Last news in Fakti

22 Април, 2024 04:19 535 1

Хизбула свали израелски дрон над Южен Ливан

  • хизбула-
  • израел-
  • ливан-
  • дрон

Летателният апарат изпълнявал бойна мисия

Подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка "Хизбула" заяви, че в неделя е свалила израелски дрон, който е изпълнявал бойна мисия в Южен Ливан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Безпилотният летателен апарат, който бе прехванат в района на град Ал Аишия, "атакува нашия непоколебим народ", се казва в изявление на групировката. В текста се посочва, че става въпрос за многофункционален дрон "Хермес" 450, произведен от израелската оръжейна компания "Елбит системс".

Израелската армия и "Хизбула" си разменят огън от повече от шест месеца успоредно с войната в Газа, което засилва опасенията за риск от по-нататъшна ескалация.

По данни на Ройтерс в хода на сраженията са убити най-малко 370 ливанци, от които над 240 бойци на "Хизбула" и 68 цивилни. По данни на Тел Авив израелските жертви при сблъсъците с ливанската групировка са 18, като сред тях има както военни, така и цивилни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.