Last news in Fakti

15 Април, 2024 07:24 1 007 2

Външният министър на Япония смята да отмени визитата си в Бахрейн заради кризата в Близкия изток

  • япония-
  • външен министър-
  • визита-
  • посещение-
  • близкия изток-
  • напрежение-
  • бахрейн-
  • израел-
  • иран

Япония осъди решително нападението на Иран срещу Израел и се присъедини към призива на други световни сили и на арабски страни за проява на сдържаност

Външният министър на Япония смята да отмени визитата си в Бахрейн заради кризата в Близкия изток - 1
Снимкa: БГНЕС

Министърката на външните работи на Япония, Йоко Камикава, планира да отмени посещението си в Бахрейн, което беше предвидено за края на тази седмица, съобщи Ройтерс и БТА. Причината за това решение се дължи на увеличаващото се напрежение в Близкия изток след нападението на Иран с дронове и ракети срещу Израел в нощта на 14 април, потвърдиха трима представители на японското правителство.

Камикава е била известила японския парламент за намерението си да посети Бахрейн след срещата на външните министри на страните от Г-7 в Италия от сряда до петък, информира японският в. "Санкей". Външното министерство на Япония не е обявявало официално тази визита, пояснява Ройтерс.

Един от анонимните източници на агенцията казва, че планираната отмяна на посещението има за цел да направи графика на министърката по-гъвкав спрямо близкоизточната криза.

Ройтерс посочва, че Япония осъди решително нападението на Иран срещу Израел и се присъедини към призива на други световни сили и на арабски страни за проява на сдържаност. Посолството на Бахрейн в Токио засега не е отговорило на запитването на Ройтерс относно информацията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБЕКТИВНО

    3 0 Отговор
    Израелската армия вкара стари кадри от изстрелване на руски ракети „Град“ от преди 7 г. в компилация, показваща ударите с ирански ракети и дронове тази нощ.
    Видеото, публикувано в социалната мрежа X (преди Twitter) с надпис „Реалността на израелците през последните часове“, предизвика въпроси.
    Докато повечето кадри показват ракети, летящи над израелска територия през нощта, последните няколко секунди нямат нищо общо нито с Израел, нито с Иран, а по-скоро изглеждат като част от кадри от изстрелването на руска ракетна система „Град“, публикувани в YouTube още през 2017 г. Въпреки това върху кадъра с руските ракети се появява надпис: „Тази атака показва истинското лице на Иран“.
    Несъответствието беше забелязано от потребителя в X/Twitter Mohammed Zubair, който предположи, че видеото всъщност може да е от 2014 г. Израелската армия не отговори на публикацията.
  • 2 дядото

    2 0 Отговор
    интересно поведение на япония.след две ядрени бомби от сащ през всв,сега се натискат на вашингтон като пиян на тараба.а какво ли щеше да бъде,ако бомбите бяха четири.
Новини по държави: