Last news in Fakti

16 Април, 2024 13:56 1 008 1

Италия: Готови сме да изпратим войски в миротворческа мисия, ако бъде създадена палестинска държава

  • италия-
  • израел-
  • войски-
  • миротворческа мисия-
  • палестинска държава-
  • г-7

Фактът, че Рим е ротационен председател на Г-7 е възможност за мир в един разкъсван от войни свят, добави Таяни

Италия: Готови сме да изпратим войски в миротворческа мисия, ако бъде създадена палестинска държава - 1
Снимкa: БГНЕС

Антонио Таяни, италианският вицепремиер и министър на външните работи, заяви, цитиран от АНСА и БТА, че Италия ще бъде готова да участва с войски в миротворческа мисия с други държави, ако бъде създадена международно призната палестинска държава.

"Италианското правителство държи силно на мира", подчерта той на форум, организиран от италианската новинарска агенция. "Ние сме приятели на Израел, но искаме да работим за мир, включително чрез възможно изпращане на войски, заедно със сили от други държави, ако ще бъде създадена палестинска държава".

Фактът, че Рим е ротационен председател на Г-7 е възможност за мир в един разкъсван от войни свят, добави Таяни. Той подчерта, че мирът ще бъде основната цел на Г-7.

"Важното е единството: когато искате да постигнете една цел, всички страни трябва да имат обща визия", отбеляза той. "Вече бяха отправени важни послания в тази насока", добави Таяни.

Опитваме се да предотвратим поражение на Украйна, подчерта италианският вицепремиер. Рим ще продължи да помага на Киев да спре руското нашествие.

"Изправени сме пред руска сухопътна и въздушна офанзива в Украйна", посочи Таяни. "Помагаме им да се борят по всички възможни начини, защото до мирни преговори може да се стигне само, ако Украйна не бъде победена", отбеляза той. В случай, че има победител и победен, ще има диктат на победителя, а не споразумение, посочи външният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факуса

    4 0 Отговор
    а кога ще почнете да си плащате дълговете
Новини по държави: