Last news in Fakti

16 Април, 2024 05:02 1 109 2

Първо заседание на турския кабинет след местните избори

  • турция-
  • кабинет-
  • заседание-
  • ердоган

То ще бъде председателствано от президента Реджеп Тайип Ердоган

Първо заседание на турския кабинет след местните избори - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес ще се състои първото заседание на турския кабинет след местните избори в страната на 31 март, предаде БТА.

Заседанието, което ще се проведе в президентския дворец Бештепе, ще бъде председателствано от президента Реджеп Тайип Ердоган.

Очаква се да бъдат обсъдени редица важни въпроси, включително напрежението между Иран и Израел. Ще бъде направена оценка на дипломатическите усилия, които полага Турция за намаляване на нарастващото напрежение в Близкия изток, информира държавната телевизия ТРТ.

Друга тема, която ще бъде обсъдена на срещата, ще бъде борбата срещу тероризма. Предвижда се да бъде обсъдена планираната голяма антитерористична операция това лято в Северен Ирак, където са активни бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

На заседанието на кабинета ще бъдат дискутирани и детайли от планираното посещение на Ердоган в Ирак на 22 април.

Друга тема на заседанието ще бъде икономиката. Ще бъдат оценени допълнителните мерки, които трябва да бъдат предприети за трайно намаляване на инфлацията в Турция.

Предишната среща на кабинета се състоя преди месец и половина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турчин

    2 3 Отговор
    Надявам се да е и последното заседание на този кабинет и час по-скоро да имат на избори за да ги измете народът за винаги.

    Коментиран от #2

  • 2 111111

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Турчин":

    Надали
Новини по държави: