Last news in Fakti

15 Април, 2024 06:29 876 2

Поне 33-ма афганистанци загинаха в наводнения

  • афганидстан-
  • наводнения-
  • загинали

Ранените в рамките на три дни са двадесет и седем

Поне 33-ма афганистанци загинаха в наводнения - 1
Снимка: YouTube

Бедствени наводнения, причинени от сезонните дъждове в Афганистан, отнеха живота най-малко тридесет и трима души, а ранените в рамките на три дни са двадесет и седем, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на изявление на говорител на талибаните от вчера.

Абдула Джанан Саик, говорител на министерството на управлението на природните бедствия, заяви, че внезапни наводнения са връхлетели столицата Кабул, както и няколко провинции. По негови данни повече от шестстотин жилища са или разрушени, или повредени, докато двеста глави добитък са се удавили.

Наводненията са нанесли щети и на осемстотин хектара земеделска земя, като са откъснали над осемдесет и пет километра от пътната мрежа, добави Саик.

Той поясни, че най-пострадали са провинциите Кандахар и Херат, както и западната част на Фарах и южните територии на Забул.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да идват тук

    0 2 Отговор
    Чакаме ги.
  • 2 Иван от Троян

    1 0 Отговор
    Че хубаво какво.Аз прочетох 33-ма терориста загинаха.
Новини по държави: