Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Април, 2024 09:03 1 798 20

Политически игри във Вашингтон! Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел

  • сащ-
  • украйна-
  • израел-
  • хамас-
  • володимир зеленски-
  • майк джонсън-
  • джо байдън

САЩ не са изпращали голям пакет с помощи за Киев от декември 2022 г. поради блокирането на предложенията от републиканците в Конгреса, отбелязва АФП

Политически игри във Вашингтон! Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува тази седмица отделни проекти с помощ за Украйна и за Израел, след месеци на политически разногласия между правителството на президента Джо Байдън и опонентите му републиканци, обяви снощи председателят на долната камара на Конгреса Майк Джонсън, цитиран от Франс прес, пише БТА.

"Тази седмица ще разгледаме отделни законопроекти", включително закон, предвиждащ "да финансираме нашите израелски съюзници" и "да подкрепим Украйна във войната срещу руската агресия", подчерта Джонсън.

Още новини от Украйна

В Камарата ще бъдат разгледани също мерки за "подсилване на нашите съюзници в Индийско-тихоокеанския регион" и "приемането на допълнителни мерки за противодействие на нашите противници и укрепване на нашата национална сигурност", каза Джонсън в социалната мрежа "Екс".

Изявлението бе направено два дни след безпрецедентното иранско нападение срещу Израел, отбелязва АФП.

Западната военна подкрепа, позволила на Израел да прехване почти всички ирански ракети и дронове, предизвика горчивина в Киев. "Защитавайки Израел, свободният свят показа, че подобно единство е не само възможно, а и 100% ефикасно", изтъкна снощи украинският президент Володимир Зеленски.

"Същото е възможно, за да бъде защитена Украйна", посочи той.

САЩ не са изпращали голям пакет с помощи за Киев от декември 2022 г. поради блокирането на предложенията от републиканците в Конгреса, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    14 3 Отговор
    айдее, на сион с пълни шепи, на шабес-гоите хазарските - каквото остане!!!
  • 2 На Украйна

    17 3 Отговор
    Ще е заем с "ниска" лихва... Хахаха. Ще си накупят всичко що мърда, а украинците ще плащат с поколения.

    Коментиран от #20

  • 3 ХАХАХА

    14 4 Отговор
    Палячото пак ще остане с пръст в ...... ! ХАХАХА
  • 4 Предпоследния xoxoл!

    21 3 Отговор
    На израел може, на украйна не може?
    А всички ни се клеха във вечна любов!..
    Ох, много ми е лошо. От три дни повръщам кръв и нещо зелено... не ми стигат парите.

    Сало Уганде, кокаинам сало!
  • 5 Хи хи хи

    13 2 Отговор
    Влакчето с помощи за исраел / усръйнъ още се композира.
    Четири вагона за исраел и един за усръйнъ.
    ДА ама локомотива може да тегли само четири вагона.
    Ха познайте кой вагон ще остане на гарата.
  • 6 Да, да

    3 15 Отговор
    Прави са украинците. И не само това. Украйна и Израел се отделят в различни закони по нареждане на путлериста Тръмп, за да не се гласува за Украйна след това.

    Коментиран от #8

  • 7 Демагогия

    15 0 Отговор
    "САЩ не са изпращали голям пакет с помощи за Киев от декември 2022 г." Изпращат постоянно малки торбички.
  • 8 Бандера

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да, да":

    И ти ще изгниеш в емиграция.
  • 9 Мужик

    4 8 Отговор
    А на нас дълбокоземните крепостни,кой ще даде? Пералните от Украйна не стигнаха до нас, пък аз съм инвалид от спец операцията и как да пера пред блока на единствената чешма трофейните гащи

    Коментиран от #17

  • 10 Перо

    12 1 Отговор
    Има двустранни договори за стратегическо сътрудничество и безвъзмездна годишна, военна помощ между Израел и страни от НАТО, а с Украйна няма такива и всичко се базира на просия! Освен това при първия случай става въпрос за защита на държавата Израел, а при втория помощите са за запазване на ционисткия режим, без избори!
  • 11 Дедо ви...

    9 1 Отговор
    Е убаво де ама, основният завод за производство на най-важните 155-мм снаряди за Украйна се запали в САЩ.
    Пожар е възникнал в едно от предприятията на американския военно-промишлен комплекс в Скрантън, Пенсилвания, съобщава Atlas News.
    „Заводът за боеприпаси Scranton Army Ammunition Plant е в челните редици на многомилиардния план на Пентагона за модернизиране и ускоряване на производството на боеприпаси и оборудване не само за подкрепа на Украйна, но и за подготовка за потенциален конфликт с Китай“, пояснява медията.
    Местните жители активно публикуват в социалните мрежи кадри от силен пожар на територията на предприятието: вижда се стълб гъст черен дим.
    Заводът произвежда артилерийски и други боеприпаси за американската армия, компанията е собственост и се управлява от Dynamics-Ordnance and Tactical Systems, тя е един от най-големите производители на 155-мм снаряди в САЩ; западните страни активно доставят такива боеприпаси киевския режим.

    Коментиран от #19

  • 12 Град Козлодуй

    5 0 Отговор
    Трябва да има Мир а не и Разпалване на Война
  • 13 Непрекъснато

    8 0 Отговор
    Им се дава по нещо на украйнците. Колкото да ти поддържат, за да измират на фронта. При толкова молитви и вече и заплахи ще им дават, до последния украйнец. Те много бе не свършват. Оръжието свърши, складовете да празни те не.
  • 14 Непрекъснато

    5 0 Отговор
    Им се дава по нещо на украйнците. Колкото да ги поддържат, за да измират на фронта. При толкова молитви и вече и заплахи ще им дават, до последния украйнец. Те много бе не свършват. Оръжието свърши, складовете са празни те не.
  • 15 Икономист

    5 0 Отговор
    "да финансираме нашите израелски съюзници" и "да подкрепим Украйна във войната срещу руската агресия"

    Ясно е вече че укрите ги изоставят - значи евреите ще ги финансират а укрите само ще ги "подкрепят" сигурно морално. Все пак в САЩ са бизнесмени и никой не налива пари в губещ проект а Украйна се оказа такъв. Даже и целта му да отслабят Русия не се получи - икономиката на Русия е във възход. Единствено успяха да отслабят икономиката на ЕС и да премахнат заплахата от еврото за хегемонията на долара което пак е постижение за краварите. Сега новия им приоритет е Израел с помощта на когото държат арабския свят в подчинение а от там и цените на петрола.
  • 16 Военен

    3 0 Отговор
    Та вече стана ли ясно на нашите козячета че господарите им нямат приятели а само полезни иди.оти на които се правят на приятели и ги използват за техните интереси и когато вече не им трябват ги зарязват и не ги интересува какво ще се случи с тях. Е някои от по-полезните иди.оти успяват да натрупат повече пари като зеления като с тях ще успеят да избягат в подходящия момент, други не толкова полезни ще висят по колесниците а най-големите иди.оти умират за интересите на господарите си.
  • 17 Антитрол

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мужик":

    "А на нас дълбокоземните крепостни,кой ще даде?"

    Ти по се притеснявай на козячетата кой ще даде че като спрат парите за Украйна спират и на козячетата пък те даже и трофейни гащи нямат - остава им единствено кофите за боклук.
  • 18 Галя от ПосолствоТО

    1 0 Отговор
    Що да се харчат шефовете, като мога да намагнитя тукашните идиоти, и вие ще платите сметката
  • 19 Оле олеле

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дедо ви...":

    Ами сега ?
    А Сопот и Казанлък кога ?
  • 20 КоТаРаК

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "На Украйна":

    Ти да не си руснак, че се радваш на тази новина ?