Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Април, 2024 14:59 4 734 48

Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • херсон-
  • донецк

Белгийският полковник Роже Хусен, допълва, че дори да победи в битката, Москва не би могла да удържи завзетите земи, защото вече цялото украинско население е настроено враждебно, дори на изток

Войната в Украйна върви към "корейски сценарий" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна се насочва към "корейски сценарий", твърди белгийският полковник от запаса Роже Хусен, цитиран в местни медии. Така той отговаря на въпрос дали споделя оценката на британския генерал Ричърд Барънс, че Русия тази година може да спечели войната. Барънс направи този коментар миналата седмица преди Би Би Си, пише БТА.

Хусен изразява очакване за замразяване на конфликта и несъгласие с оценката на британския си колега. Според него, за да спечели войната, Русия трябва да успее да направи така, че на власт в Украйна да дойде марионетно правителство, а това не изглежда вероятно тази година.

Белгийският експерт е на мнение, че победата за Русия изисква тройно превъзходство над украинските сили във всяко отношение. Той отбелязва, че макар руските войски да имат висока численост, по отношение на артилерията и авиацията нещата стоят различно. Хусен цитира данни, според които украинските бойци на фронта са около 400 хиляди, а руските - до половин милион. Неговият извод е, че Русия има нужда от още 1,25 милиона фронтоваци, за да спечели.

Хусен допълва, че дори да победи в битката, Русия не би могла да удържи завзетите земи, защото вече цялото украинско население е настроено враждебно, дори на изток. По негови изчисления за поддържането на постоянно военно руско присъствие в случай на пълна окупация на Украйна ще бъдат необходими около 700 хиляди бойци, което не е постижимо.

Той допуска Русия да наложи пълен военен контрол над източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Според него руският президент Владимир Путин би могъл тогава да обяви пред руснаците победа, но ако реши да продължи по-нататък, би трябвало страната му да увеличи значително производството на боеприпаси, а това би било трудно в днешното състояние на руската икономика.

Белгийският военен посочва, че при такова развитие Путин би преминал към преговори, а при спиране на военната помощ от САЩ за Киев в случай на избиране на Доналд Тръмп за президент, украинският държавен глава Володимир Зеленски вероятно ще приеме да преговаря. Накрая Хусен напомня, че между Северна и Южна Корея е обявено прекратяване на огъня още през 1953 г., но двете страни остават в състояние на война и до днес.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    36 5 Отговор
    Върви към корейски сценарий, ама само че преди да се намесят янките.

    Коментиран от #12

  • 2 Последния Софиянец

    47 8 Отговор
    Източна Украйна в Русия ,а Западна Украйна в Полша.

    Коментиран от #33

  • 3 цъфнало ми пак абрамсче

    49 3 Отговор
    Публикувани са кадри от разгрома на американския танк "Ейбрамс" на Въоръжените сили на Украйна от снаряд Краснопол.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    52 5 Отговор
    Върви се до последното окраинско наци, което шава и Капитулация на окрайна! Друго няма и няма да има. Z

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 12343211

    27 2 Отговор
    Само на теория.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ...

    60 2 Отговор
    "Твърди белгийският полковник от запаса". Абе, от къде ги намирате тези полковници? Само в България има няколко стотин генерала, които можехте да попитате. Някой никарагуански фатмак да цитирате какво мисли по въпроса?
  • 10 az #СВО

    36 1 Отговор
    По-скоро към сценарий "1945г."!
  • 11 Ъхъ

    39 2 Отговор
    Бивша укрина с референдум в Русия , а полковник Хусен на гейпарад!
  • 12 Боро

    42 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Янките вече се намесиха. Казаха на Зеленски да се оправя сам.
  • 13 Sкаnкhunt42

    6 34 Отговор
    И както в Корея след години в едната част хората ще са свободни,богати и щастливи,в другата ще са крепостни на поредния Вожд...

    Коментиран от #41

  • 14 Браво

    6 31 Отговор
    Стане ли това познайте в коя част ще управлява украинският Ким и границите ще се пазят с насочени автомати към "освободения" народ за да не избягат от рая контролиран от руснаците
  • 15 Сандо

    42 1 Отговор
    А какво каза Русия?Или пак си решават западналите западняци сами каквото им се хареса?Тая тяхната вече свърши,ще трябва да свикват с мнението на Горския!
  • 16 УКРАИНЕЦ ОТ ОДЕСА/ ЖИВ РУСНАК/

    39 4 Отговор
    А ТОЗИ БЕЛГИЕЦ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМЕ РУСНАЦИТЕ ДА НИ ОСВОБОДЯТ ОТ БАНДЕРИТЕ
  • 17 Мишо

    25 2 Отговор
    Иска ви се ама нема!
  • 18 Механик

    33 2 Отговор
    Много шаман, много нещо. Всичките всичко знаят, говорят им звездите, фъргат на боб и гледат на пъп.
    Всичките са осведомени какво мисли Путин, всичките са стратези... ама най-вече са лаладжии.
    И докато разтягат ластиците, Русия си взе повече от 1/3 от Украйна. И то точно тия области, където е индустрията и селското стопанство.
  • 19 горски

    39 2 Отговор
    Нещо бърка белгиеца...При войните в Кория и двете страни са проксита.Северна на Китай и Русия и Южна на Сащ и Запада....В Украйна има война между прокси и основен играч,при това ядрена сила.Отгоре на това , обикновенния руския народ е мобилизиран в голям процент,като определа войната като атака на Запада към Русия.Т.е не му трябва мотивация,а има инат и хъс в излишък/справка ВСВ/.
    В Украйна ще стане,както иска Путин.
  • 20 Коко Н

    4 29 Отговор
    Според Грозев в България има много "полезни идиоти" за Русия, използвайки думите на Ленин за българите, които доброволно обслужват руски интереси. Той твърди, че в страната ни лесно се намират хора, които да сътрудничат на Кремъл, дори без заплащане. Според него страната ни е един много удобен плацдарм за руските интереси, поради възможността да намират както платени, така и идеологически съчувстващи, представители на властта.

    Коментиран от #38

  • 21 Хохо Бохо

    33 2 Отговор
    Корейският сценарий е мокрият сън на колективните. За този сценарий НАТО трябва пряко да се сблъска с руснаците ама празните складове на нато им охлаждат страстите. Та сценарият е само един: пълна и безусловна капитулация, референдум и в състава на Русия. Их там есть
  • 22 Роже Хусен

    30 1 Отговор
    не познава манталитета на украинците, па и на руснаците. Утре, ако Русия е завзела цялата територия на Украйна, то всички в един глас ще искат смъртно наказание за шута повече от руснаците. Ще почне едно кланяне и демонстриране как винаги са обичали братския руски народ, ама ги е било страх. Азовци и всякакви днешни величия ще трябва да се радват, ако не бъдат публично линчувани.
    Ако Русия завземе само една част, то другата ще бъде развъдник на омраза и заплаха. Не вярвам руснака да не си дава сметка за това. Руснаците познават много добре нрава на онези, които се мислят за украинци - нали са с един корен все пак.
    Всичко ще зависи от евентуалната цена, която Русия е готова да плати и от това кой сценарий намира за по-удобен за своето развитие. ЕС и САЩ могат само да се молят (или да платят щедри репарации), та Русия да избере корейския сценарий, но няма гаранции - това няма да зависи от тях или техните обещания, казано е - Москва не вярва на сълзи.
  • 23 Хнфг

    18 0 Отговор
    Путин чака Тръмп да стане президент, тогава ще свърши и войната след като украйна няма да получи и един патрон като подарък само срещу кеш плащане.Чернозема на украйна вече по документи принадлежи на Монсанто .

    Коментиран от #29, #30, #39

  • 24 Поредния

    20 0 Отговор
    Пърцуцко псевдо експерт с неадекватен поглед за войната
    Само като видите колко войни е спечелила белгия и ви става ясно освен да тормозят бомбуците в конго други успешни бойни действия не са имали откакто
    са държава
  • 25 Доказателство

    10 0 Отговор
    Да отиде на място тоя Белгийски полковник ако не бухне като кузунак в чутурата от тия украинци за които говори ще се примеря че е прав
  • 26 Любо

    18 1 Отговор
    Не сте познали, сценарият ще е руски, т.е. пълен разгром на фашизираните натовци!!
  • 27 ФБР

    14 0 Отговор
    Факт , а сега публикувайте компетентното мнение на някой редник бандеровец ! Скапани фашисти !
  • 28 Сократ

    15 0 Отговор
    Много ви се иска, ама сметка без кръчмар? Каквото каже мецана, така ще е

    Коментиран от #45

  • 29 вседрфтгъхуи

    20 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хнфг":

    Има само един дрееееееебен проблем с тоя "чернозем на Монсанто".... Мъничък проблем, нищо сериозно:

    Основната част от хубавите земеделски земи са отвъд Днепър- на РУСКА ТЕРИТОРИЯ... Точно там, на РУСКА ТЕРИТОРИЯ се намират и над половината залежи и ресурси...
    Та по същество "Монсанто" имат една доста голяма дупка в бюджета си... Както и онея бе... Как бяха.... Ааааа, сетих се- и "Блек Рок" се оказаха с голяма дупка от близо $2 ТРИЛИОНА... Не че някви си там трилиони ще ги съборят, ама си е гадно да знаеш колко много си загубил...
  • 30 Сократ

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хнфг":

    Тръмп като стане президент, не се заблуждавай че ще изоставят окрайната. Ще дават на час по лъжичка за да дразнят мецана. На сащ им трябва дълъг военен конфликт. Иначе ще трябва да обявят фалит на държавата.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хммм

    5 0 Отговор
    Може ама временно. Полша, Румъния и Унгария дали няма да се възползват от ситуацията? Путин почти им намекна че няма да им пречи.
  • 33 АюЖната

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А Южната защо не я дадат на България - та те там са българи, даже и града се казва Болград ?! Веднага мисклите за другите държави, а за нашата никой не се сеща за нищо когато има да се взима. Нас ни търсят само като има да се дава...
  • 34 Атина Палада

    16 0 Отговор
    Този полковник не прави разлика между населението в Украйна и фанатизираните бандеровци. Бива ли такава ограниченост у натовски полковник? :))))
  • 35 Путин

    16 1 Отговор
    няма да отстъпи и педя земя за която се е ляла руска/съветска кръв.
  • 36 Гост

    9 1 Отговор
    Враждебно? Хората се молят да ги освободят по бързо от зелю че да се оправят най после.Цццц ти да видиш
  • 37 Ха ха ха ха

    10 0 Отговор
    "Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"
    Само в дриймовете на самообявилите се за световен елит психопати. Стига с тая пропаганда бе. Твърде вероятно е да бъдете изритани както от много други места, което става вече правило.
  • 38 Само да попитам

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Коко Н":

    тоа грозев,като какъв го цитираш?
  • 39 Едва ли

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хнфг":

    "Чернозема на украйна вече по документи принадлежи на Монсанто."
    Този път май ще пият една студена вода. Мечокът няма да дели своето с никого. Забавя, но не забравя.
  • 40 джони инглиш

    6 0 Отговор
    Върви към корейски сценарий но по руски. Севрна украйна - Украйна 150000км2, Централна украйна - Новорусия 150000 км2. Южна окрайна - Русия 304000 км2.
  • 41 Баце,

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Sкаnкhunt42":

    Не че съм фен на Ким, и там също не са цъфнали и вързали, обаче ти пожелавам да ти се наложи да живееш и работиш в Южна Корея, на нивото на средната им класа.
  • 42 не може да бъде

    8 0 Отговор
    Войната в Украйна си вървеше по утъпкания път към корейския сценарии,но изведнъж кривна от правилния път и тръгна към безусловната капитулация на Украйна!?Причините се уточняват....според мен са в една почти астрологична комбинация от съвпадения от глупостта на някои в Украйна и тези които я поддържат ,съчетано с усилването на руските въоръжени сили във всичките му аспекти ,като отделно трябва се отчете влиянието на руските планиращи бомби -и фугасни и термобарични....
  • 43 Ръката на Кремъл

    7 1 Отговор
    Поредния диванен експерт. Явно забравиха войната в Чечня. И тогава отношението беше враждебно, а вижте сега. А в случая става въпрос за един народ. След като Русия победи и премахне англо-американската пропаганда, до 20-30 години ще забравят всичко и пак ще се заобичат. Просто западняците не разбират славяните и затова ни мразят.
  • 44 Хххх

    0 4 Отговор
    Явно и там частна която е с Русия ще тъне в мизерия и изостаналост,а западната част ще е просперитет.
  • 45 Гост

    0 5 Отговор

    До коментар #28 от "Сократ":

    Проскубаната мечка и в последствие оказала се военно джудже ще прави това което САЩ й каже и позволи,ако не иска да играят големите шамари!
  • 46 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Цялото украинско население е много малко на брой. Много повече са руснаци и поляци. Има и други етноси, но те са малко на брой.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ИЦО

    0 0 Отговор
    вси4ки ловджии запас
Новини по държави: