, всички митници и всички възможни и невъзможни канали за износ на Ирански стоки и финансите на Иран ще бъдат поставени в желязна хватка.До степен да избират - дали да ядат, или да произвеждат дронове и ракети и да изнасят тероризъм по света.Има и много други опции, но какво точно мислят в щаба на армията и в ръководството на държавата никой не знае.Включително и иранците.И именно в това е разковничето - Очаквай неочакваното!