Last news in Fakti

17 Април, 2024 04:36 1 041 2

Два влака се удариха в Германия, ранените са четирима

  • германия-
  • влакове-
  • катастрофа

Инцидентът е станал на централната гара в разположения южно от Франкфурт град Вормс

Четирима души пострадаха, след като маневриращ пътнически влак удари странично композиция на високоскоростните влакове на германските железници "Интерсити Експрес" (InterCityExpress). Това се случи на централната гара в разположения южно от Франкфурт град Вормс, предаде ДПА, цитирана от БТА.

При сблъсъка, станал вчера, един от 13-те вагона на високоскоростната композиция, пътуваща от Мюнхен за Хамбург, дерайлирал. Няма тежко пострадали, но машинистът на пътническия влак, който е бил и единственият човек в него, е в шок.

В експреса "Интерсити" е имало 520 души. След сблъсъка човек от обслужващия персонал на експреса се оплакал от проблеми с кръвообращението, а двама пътници изпитвали болка съответно в китката и врата, съобщи Федералният полицейски инспекторат в Кайзерслаутерн.

Според железниците пътниците са откарани с автобуси до Франкфурт. Причините и пълният размер на щетите тепърва ще се изясняват.

Злополуката се разследва от германската федерална полиция и от Федералната служба по въпросите на жп транспорта.

Движението на влакове по участъка от линията между централната гара на Вормс и летище Франкфурт беше временно спряно. Според говорител на железниците то се очаква да бъде възобновено днес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гадни

    2 1 Отговор
    Руснаци

    Коментиран от #2

  • 2 кукуш

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гадни":

    Не са виновни руснаците,те строителни инструменти не могат да произвеждат, камо ли влакове
Новини по държави: