Last news in Fakti

16 Април, 2024 04:48 1 547 13

Нетаняху: Трябва да отговорим умно на Иран

  • израел-
  • иран-
  • бенямин нетаняху

Израел е обещал да информира САЩ преди да предприеме контраатака

Нетаняху: Трябва да отговорим умно на Иран - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил на частна среща с министри от своята партия "Ликуд", че на иранската ракетна атака трябва да се отговори умно, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на израелското радио "Кан".

Иран трябва да очаква напрегнато кога ще дойде ответната реакция, както беше с Израел преди атаката късно вечерта в събота, е казал премиерът според източник на радиото.

Позовавайки се на друг източник - високопоставен служител, радио "Кан" съобщи, че Израел е обещал да информира САЩ преди да предприеме контраатака, за да даде на американските войски в района време да се подготвят за евентуален ирански ответен удар.

Вчера израелската армия обеща да отвърне на масираната и безпрецедентна атака на Иран, въпреки призивите на много страни, начело със САЩ, да се избегне разрастване на конфронтацията в Близкия изток, където вече бушува война - между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" в ивицата Газа, отбелязва Франс прес.

Бенямин Нетаняху призова международната общност "да остане единна" пред "иранската агресия, която заплашва световния мир", след като нападението беше осуетено с подкрепата на няколко от съюзниците, включително Вашингтон.

"Международната общност трябва да остане единна, за да се противопостави на иранската агресия, която застрашава световния мир", заяви министър-председателят в изявление, публикувано от службите му в социалната мрежа "Екс".

Нетаняху приветства "подкрепата на САЩ, Великобритания, Франция и други страни за осуетяване на иранската атака".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    20 2 Отговор
    Още един американски пудел който по заповед на господарят си е готов да въвлече народът си във война и изтребление!!!!! Кадето по светът има воуражени конфликти и смърт Сащ са там!!!!!! Неоспорим факт!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 2 С две

    15 2 Отговор
    думи - маша в ръцете на САЩ ?
  • 3 Ццц

    18 3 Отговор
    Тоя ушат негодник забрави ли, че чифytите първи нападнаха Иран? Посолството на една страна е нейна суверенна територия? По странен начин се наредиха все военнолюбци за главатари в един и същ момент. И за Байдън и за този гризач имаше съмнения за манипулиран вот. Теориите за световна конспирация май не са съвсем теории.

    Коментиран от #7

  • 4 на биби путен

    3 2 Отговор
    не му стиска за нюковете.да даде път на галан
  • 5 Но "господарят" им нареди

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тото":

    да не правят нищо повече, а те ще правят. А де?
  • 6 Усетихте се

    3 2 Отговор
    Че досега действахте тъпо и нагло.
  • 7 Теории са

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ццц":

    Но с практическо приложение.
  • 8 Дори погледът му

    2 1 Отговор
    е умен!
    Един такъв топъл!
  • 9 Нетаняху съм

    2 5 Отговор
    ""Международната общност трябва да остане единна, за да се противопостави на иранската агресия, която застрашава световния мир защото следващите ще са Полша, Балтийските и цяла Европа"

    Коментиран от #10

  • 10 Симпатизант

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нетаняху съм":

    Чакаме братушките в БГ с хляб и сол.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Факти

    1 4 Отговор
    Путин е много притеснен, защото Израел ще удари фабриките за дронове.
  • 13 Японеца

    0 0 Отговор
    Разбрахте ли сега, че изборите не важат!