Last news in Fakti

18 Април, 2024 04:31 1 047 9

Джанет Йелън: Няма извинение за републиканците в Конгреса, бавещи помощта за Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • джанет йелън

Финансовият министър на САЩ подчерта, че правителството на Байдън е ангажирано с подкрепа за Киев

Джанет Йелън: Няма извинение за републиканците в Конгреса, бавещи помощта за Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финансовата министърка на САЩ Джанет Йелън подчерта снощи, че правителството на президента Джо Байдън, който е претендент за втори мандат от страната на Демократическата партия, е ангажирано с осигуряването на финансова и военна помощ за Украйна, изтъквайки, че "няма извинение" за забавянето на одобрението на тази помощ в Конгреса на САЩ от страна на представителите на Републиканската партия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Йелън направи това изявление след срещата си със своя украински колега Сергий Марченко и премиера на Украйна Денис Шмигал във Вашингтон в кулоарите на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка в американската столица.

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Майк Джонсън съобщи вчера, че в долната камара на американския парламент пакетите от помощ за Украйна, Израел и Индо-тихоокеанския регион ще бъдат гласувани тази събота.

Йелън каза, че с Шмигал и Марченко са обсъждали съвместни първостепенни задачи, в това число глобалната финансова помощ за Украйна, напредъка в украинските реформи и руските задължения за изплащане на обезщетения заради водената от Москва война в съседната държава.

"Финансовата помощ от страна на САЩ е по-наложителна от всякога, тъй като е неразривно свързана с успеха на Украйна на бойното поле и способността на правителството да окаже жизненоважна подкрепа за своя народ", отбеляза Йелън. Тя припомни, че САЩ и техните съюзници са осигурили значителна помощ за Киев от началото на пълномащабната руска инвазия през февруари 2022 г.

Шмигал на свой ред призова за санкции срещу целия руски банков сектор и целия руски ядрен сектор, като същевременно подчерта спешната нужда от американската помощ за страната му.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кънтри клуб

    13 2 Отговор
    Тази бабка живее още с разбиранията от миналия век. Визията на дъртите пенсионери за бъдещето е преместеане от към другия край на тревата.
  • 2 АМИ ЗАСРАМЕТЕ СЕ С ТЕЗИ "ПОМОЩИ"

    10 0 Отговор
    НЯМА ИЗВИНЕНИЕ И ПРЕД ДАНЪКПЛАТЦИТЕ , ЧИЙТО ПАРИ КОМФИСКУВАТЕ И РАЗПОЛАГАТЕ С ТЯХ КАТО ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ НА ШЕПА ХОРА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. А КОЛКО БЕДНЯЦИ ЕДВА КРЕТАТ , ПЕНСИОНЕРИ С УНИЗИТЕЛНИ ПЕНСИИ , КОИТО АКО НЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБИТЯТ , ЗАГИВАТ.
    СТОТИЦИ МИЛЯРДИ ПОТЪНАХА В НЕБИТИЕТО , ПЛЮС ТОНОВО ОРЪЖИЕ ПЛАТЕНО ПАК ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. И ДО КОГА ??? КОЙ Е ДЛЪЖЕН И ЗАЩО ???
    РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СА ПРАВИ !! СТИГА ТОЛКОВА !!ПОМОЩИТЕ СВЪРШИХА!!!
  • 3 Ден

    10 0 Отговор
    тази мумия е като кукла на конци хахахах малоумни димукрати хахаха
  • 4 Ден

    10 0 Отговор
    ужас сега я проверих и тази е еврейка!

    Коментиран от #6

  • 5 Хазарката Йелън

    9 0 Отговор
    Реве да се помага на фашохазарите в 00сра...
  • 6 Абе хазарски

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ден":

    Държави са Израел, Сащ, 00сра, Полша... А почти във всички страни те са "дълбоката държава"! Даже и в Русия гъмжи от тях.
  • 7 По принцип

    0 0 Отговор
    Политиците изразяват вижданията на избирателите. Нормално е те да отчитат дали американския данъкоплатец е готов да подарява пари на Украйна!! Най лесно да се види поддръжката за Украйна е като всяка държава въведе отделен допълнителен данък Украйна който да е доброволен. Парите от него автоматично да се пращат на зеления. А не политиците да раздават пари събрани с друга цел
  • 8 За протокола

    2 3 Отговор
    Извинението е, че не са достатъчно умни и далновидни за да разберат, че ако не спрат сега Путин в Украйна, утре ще трябва да воюват с него и Китай в Европа, Азия и дори в Америка и това ще струва много пари и кръв, а може би и цялата държава.
  • 9 Шляхтиц

    3 0 Отговор
    Джанет Йелън, защо считаш, че републиканците трябва да се извиняват??????? Това е тяхното мнение, тяхна стратегия, тяхна политика.