Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Април, 2024 09:31 4 266 110

Експерти за Украйна: Русия напредва бавно, но постоянно

  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • авдеевка-
  • крим

Без нови доставки на муниции от САЩ, фронтът е обречен на провал, а единственият изход за украинците ще е отстъпление

Експерти за Украйна: Русия напредва бавно, но постоянно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Последните украински успехи са явно само като леки убождания с игла на фона на масивния руски натиск по фронта в Украйна. Експерти правят мрачни прогнози за отстъпление и съвсем реален риск от загуба на Украйна.

Украински офицер от артилерията описва ситуацията на фронта като драматична. Без нови доставки на муниции от САЩ, фронтът е обречен на провал, а единственият изход за украинците ще е отстъпление, твърди той.

Офицерът от артилерията по източния фронт на Украйна дава категорична оценка: „Ако няма муниции за артилерията, всеки фронт е обречен на провал“, казва той в интервю за ДВ. Неговите предвиждания за развитието на ситуацията по фронта са мрачни с оглед на липсата на муниции. Офицерът, който командва артилерийска част, желае да запази анонимност. Неговият чин, име и точна позиция са известни на ДВ.

Русия обстрелва с всички сили

"Загубите ни ще се увеличават, тъй като не е възможно да отговаряме по съответен начин на вражеския огън. Руските агресори обаче стрелят с всички сили: украинските войници са изложени на мощен артилерийски обстрел. Руски бойни самолети атакуват украинските позиции с бомби с дистанционно управление, които те могат да задействат от безопасно разстояние – далеч извън обхвата на украинската противовъздушна отбрана, която и бездруго е недостатъчна“, казва офицерът.

„Някой ден ще се окажем в ситуация, при която никой няма да е в състояние да защитава фронта, защото всички ще са или мъртви, или ранени“, казва той и прави прогноза: „Резултатът от това ще е загуба на позиции и разпадащ се фронт“.

Руснаците са превзели територия с размерите на Детройт

Това описание на ситуацията по украинския фронт съвпадат с оценките от най-новия анализ на американския Институт за изследване на войната (ISW). Според тях руските агресори напредват „бавно, но постоянно по няколко отрязъка на фронта“.

Според изчисления на ISW от началото на годината руските въоръжени сили са завладели "над 360 кв. км - площ с размерите на Детройт – това е най-големият град в американския щат Мичиган, се казва в анализ на института от средата на април.

Опасността Украйна да загуби срещу атакуващите войски на Путин никога не е била по-голяма от сега - особено ако Киев не получи значителни доставки на оръжия и боеприпаси от западните държави, подкрепящи Украйна. Директорът на ЦРУ Бил Бърнс и Кристофър Каволи, командващ въоръжените сили на САЩ в Европа, ясно заявиха това в средата на април.

"Реален риск украинците да загубят до края на 2024"

"Съществува съвсем реален риск украинците да загубят на бойното поле до края на 2024 г. или поне Путин да се окаже в позиция, от която може да диктува условията за политическо решение", заяви Бърнс по време на реч във Вашингтон, съобщиха редица американски медии.

Решаващият фактор явно е дали САЩ бързо ще доставят помощ. Това би дало на Украйна добри шансове да "удържи на руските атаки" през 2024 година. Фактът, че шефът на ЦРУ Бърнс говори за "удържане", говори за надеждата, че в дългосрочен план Украйна ще успее да развие отбранителната си индустрия до такава степен, че да може сама да се защитава и да създаде ефективни военно-въздушни сили със западна помощ. От 2023 г. украинските пилоти се обучават за използване на американски изтребители F-16.

Оказва се обаче, че обучението отнема много повече време, отколкото военните експерти на НАТО са предполагали. Командващият силите на САЩ в Европа Кристофър Каволи наскоро заяви по време на посещение във Вашингтон, че украинските пилоти често не владеят английски език.

Мрачна картина

Подобно на шефа на ЦРУ Бърнс, Каволи рисува мрачна картина за положението на украинците по фронта. „Не мога да предсказвам бъдещето, но владея простата математика", заяви висшият генерал, който командва въоръжените сили на САЩ в Европа (EUCOM). "Моят опит от над 37 години в американската армия сочи, че ако едната страна стреля, а другата не може да отвръща на удара, то страната, която не е в състояние да отвръща, в крайна сметка губи."

Вярно е, че в средата на април Украйна за пръв път успя да свали руски свръхзвуков бомбардировач Туполев ТУ- 22M. Освен това са били отново ударени радарни позиции на окупирания от Русия Кримски полуостров, които Москва използва за организиране на доставки за войските си в Южна Украйна. Но всички тези успехи са явно като леки убождания с игла на фона на масивния натиск, упражняван от руснаците на фронта и от въздуха.

Германският експерт по сигурността и по проблемите на Украйна Нико Ланге написа наскоро в свой анализ, че Украйна "не може да задържи фронтовата линия на изток, а може само да забави руската атака".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ссср

    82 12 Отговор
    Слава на Русия.

    Коментиран от #14

  • 3 ТаУмВзе

    76 8 Отговор
    Квараварчето се набутва във 2ра Гражданска война и тва е. Важното злеленски да Гепи Кинтите и да шитне краварската железо за Африка. Z
  • 4 хаха

    92 7 Отговор
    Срам и позор на евро натовците и говедарите , руснаците въоръжени с лопати ги направиха за смях.
  • 5 Слава на Великият Путин

    76 7 Отговор
    За 9септември може и да не стигнат до Орлов мост, но че ще пристигнат е сигурно!

    Коментиран от #35

  • 6 Селянин

    92 16 Отговор
    Имам следния въпрос към цялата аудитория:
    - След като утре Русия победи, (а тя ще победи понеже правото и Господ са на нейна страна)
    и наложи репарации на недружелюбните държави,
    тези които пращат пари и оръжие,
    от което загиват цивилни и военни руски граждани:
    - Кой ще плаща репарациите???

    а). Тези, които днес ограбват и разпродават България и после изчезнат на незнайни острови? - документирано.

    б). Тези, които все пак успеят да се качат по колесниците на самолетите?

    в). Или тези, безгласно снижените, ходещи за гъби по изборите, продали гласа си за 2 кебабчета,
    "Ми ко да напраим беееееее"- говорещи, отчаяни същества?

    Коментиран от #15, #20, #40, #41, #50

  • 7 Сталин

    86 8 Отговор
    Путин подписа указ за национализиране на 250 000 хектара земеделска земя принадлежаща на американската компания NCH Capital на Джордж Рор , който още е собственик на земеделска земя в Румъния и България,как е успял да придобие замя в България след като Волен Сидеров наложи мораториум на чужденци да купуват земя,изглежда след като Волен се отказа от политиката вече няма кой да спира западните мародери
  • 8 Русофил

    12 69 Отговор
    Русията напредва в две посоки: в Украйна и към разпадането си.
  • 9 Мутата

    25 1 Отговор
    Бафти и изводите.На голяма глава-голям противогаз, голяма димка-много дим и на където духа вятъра, на там върви дима.
  • 10 Обрат

    13 85 Отговор
    Нещата се промениха от събота. След гласуваната в събота в САЩ помощ за Украйна, до 2 седмици ще гледаме, как рушляците танцуват казачок под обстрела на модерните американски оръжия.

    Коментиран от #24, #26, #28, #36, #37, #61

  • 11 емигрант

    79 7 Отговор
    Не само оръжие трябват и хора . Лично ще купя билетите на всеки български рософоб желаещ да отиде на фронта и да умре геройски за клоуна . Ха да видим сега колко желаещи има ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 има обрати

    36 7 Отговор
    ту едните са с превес, ту друите . важно е сепаратистите от киев да се предадат . бялото знаме да се вдигне . за обикновенния човек и с войни и без войни е все същото . некви непознати се плескат . хахахахаха
  • 14 Украйна

    9 41 Отговор

    До коментар #2 от "ссср":

    Слаба е Русия.

    Коментиран от #88

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван

    42 4 Отговор
    Украйна трябва да загуби - иначе - аз ще трябва да ходя войник, нещо не ми се връзва - имам си да си върша работа.

    Коментиран от #22

  • 17 А бре

    7 54 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    "Щастивецо" Русия губи войната и след като няма какво да изсмучете от пръстите си,започвате с таралеженето и квалификациите бре? Какво си мислиш че правиш?!

    Коментиран от #32

  • 18 Ха ха ха

    7 23 Отговор
    След една седмица пак ще си приказваме
  • 19 дядо поп

    64 6 Отговор
    Русия напредва , бавно и постоянно. В същото време западните войнолюбци спонсорират Украйна с много и също постоянно , само , че успехите не се забелязват на фронта , а в банковите сметки на украинската върхушка!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дейсват логично

    69 6 Отговор
    Война на изтощение и разузнаване на противника, като цяло. Това правят руснаците. Ако искаха можеха да пометат всичко за по малко от месец. Никому не е нужно това. Сега всички видяхме голия з@дник на НАТО и руската военна мощ. Видяхме и оформените блокове от двете страни. Видяхме и още неща например - като импотентната европейска политика, включително и у нас, заради която плащаме най високата цена в тази война. Слава Богу за сега без жертви поне !
  • 24 Абе

    28 1 Отговор

    До коментар #10 от "Обрат":

    Ти гледай колкото си искаш само да не ослепееш от това което ще видиш.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Човека КоZа

    38 5 Отговор

    До коментар #10 от "Обрат":

    Аха, аха.. С тази "помощ" от сращ ще могат да организират тъкмо половината от миналогодишния "контранаступ"... 🤭
  • 27 хе хе

    25 9 Отговор
    Копенхаген ще даде на Украйна всичките договорени 19 изтребители F-16 и те трябва да бъдат в Украйна това лято, заяви датският посланик в Украйна Оле Егберг Микелсен.

    В интервю за "Ние сме Украйна" дипломатът беше попитан дали Украйна трябва да се притеснява от неотдавнашната новина, че Дания е продала 24 изтребителя от този тип на Аржентина.

    "Не се притеснявайте, със сигурност ще има самолети за Украйна. Това е целият ни флот от F-16, който сега се извежда от експлоатация, защото получаваме ново поколение самолети F-35", каза Микелсен.
  • 28 Лазар

    51 2 Отговор

    До коментар #10 от "Обрат":

    Само ,Че, трябва да мобилизират и до 500 000 чоловека, за да има кой да пуца!!! Персонал от къде? Много вожд, малко индианец. Иначе пара йок.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 може би

    0 25 Отговор

    До коментар #29 от "Абе защо":

    всичкото това информиращо ни за всичкоставащо в РФ си е руски автомат, а ние българите не сме желани тук.
  • 31 Кергор

    38 3 Отговор
    И с оръжие ще е същото. Тоя вчера се изпънал и казва по-добре да им да дем куршуми отколкото нашите деца. Тия украинци се оказаха много тъпи!!!
  • 32 Стойчо

    46 7 Отговор

    До коментар #17 от "А бре":

    Коя война губи Русия ? Да не си спал на отворен прозорец ?

    Коментиран от #59, #106

  • 33 Руски автомат

    27 2 Отговор

    До коментар #29 от "Абе защо":

    То пък сор. 0снята сте едни хора... Втора ръка
  • 34 Ние колко пъти го казваме

    35 3 Отговор
    Бавно, методично и неумолимо. Като боа.
  • 35 Гошо

    30 2 Отговор

    До коментар #5 от "Слава на Великият Путин":

    Ще имат доста работа в София от батальона Ахмат
  • 36 Явно

    48 3 Отговор

    До коментар #10 от "Обрат":

    си един от тези, дето не виждат безсилието на НАТО. Ако имаха възможност да бяха стигнали Владивосток. За всеобща радост на Света обаче не могат !!! А ние тепърва ще плащаме за тази война и то много след като приключи !!!
  • 37 Военен

    54 2 Отговор

    До коментар #10 от "Обрат":

    "до 2 седмици ще гледаме, как рушляците танцуват казачок под обстрела на модерните американски оръжия"

    Аха ние всеки път гледахме как "модерните американски оръжия" променят хода на войната - къде са джавелините, хаймърсите, леопардите и абрамсите, гаубиците и брадлитата, байрактарите и патриотите.

    Всеки път щяхте да разбивате руснаците и след седмица вече не говорехте за тях. До сега са дали 200 милиарда и нови 60 дали ще променят нещо.
  • 38 хахаха

    42 0 Отговор
    страхотни сте! ето ви няколко заглавия от вашата "медия":
    -ISW: Високотехнологичните оръжия разпиляват армията на Владимир Путин на фронта в Украйна
    -Украинската армия: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3, а я чакат нови чудеса
    -Естонското разузнаване: Руската армия понася много тежки загуби край Часов Яр
    -Канцлерът Шолц: Войната в Украйна може да продължи още няколко години

    ... и още много подобни...
  • 39 Z-ахарова

    3 29 Отговор
    Ей го Лисабон ребята!
    Ама Лисабон ли е Лом ли е?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Абе

    24 2 Отговор

    До коментар #25 от "КОТарАК 🐱":

    Явно така са постъпили с твоята жена и имаш опит.

    Коментиран от #54

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Напредва си

    26 1 Отговор
    както си иска. Не е война за превземане на Украйна, за да бърза.
  • 45 Тази статия

    25 1 Отговор
    Беше публикувана преди няколко дни
    Няма ли нови информации за
    Украйна та ни
    публикувате
    старите
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ами

    41 1 Отговор

    До коментар #25 от "КОТарАК 🐱":

    навремето имаше един "президент" на ичкерия, Масхадов, който на преговорите в първата чеченска война каза, че чеченците ще се бият до последния чеченец...на това преговарящият от руска страна генерал Лебед му отговори - е добре, ще стигнем и до последния чеченец...и после? добре че се намери човек като Ахмат Кадиров, та сега Чечня е процъфтяваща република в състава на РФ...

    Коментиран от #67

  • 49 Не е безкрайно

    32 1 Отговор
    Оръжията се оперират от хора,а когато те привършат следват два избора-или изпращане на войници от Европа което означава трета световна или преговори!Пушечното месо не е безкрайно,гробищата са препълнени а младите плащат хиляди да бягат от мобилизация!
  • 50 Z-ахарова

    4 32 Отговор

    До коментар #6 от "Селянин":

    Ти другарю,ти! Продавай 2 от анцузите и събирай за бог Пут
  • 51 Хахахаха

    4 46 Отговор

    До коментар #43 от "Пич":

    И какво е направила Украйна на раша? Или на путлера? Това, че не изгониха руснаците към раша ли? Путлера от 2014 година краде украинска територия. От 2014 година.

    Коментиран от #56, #98

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Мишел

    33 38 Отговор
    Русия напредва бавно, защото основната й цел сега е денацификация и демилитаризация на Украйна с минимални руски жертви, а1
    След като Украйна бъде демилитаризирана, напредването ще бързо.

    Коментиран от #99

  • 54 Киро

    6 18 Отговор

    До коментар #42 от "Абе":

    Грешиш бре. Него са го из насилили. Другото замазва положението. Случило му се е .
  • 55 бай Ставри

    32 32 Отговор
    Скрап за около 60 млрд долара предстои да бъде изнесен в Украйна.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Иван

    18 2 Отговор
    И мен да ме раздразнят и аз ще отвърна като руснаците - подло, тайно и методично - те се знаят как.

    Коментиран от #77

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ще иргаят

    31 3 Отговор

    До коментар #10 от "Обрат":

    казачок върху изгорелите останки на прехвалената западна бойна техника. Амин !!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Павел пенев

    31 7 Отговор
    Русия напредва бавно но сигурно и когато стигне до Лвов ще спре за малко преди да влезе в Берлин за пореден път.

    Коментиран от #66, #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 касата

    4 36 Отговор
    Който влиза в чужд дом,трябва да умре, долу руските убийци!
  • 66 Дон Корлеоне

    3 29 Отговор

    До коментар #63 от "Павел пенев":

    Палячовската Гомнорусия, ще стане Москалия!

    Коментиран от #69

  • 67 Интересно

    2 14 Отговор

    До коментар #48 от "ами":

    Хем реплика, хем във федерация.
    И защо се казва Руска федерация? Необяснимо.

    Коментиран от #73, #92

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Дон гандон

    9 1 Отговор

    До коментар #66 от "Дон Корлеоне":

    И земята ще спре да се върти ,но няма да има свидетели.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Tия са кремълски пропагандисти

    10 18 Отговор
    Рубладжии, четирихилядници и копейки от Възраждане!Всички знаем, че контранаступа продължава успешното си развитие и след освобождението на Крим, Белгород и Курск, украинската армия обсаждана Кремъл и напредва към Владивосток!

    Коментиран от #94

  • 73 Щото си

    11 2 Отговор

    До коментар #67 от "Интересно":

    Пр.О.ст.

    Коментиран от #81, #84

  • 74 Павел

    22 18 Отговор
    Преди редовно ни информирахте колко километра са завзели укронацистите при контранастъплението си! Колко бяха общо за 3 месеца 100-150 км² ?? Сега защо не давате информация? Може би защото руснаците са освободили нови 1200 км² ?!
  • 75 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    9 23 Отговор

    До коментар #41 от "Хахахаха":

    Къф ти, че разквартироваш хората? Аре бягай да живееш в демократичен Ирак, Либия или Косово...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хахахаха

    1 10 Отговор

    До коментар #58 от "Иван":

    Е па сега руснаците раздразниха украинците, сега пък те ще си го връщат. Те си знаят как.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Иванушка🇺🇲

    2 14 Отговор
    Е картината все пак не е толкова мрачна. С новите ракети с които ще сринат Москва и Кримския мост няколко села които ще превземат фашистите не са проблем.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Интересно

    0 5 Отговор

    До коментар #73 от "Щото си":

    😂 Не, не съм рубладжия😉
  • 82 Какво показва статистиката?

    25 3 Отговор
    Милионерите в долари в Украйна са се увеличили и през последната година, мисля, че с 61 души. Първият закупен нов модел на "Ролс Ройс Спектър" в Европа се движи по улиците на Киев. Всичко навежда на извода, че върхушката в Киев, заедно с демократите в САЩ, са най-облагодателствани от милиардите долари помощи за Украйна. В това време много обикновени украинци са в бедствено положение и са товарени като месо по улиците, за да ги закарат на фронта. Цинично и безумно.

    Коментиран от #83

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Интересно

    0 4 Отговор

    До коментар #73 от "Щото си":

    А и ти като си сложен дали знаеш?
  • 85 Мемфис

    2 18 Отговор
    Кочината напредва бавно но упорито към …окончателната си гибел! Всички проблеми през последните десетилетия са дело на азиатските червени изззроди!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 аъъ

    3 13 Отговор
    Напредва с тенденция 1000 000 чувала.
  • 88 СЛАВА РУСИЯ 🇷🇺

    15 4 Отговор

    До коментар #14 от "Украйна":

    гърчава е уМРАЙна
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Слава на Пут

    3 14 Отговор
    Слава, Слава, плава , плава потъва, потъва . ГОРКИЯ.
  • 92 ами

    12 3 Отговор

    До коментар #67 от "Интересно":

    А САЩ значи съединени американски държави...как така хем държави, хем една държава?

    Коментиран от #109

  • 93 Гост

    2 8 Отговор
    Да изчакаме още малко да видим как ще напредва когато дойдат американските оръжия...те до сега напредват бавно та да не е кръгом и пак напред..
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Огиин

    2 8 Отговор
    Русия бааавно напредва бързо ще се върне
  • 96 Умирам от смях

    2 2 Отговор
    Добре е ДВ и Института да си синхронизират часовниците.
  • 97 Експерт

    12 7 Отговор
    Дърти локуми на гладни "журналисти" ...


    Рашистите с всеки изминал ден понасят колосални загуби на жива сила и техника... Нищо радикално няма да се случи до идването на американската помощ.
  • 98 Ахахахахах

    10 9 Отговор

    До коментар #51 от "Хахахаха":

    Нещо не си в час. Русия си взе Крим през 2014 г., за да не се превърне в база на Нейто и СрАЩ. Просто изпревари Шести американски флот с няколко дни - нещо, което и до ден днешен не могат да ѝ простят. След което Украйна започна 8-годишен (осем годишен!) терор над рускоезичното население в Донбас. Десетки хиляди убити мирни жители. Два дни преди Русия да нападне Украйна, демонстративно бяха извършени нови нападения над цивилни с БМ "Град" и минохвъргачки.

    Коментиран от #100

  • 99 Продължавай с фантазиите!

    19 8 Отговор

    До коментар #53 от "Мишел":

    Какво ли друго има в една рашистофилска, крива кратуна?

    Коментиран от #101

  • 100 Гост

    14 8 Отговор

    До коментар #98 от "Ахахахахах":

    Добре си си научил урока....троле...мини в петък за рублите...

    Коментиран от #102

  • 101 россиян..

    4 22 Отговор

    До коментар #99 от "Продължавай с фантазиите!":

    След дезинфекцията на укрофашагите..ще дойде ред и на пришълците дошли от ютртите с конската опашка,тва племе все чека некой да ги освободи..но трети път няма да има.
  • 102 россиян..

    4 14 Отговор

    До коментар #100 от "Гост":

    Медведевь..след одесса-одессос и трети път никакво освобождение на шебеците дошли от юртите с конската опашка.
  • 103 МНОГО БОЛЕН ФИЛ.РУС.ТАК

    7 11 Отговор
    Верно е много даже,всеки ден напредват с 30см блатните алкаши,снощи са превзели важен външен дървен нужник, очень могучая!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #105

  • 104 Артилерист

    9 8 Отговор
    Подлите американци са поставили като условие срещу парите, които ще дадат укровермахта да проведе мащабна мобилизация. Целта е повече от ясна, но да я повторя: колкото може повече жертви от двете страни. Украинските не са важни, но виж руските са им от съществено значение-това отслабва Русия, а това е основната цел на тази им война чрез украинците. И американците го правят щото са много миролюбиви, нали?
  • 105 россиян..

    5 8 Отговор

    До коментар #103 от "МНОГО БОЛЕН ФИЛ.РУС.ТАК":

    До края на седмицата ще превъртим часовниците в часовяр..по московское времени и за девети май 1/3 от бандерско вече ще е към имперята.
  • 106 А бре

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "Стойчо":

    Тази която я започна бре?Ти кьорав ли си?
  • 107 В.В.П.

    5 1 Отговор
    Ама как ще я изтърве сега ,тая кочина Окропистан ..Веднъж и дадоха шанс за държава през91 вас ..Сега само лобут дорде станат руснаци.. .
  • 108 Р.К.И.

    0 4 Отговор
    Настъпват? С колко трупа на километър. До днес имат 460 260 убити. Срещу какво? Колко загинали дават за колко километри НЕОВЛАДЯНА ОКОНЧАТЕЛНО ТЕРИТОРИЯ? По смъртност руснаците винаги са били абсолютен световен шампион. В Украйна още повече повдигат летвата.
  • 109 Интересно

    2 2 Отговор

    До коментар #92 от "ами":

    Името го казва. Или както беше Югославска федерация.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: