Last news in Fakti

22 Април, 2024 05:40 1 219 9

Независимите кандидати пречат на Тръмп да изпревари Байдън в изборната надпревара

  • доналд тръмп-
  • джо баъдън-
  • проучване-
  • президент

Бившият президент води на настоящия в проучването на NBC при пряко противопоставяне

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отстъпва на настоящия американски президент Джо Байдън по отношение на нивото на подкрепа на американските граждани в условия, когато избирателите могат да избират други претенденти за президентския пост. Това показват публикуваните в неделя резултати от проучване на телевизионната компания NBC.

Гласоподавателите бяха попитани кого предпочитат, избирайки между демократа Байдън, републиканеца Тръмп, независимите Робърт Кенеди младши и Корнел Уест, и Джил Щайн от Зелената партия. 37% от анкетираните са за Тръмп, 39% са за Байдън. 6% казаха, че не могат да изберат. Останалите 13% от гласовете бяха разпределени между Кенеди младши, Уест и Стайн.

Но когато респондентите бяха помолени да избират само между Тръмп и Байдън, бившият президент получи 46% от гласовете, а настоящият - 44%. Други 10% от участниците в проучването казаха, че не са решили.

Статистическата грешка на резултатите от изследването, проведено на 12-16 април, е 3,1 процентни пункта, В него участваха 1 хиляди души.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече получи необходимия брой делегатски гласове, за да стане кандидат на републиканците за президент на САЩ. Байдън, който се кандидатира за втори мандат, си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати от Демократическата партия. По този начин битката очаквано ще се развие между същите кандидати като преди четири години, когато Байдън победи Тръмп, който се бореше за преизбиране на най-високия държавен пост.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да живее Хамерика

    3 0 Отговор
    При стрелба по време на нерегламентирано парти в градски парк в американския град Мемфис, щата Тенеси снощи са били убити двама души, а 14 са ранени, съобщи полицията, цитирана от "Асошиетед прес".

    Служители на полицейското управление на Мемфис са се отзовали в 19:19 ч на сигнал за стрелба, съобщи началникът на полицията Серилин Дейвис на пресконференция на мястото на инцидента.

    Полицията е открила пет души с огнестрелни рани. Двама мъже са загинали на място, а трима души са транспортирани в болници в района в критично състояние, каза Дейвис.

    Още 11 пострадали са потърсили сами лекарска помощ. На купона, който не е бил разрешен от властите, са присъствали около 200-300 души. Не се съобщава за арести.
  • 2 Така трябва да се говори

    9 0 Отговор
    по медиите!
    Нищо, че за Байдън почти никой няма да гласува. Дори американците не са такива безумци!
    Само пълен наивник може да се върже на такива писания!

    Целта е, че като фалшифицират и откраднат пак изборите, щокът в населението да не е толкова голям.
  • 3 манипулативно и евтино заглавие

    1 0 Отговор
    въпреки, че по-долу пише ,че Тръм води....евтини сте..и продажни...но пишете
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.