Last news in Fakti

18 Април, 2024 04:52 1 559 5

Първа обществена проява за Принц Уилям след диагнозата на съпругата му Кейт

  • принц уилям-
  • кейт мидълтън-
  • великобритания

41-годишният престолонаследник ще пристъпи към задълженията си след близо месец

Първа обществена проява за Принц Уилям след диагнозата на съпругата му Кейт - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският принц Уилям се връща днес към обществените си задължения, като ще участва в публична проява за първи път от близо месец, след като съпругата му Кейт разкри във видеообръщение, че се подлага на химиотерапия заради диагноза рак, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На 22 март 42-годишната принцеса на Уелс Катрин, популярна повече с моминското си име Мидълтън, обяви, че проби, взети след коремната ѝ операция през януари, са установили рак. Тя нарече диагнозата "огромен шок", припомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че оттогава 41-годишният Уилям не взима участие в публични събития, като помага на съпругата си и трите им деца да се справят с изпитанието.

Ройтерс не пропуска факта, че в четвъртък Уилям и десетгодишният му син Джордж са били на трибуните на стадион "Вила Парк" в Бирмингам за първия мач на любимия на престолонаследника английски отбор Астън Вила от четвъртфиналите на европейската Лига на конференциите по футбол срещу френския Лил, спечелен с 2:1, но подчертава, че днес ще бъде първата му официална публична проява след 22 март.

Уилям ще наблюдава работата на благотворителна организация по разпределение на останала в излишък храна от обществени заведения, като след това ще посети младежкия център, за който са предназначени доставките.

Химиотерапията на Кейт тече успоредно с лечението на нейния свекър - британския крал Чарлз Трети, който също бе диагностициран с рак, и то почти по същото време, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуньо Простия

    5 2 Отговор
    С нетърпение очакваме втората и третата му поява…
  • 2 Гост

    3 2 Отговор
    Кой бяха тези .???!!!

    Коментиран от #5

  • 3 💨💨💨💨

    3 3 Отговор
    С нетърпение чакаме как ще изглежда с окапала коса .
  • 4 факуса

    2 0 Отговор
    стига с тези вече,квот с тях такова и без тях,даже по добре
  • 5 веселяк

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Рептили разни!
Новини по държави: