Last news in Fakti

15 Април, 2024 10:48 1 653 42

Дейвид Камерън: Израел не трябва да предприема ответни мерки срещу Иран

  • дейвид камерън-
  • великоритания-
  • израел-
  • иран-
  • призова-
  • ответни мерки

Според Камерън фокусът трябва да остане върху постигането на споразумение за прекратяване на огъня в Газа

Дейвид Камерън: Израел не трябва да предприема ответни мерки срещу Иран - 1
Снимкa: БГНЕС

Дейвид Камерън, министърът на външните работи на Обединеното кралство, призова Израел да се въздържа от предприемане на отмъщение след иранската атака с дронове и ракети. Той заяви, че ходът на Техеран почти напълно се е провалил, предаде Ройтерс и БТА.

Според Камерън фокусът трябва да остане върху постигането на споразумение за прекратяване на огъня в Газа.

"Ако сте в Израел тази сутрин, съвсем правилно смятате, че имате пълното право да отговорите на това и те (Израел - бел.ред.) го имат. Но ние ги призоваваме да не ескалират", заяви днес министърът пред телевизия "Скай нюз".

"В много отношения това е двойна загуба за Иран. Атаката почти напълно се провали и те разкриха на света, че са зловредното влияние в региона, готово да извърши това. Така че ние се надяваме, че няма да има ответен отговор", каза още Камерън.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 7 Отговор
    Напълниха памперсите.хи хи хи
  • 2 да де

    38 5 Отговор
    Какво отмъщение то по тази логика няма да има край и да не забравяме, че мошетата атакуваха дипломатическата мисия на Иран в Сирия.
  • 3 Маг

    26 5 Отговор
    Като казах че Русия ще спечели в Украйна , но това не е опасно за света , а опасността ще дойде от Израел , глупавите пушеха " копейка " , а още по глупавите искаха числата от тотото , като че ли точно тях мисля да правя богати! Сега се изпълни което казах , но това е само началото. Ако до края на годината в близкия изток няма сериозна ескалация , няма да има световна война. Ако отново не чуят какво им се казва - лошо !
  • 4 Последния Софиянец

    35 6 Отговор
    Железният купол се оказа менте и английски самолети от Кипър и Румъния спасиха положението.Ама им излезе много скъпо.Не искат повече да се месят.
  • 5 ами

    39 1 Отговор
    само израел има право да събори чуждо посолство на чужда територия, другите не

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Пич

    19 1 Отговор
    Доколкото схващам , това беше постановка - Вълкът сит , и агнето цяло !!! Но израелците ги мислех за умен народ , а те трупат глупост върху глупост !!! Но не от безобидни и безопасни за глупости !!!
  • 7 Град Козлодуй

    12 3 Отговор
    Войните са Кървав Бизнес
  • 8 Що израел

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "ами":

    Не събориха френското посолство, а иранското....кой ли дава оръжия на Хамас....

    Коментиран от #34

  • 9 Така де

    10 3 Отговор
    Израел се оттегля, идват англосаксите....помним Кадафи, Садам, Милошевич.....
  • 10 Наблюдател

    16 2 Отговор
    Наистина не трябваше да отговарят по Израел това беше глупаво трябваше да отговорят по същия начин да намерят някакво посолство на Израел и без да искат да пуснат няколко дрона във близкия изток това щеше да е най добрия сценарии
  • 11 Ти да видиш

    27 2 Отговор

    До коментар #5 от "ами":

    Да, напълно демократично е да сринеш чуждо посолство във чужда страна а тероризъм е когато ти отвърнат на удара???!!! Ако тва е демокрацията направо да си връщаме средновековните закони и те така! Ма то май тогава е било по демократично!

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Последния Софиянец

    27 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ти да видиш":

    Да бомбардираш официално чуждо посолство значи обявяване на война.

    Коментиран от #13

  • 13 Е па

    4 15 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Щом Иран дава оръжия на Хамас, нема да цепят басма на посолството.
  • 14 Стойко

    5 9 Отговор
    Не съм привърженик на Трифонов но затова е прав! Ето какво написа Слави Трифонов за най-древната съвременна държава, от чийто корени в Древна Персия, както и от Древна Елада преди 5 000 години тръгва и съвременната т.н. Европейска цивилизация:

    “Аятоласите отдавна управляват тази, иначе толкова прекрасна и богата, държава и това, което се случи снощи, беше съвсем логично. Ако някой си мисли, че може да се преговаря с радикалния ислям, е или наивник, или невежа. Европейската история ясно е доказала това.“

    Израел е част от европейската цивилизация и европейската култура. Държавата на аятоласите не е.”

    Изводът е...! Четете я тая История, бре! Тя не започва от 2021 година. Който не познава миналото си, той не контролира и бъдещето си...

    Коментиран от #33

  • 15 Що не сринаха

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Ти да видиш":

    Британското посолство...кой ли дава оръжия на Хамас срещу Израел....Иран.

    Коментиран от #21

  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 9 Отговор
    Израел не даде нито една жертва при атаката докато Русия досега даде над половин милион убити в Украйна

    Коментиран от #18

  • 17 Аятоласи

    5 7 Отговор
    Не забравяйте Саддама.....да не ви се случи същото.
  • 18 Бат Валъо

    3 19 Отговор

    До коментар #16 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Прав сте колега! Руските варвари се натикаха в Украинското блато и Украинците им сипаха бъшка. Украинския героичен народ с лидер Зеленски видя сметката на руските орки и първобитни варвари

    Коментиран от #28

  • 19 Чики-Рики

    12 2 Отговор
    И по-добре!Ще сбъркат! Трябва много добре да се четат статиите, особено тази на Скот Ритър от ранните часове на тази сутрин!

    Коментиран от #40

  • 20 И това трябва да се разбира

    12 3 Отговор
    Байдън и Камерън предупреждават своето палаво отроче от високо се пада много лошо и Вероятността от украински вариант е много висока. Ние сме с вас докато паднете а после.....

    Коментиран от #38

  • 21 истина ти казвам

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "Що не сринаха":

    И така да е не виждам какво постигнаха със това. Май си е чиста постановка покрай Газа да се започне война и със Иран. Иран отдавна е трън в задника! Ше запалат света тия малоумници! А у америката има още бая високи сгради за гърмене!

    Коментиран от #39

  • 22 Кресна

    15 3 Отговор
    Цирка организиран от Иран успя да покаже нещо важно от военна гледна точка .Западната преса казва ,че са свалени 99% от ракети и дронове .Точното число е 85% .Но най важното ,Иран показа ,че може да пробие високотехнологичната защитна система на Израел и още по важното от материална гледна точка ; Израел ,Сащ ,Англия и може би Франция са изхарчили 25 милиарда долара за свалени дробове и ракети на които цената е около 1 милиард .Значи ако Иран или която и да е сила атакува Израел масово 5 дни ,представете си цената която ще плати Израел и запада материално и второ системата няма да издържи на такъв натиск в никакъв случай .Много говорят тук за ядрени оръжия които можела и щяла да използва Израел ,но отговарят ли са на следното ,че Европа е близо и както Иран и съседните държави ще бъдат унищожени в самия Израел също ще последва това при удряне срещу атомни централи и складове с атомно оръжие ? Не трябва да се чете пропагандата ,а да се мисли какво може да последва .Реално Иран е в състояние да смачка Израел за по малко от седмица ,но в такава война е неизбежно намесата и на големите сили и тогава въобще не е ясен изхода в такава ситуация или по точно е ясен ...ядрена война.Това едва ли го желаят и САЩ и Китай и Русия .

    Коментиран от #26

  • 23 Гого

    11 2 Отговор
    Камеранчо - "ехото" на Бай-дън не закъсня. Горките албиноси - станали кравари.
  • 24 Стратег

    5 8 Отговор
    Много скоро аятоласите от Иран горчиво ще съжаляват за предприетата ракетна авантюра срещу Израел. Така стана и с ХАМАС и палестинците ликували и играли кючеци на 7-ми октомври 2023г. Сега плачат, ама е много късно.

    Коментиран от #31

  • 25 бате бате

    8 3 Отговор
    Камерън, неумолимия ястреб срещу русия изведнъж включи задната, май усети братята с кравите по коя пътечка ги водят
  • 26 Стратег

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Кресна":

    Запомни:- Израел е в състояние да унищожи Иран за по малко от 3 дена.

    Коментиран от #29

  • 27 Стратег

    2 7 Отговор
    Командващият израелските въоръжени сили да не се мотае, а да направи следното: 1. Да формира десетки, ако трябва стотици мобилни парашутно разузнавателни групи, супер- модерно въоръжени. 2. МОСАД да разузнае и да даде точна информация за разположението на формированията на Хизбула. 3. Рано сутрин на развиделяване да се направи пълномащабно ,масирано внезапно нападение на районите заети с бойците на Хизбула и да бъдат всичките на 100% завинаги неутрализирани. 5. Формиран елитен отряд от тези групи да проведе операция по пленяване ръководителите на Хизбула заедно със семействата им и Израел да ги включи в преговорният процес по освобождаване на заложниците от ХАМАС. Аналогично пленете всички роднини на водача на ХАМАС и също ги вкарайте в преговорният процес. Друг начин няма. Време е за действия, а не приказки.

    Коментиран от #30, #32

  • 28 БРЕЙЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Валъо":

    А ти защо не изпълняаш препоръките на проф.Вачков,... преди ядене се вземат
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Смотльо,

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Стратег":

    Ти да не им бърса сълзите бре?

    Коментиран от #36

  • 32 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Стратег":

    Чичо Митко и от футбол разбира.

    Коментиран от #35

  • 33 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Стойко":

    Жълтопаветник на Дългия да вярва!?!??Кирето Парапетков подкрепя всяка дума казана от Слави Трифонов.
  • 34 Прав си

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Що израел":

    Путин трябва да думне българското посолство в Англия,Франция или Израел.Ние захранваме с оръжие терористите от Украйна.

    Коментиран от #37

  • 35 Чичо ти Митко

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ха ха":

    цял живот е учил и работил, как се планират, организират и провеждат тактически и стратегически операции. Професията военен! От лейтенант до Полковник включително!
  • 36 Стратег

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Смотльо,":

    Не, сълзите сега палестинките сами си ги бършат. Ал Джазира постоянно показва сълзите на палестинците, дръзнали безнаказано да убиват на 7-ми октомври 2023г. Каквото си надробиш, това ще сърбаш.
  • 37 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Прав си":

    Объркал си Форума. Тъси форума войната Украйна - Русия.
  • 38 Християни събудете се

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "И това трябва да се разбира":

    Явно в Европа ще има нов Политически Ред. Щом почнаха да лаят срещу Израел ще се смени статуквото. Някакви паразити почнали да лаят и да вършат глупости. Колкото и да мразиш или харесваш евреите и да ги подкрепяш или не, в момента са прави. На 7-ми октоври ИЗРАЕЛ беше нападнат от терористите на ХАМАС, които извършиха невиждан по размери погром. Убийства, изнасилвания, отвличания и за капак изпичане на бебе във фурна пред очите на неговите родители. Ужас! Не им ли узря главата на Европейците, че тия племена където идат искат да се спазват техните правила и обичай. Искате да почнете да ходите забулени и в дълги дрехи посред лято. Да не пиете, да си стоите без нищо и по цял ден да се кланяте на Изток. Да ставате в 05,00 часа и да се молите и така 5 пъти на ден. Толко ли ви се иска да се върнем в 7 век.
  • 39 Оглеждай се

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "истина ти казвам":

    добре, като се движиш по улиците на Европа пълна с брадясали мигранти и забулени с бурки мюсюлманки. Не знаеш, край кого минаваш. Пълно е със нелегални ислямски клетки, опасани под дрехите със С-4. Ако гръмне някоя клетка в близост до теб, сети се къде ще отидеш.
  • 40 Стратег

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Чики-Рики":

    Скот Ритър, нарочно така пише. Прави се с определена цел.
  • 41 Мдаа

    2 0 Отговор
    В близко бъдеще Иран ще бъде преформатиран
  • 42 111

    1 0 Отговор
    Кво стана, нали Израел нямаше да го има, а те ответен удар обмисляли. Неудачниците в сайта изпаднаха в умопомрачение и безумни фантазии - Иран това, Иран онова ... ха-ха-ха.Свиквайте, евреите са господарите на света - толкова са малко, а практически не могат да ги бутнат. Кво ли щеше да бъде ако бяха само 2-3 пъти повече ? И това време ще дойде.