Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Април, 2024 11:50 3 908 114

Кой дава най-много военна помощ за Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • ракети-
  • нато-
  • володимир зеленски

Повече от две години след началото на руската агресивна война украинската армия едва успява да отблъсква по фронтовете на изток и юг ожесточените руски атаки с пехота, артилерия и авиация

Кой дава най-много военна помощ за Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от две години Русия води война срещу Украйна, но няма признаци за скорошен край. САЩ, Германия, Великобритания и други държави заделят милиарди, за да подкрепят Киев. Това са десетте най-големи донори:

Повече от две години след началото на руската агресивна война украинската армия едва успява да отблъсква по фронтовете на изток и юг ожесточените руски атаки с пехота, артилерия и авиация. Без военната и финансова помощ от други държави Украйна няма никакъв шанс да оцелее в тази битка. Затова и Киев редовно призовава съюзниците си да доставят повече боеприпаси и системи за противовъздушна отбрана.

Институтът за световна икономика (ИСИ) в Кил анализира данните за оказваната от Киев хуманитарна, финансова и военна помощ. Военната подкрепа включва доставките на оръжие, оборудване и боеприпаси. Ето десетте най-големи поддръжници на Украйна според последните изчисления на института в Кил:

САЩ

САЩ се смятат за най-важен военен поддръжник на Украйна, която брани своята независимост. По данни на ИСИ от началото на войната през февруари 2022 г. правителството на президента Джо Байдън е поело ангажимент да изпрати на Киев помощ на стойност от над 42 млрд. евро. От миналата есен Конгресът обаче блокираше новия пакет с помощи за Украйна на стойност 61 милиарда долара, който беше одобрен в края на седмицата.

Германия

Германия е на следващо място по размер на военната помощ за Украйна със 17,7 млрд. евро до момента. Само преди дни германското правителство обеща да достави трета ракетна система "Пейтриът" за укрепване на противовъздушната отбрана на страната. Украинският президент Володимир Зеленски изрично благодари на германското правителство за това. Преди това той често критикуваше Берлин за колебливата му позиция по отношение на военната помощ за Киев.

Великобритания

Неотдавна Обединеното кралство обяви допълнителна военна помощ в размер на 2,9 млрд. евро, с което общите военни ангажименти на страната достигнаха 9,1 млрд. евро. По данни на МФВ 4,8 милиарда от тази сума вече са предоставени.

Дания

Спрямо брутния си вътрешен продукт (БВП) Дания е сред най-големите донори на военна помощ за Украйна. От ноември насам страната е увеличила обещаната военна помощ с 3,5 млрд. евро. Досега Копенхаген е отпуснал най-малко 4,5 от общо 8,4 млрд. евро, които са обещани на Киев.

Европейски съюз

Освен двустранната подкрепа от отделните държави членки, ЕС разполага и със собствен финансов инструмент за предоставяне на военна помощ на Украйна - Европейския инструмент за мир (ЕФМ).

Обещани са оръжия, боеприпаси и оборудване на стойност 5,6 млрд. евро. В средата на март, след месеци на дебати, държавите - членки на ЕС, се споразумяха да предоставят поне още 5 млрд. евро.

Нидерландия

Военната помощ, обещана от Нидерландия на Украйна, възлиза на 4,44 милиарда евро. В началото на март министър-председателят Марк Рюте и украинският президент Володимир Зеленски подписаха споразумение за сигурност, което предвижда през 2024 година Нидерландия да предостави на Украйна и военна помощ за два милиарда евро.

Норвегия

Подкрепата на Норвегия също е сериозна – тя включва както хуманитарна, така и военна помощ. Обещани са 3,8 милиарда евро, от които един милиард вече е отпуснат.

Полша

Полша, която граничи както с Русия, така и с Украйна, е близък съюзник на Киев. Досега е предоставила или обещала военна помощ на стойност около три милиарда евро. Страната е и важен логистичен център за прехвърляне на западната военна помощ към Украйна.

Канада

Канада също има споразумение за сигурност с Украйна и е обещала да предостави военна помощ. Двете страни подписаха споразумението на втората годишнина от началото на руската инвазия. Според него през 2024 година Канада трябва да предостави военна помощ на Киев в размер на повече от два милиарда евро.

Швеция

Швеция ще подпомогне Украйна с над два милиарда евро. Макар че първоначално тази помощ включваше предимно защитно оборудване, сега тя включва танкове и модерни оръжейни системи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    22 19 Отговор
    Корнелка?

    Коментиран от #92

  • 2 Пич

    58 49 Отговор
    Нострадамус:
    - В годината на затъмнението
    владетел ще пострада
    Зеленият тиранин
    ще висне на дърво
    Коалицията ОТАН в черупка ще се свре
    Уплашена от гнева на мечката

    Коментиран от #55, #68

  • 3 Булба67

    12 20 Отговор
    Този който има най- малко!Но е,,правоверен"!
  • 4 Бисмарк

    81 76 Отговор
    ОТО ФОН БИСМАРК:

    Нито един /НАШ/договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.

    Коментиран от #91, #94

  • 5 Това е без значение

    59 46 Отговор
    Важното е че Украйна ще загуби.всички го знаят но с много повече загуби

    Коментиран от #12

  • 6 Кой

    41 22 Отговор
    Нацистите

    Коментиран от #17

  • 7 Кукли на конци

    45 22 Отговор
    Марионетките!!!!
    Под натиск, заплахи и зависимости.
  • 8 Бонев

    48 26 Отговор
    Това нещо като класация кой е по голям балък.

    Коментиран от #65

  • 9 Светът

    40 50 Отговор
    срещу руския нацизъм.

    Коментиран от #11, #16

  • 10 истина ти казвам

    34 19 Отговор
    Безплатен обед на тоа свет нема! По един или друг начин ше си върнат параляка с лихвите.
  • 11 Мхмх

    40 27 Отговор

    До коментар #9 от "Светът":

    Зависимия, джендърски свят.

    Коментиран от #14, #22

  • 12 Ихтамнет

    21 12 Отговор

    До коментар #5 от "Това е без значение":

    Кога горе долу ще загуби некви конкретни дати знаеш ли какво точно казаха картите Таро
  • 13 електрошок

    40 33 Отговор
    САЩ и страните от ЕС воюват с Русия,а умират украинци и украинки. Хората в Украйна плащат за войната предизвикана от САЩ и ЕС.Това е негативният резултат.

    Коментиран от #19, #30

  • 14 Свртът

    38 32 Отговор

    До коментар #11 от "Мхмх":

    е който даже руснаците искат да емигрират.

    Всички деца на кремълския режим живеят на Запад.

    Коментиран от #21

  • 15 Пустиняка

    6 18 Отговор
    Куррнела
  • 16 грух

    18 20 Отговор

    До коментар #9 от "Светът":

    как сте на Козяк, духа ли ?

    Коментиран от #77

  • 17 Язе да ти кажа.

    15 16 Отговор

    До коментар #6 от "Кой":

    И добре правят.

    Коментиран от #26

  • 18 евроатлантическа мишка

    18 18 Отговор
    Ний, ервоатлантицитепна хранилка, нищо не даваме на Украйна, украинците трябва да се бият за нас, достатъчно е че им осигуряваме БТРи от 65-та. Ако направим кампания като словаците, няма и 10хил лв да съберем.
  • 19 Така е

    30 32 Отговор

    До коментар #13 от "електрошок":

    Сащ и ЕС нападнаха русия.
    Русия не е започвала война срещу Украйна.

    Коментиран от #82

  • 20 Сандо

    30 30 Отговор
    Повече от две години колективният Запад по заповед и в интерес на Хегемона САЩ води война срещу Русия като използва украинския народ като пушечно месо.Месото обаче почти нацяло е опечено и затова източната част от колективния запад,по заповед и в интерес на сащ ще трябва да запълни оределите редици.Когато се обезчовечи източната част,то тогава западната ще започне мирни преговори с Русия като ще се бори да постигне добър договор в интерес и в защита на хегемона /вече бившия/ сащ.Това е,останалото е политкоректна обработка на стадото.

    Коментиран от #46

  • 21 Мхмх

    23 17 Отговор

    До коментар #14 от "Свртът":

    Забранено ли е?.
    Нали проповядваха сатаните за свободно движение на стоки, услуги и хора. Хахаха, умряха им проповедите и мечтите. Самоизолираха се от свободния свят, който се зарадва.

    Коментиран от #27

  • 22 Хмммм

    25 17 Отговор

    До коментар #11 от "Мхмх":

    Що Волгата се напъва да ходи в зависимият джендърски свят?Само за едни 30 хил. евраци на месец.

    Коментиран от #37

  • 23 Русофил

    32 28 Отговор
    Всеки долар помощ за Украйна забива един пирон в ковчега на русията

    Коментиран от #74

  • 24 дайте да дадем

    27 19 Отговор
    Предлагам, без да ви питаме искате ли, да вземем от парите ви и да дадем за Украйна! Демократично е, нали!

    Коментиран от #32

  • 25 Объркано Атлантиче

    20 18 Отговор
    Институт за световна икономика. Помощ за украинците като процент от БВП. Първите пет са – Естония, Дания, Литва, Норвегия,Латвия. И България е на почетно място. А янките са най-отдолу. Очаквано.


    -- By donor country GDP, incl. and excl. EU share --
  • 26 Добре е, да

    30 22 Отговор

    До коментар #17 от "Язе да ти кажа.":

    Пак ще си счупят зъбите, същите ги счупиха и през 2 ВСВ. И пак ще им държи влага 80, 100 г.
    Историята има навика да се повтаря.

    Коментиран от #28, #36

  • 27 Да.Забранено е!

    25 27 Отговор

    До коментар #21 от "Мхмх":

    Финландия затвори границата с Путистан за 100 години.

    Коментиран от #33

  • 28 тънка подробност

    29 28 Отговор

    До коментар #26 от "Добре е, да":

    САЩ сега са от другата страна.
    Гейм овър за Раша.

    Коментиран от #34

  • 29 мдаааа

    22 10 Отговор
    Тоя , който даваше и на СССР през ВСВ ...
  • 30 Факти

    27 24 Отговор

    До коментар #13 от "електрошок":

    Русия с воюва с Украйна, а Западът й помага да се защити и умират най-вече руснаци.

    Коментиран от #71

  • 31 Лизач русовил

    23 23 Отговор
    Ах какво я чака любимата ви Рассияааааа....

    Коментиран от #44

  • 32 Референдум

    9 14 Отговор

    До коментар #24 от "дайте да дадем":

    Предложението ти се отхвърля.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ахааа ,

    19 16 Отговор

    До коментар #28 от "тънка подробност":

    Казано по рузки - Кончилось .. 😉

    Коментиран от #38

  • 35 Наско

    27 30 Отговор
    Вече трета година храбрият украински народ води борба с руския империализъм.Орди от азиатски диви племена нахлуха в суверенна държава за да изпълхят мечтите на едно полудяло диктаторче за сетовна хегемония и нов световен ред. Въпреки ограничената помощ от САЩ и Европа украинците успяха да удържат в пъти по-многобройният и въоръжен враг. Това е борба на цивилизацията срещу пещерния болшевизъм и империализма.
    Слава на украинските воини.

    Коментиран от #42, #99

  • 36 Язе да ти кажа.

    22 17 Отговор

    До коментар #26 от "Добре е, да":

    Владимир Рюрикович каза пред цял свят,че одобрява нападението на Хитлер срещу Полша.И ленд-лийзът към Украйна тръгна.И това е само началото.

    Коментиран от #45

  • 37 Иван

    10 13 Отговор

    До коментар #22 от "Хмммм":

    За завземане от вътре. То е ясно. И мургавите затова ходят.
  • 38 Ни Пагади

    17 15 Отговор

    До коментар #34 от "Ахааа ,":

    Канец фильма.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 @@@

    30 22 Отговор
    Горките НАТЮ, САЩ, Германия, Великобритания, Франция, България и други държави заделят милиарди, за да подкрепят Киев и
    Останаха без снаряди и боеприпаси, както и си Скапаха икономиките,
    но ефекта е Обратен. Русия печели войната, а Осрайна остана без население и територия!

    Коментиран от #49, #51

  • 41 Дедо Тръмп

    12 10 Отговор
    Ако Европа не започне да дава кинти, ще спра моите и Европа ще бъде газена от руски ботуш.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 В.В.П.

    20 19 Отговор
    Ако не беше тази ,,ценна,помощ от Сащ и НАТО ,Окропистан би бил цял ..Обаче Хахлята са обект на изследване от Сащ ,от много години .Да ги затрият ,причинявайки болка и страдание на Москва ,също ..Извратено по Американски ..Да си враг на сащ ,е опасно ,но да си приятел е катастрофално . АХАХАХА.

    Коментиран от #58

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Друго каза императора

    22 16 Отговор

    До коментар #36 от "Язе да ти кажа.":

    Но то е за по умните. Т
    Тъ.те не схващат връзките и вадят от контекста. А заема ще го връщат внуците ти, защото укра няма да има ,за да връща до 9 коляно.

    Коментиран от #54

  • 46 Факти

    22 21 Отговор

    До коментар #20 от "Сандо":

    Повече от две години Русия по заповед и в интерес на диктатора Путин води война срещу Украйна като използва руския народ като пушечно месо. Месото обаче почти нацяло е опечено и затова Моска и Петербург, по заповед и в интерес диктатора ще трябва да запълнят оределите редици. Когато се обезчовечи населението в тези два основни града, то тогава ще пламнат протестите, диктаторът ще бъде свален и войната ще приключи.Това е, останалото е политкоректна обработка на стадото.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Алфа

    12 4 Отговор

    До коментар #40 от "@@@":

    Сигурно ти е много лошичко,за да пишеш такива малоУмщини.
  • 50 В.В.П.

    10 16 Отговор
    Сащ заповяда ,Тия бълъци дават ..Иначе защо да дават на бившите руски окропи ,от СССР...Тива е полит ,разработка ..От сащ ,За пропадане и поляризация на Европа .Това е ТСВ..С окропи и наемници..
  • 51 ха ха хааа

    12 2 Отговор

    До коментар #40 от "@@@":

    Интересен Ник , многониковий .. 🤭
  • 52 В.В.П.

    15 18 Отговор
    От къв зор ,Окропите ще са приятели с янките ??.Нямат допирни точки..И няма да имат ,щото Иззрайна си умира бавно
  • 53 българин

    18 17 Отговор
    Добре де, при толкова много подръжници, пари и оръжия и пак не могат да отблъснат руснаците. Значи наистина руснаците са силни.

    Коментиран от #57

  • 54 Забелязал

    17 19 Отговор

    До коментар #45 от "Друго каза императора":

    Абе от два,три дни русофилчета,що тепкате.Тикове,ли имате?

    Коментиран от #76

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Преди 24.02.2022

    19 12 Отговор

    До коментар #53 от "българин":

    Си мислехме, че Русия е сила.Поне така ни лъжеха.

    Коментиран от #60

  • 58 Путю ,

    20 9 Отговор

    До коментар #43 от "В.В.П.":

    Я коментирай помощта , на " пиндосите " през ВСВ за Велика Россия , която сега можеше да я няма .. 🤫🤫

    Коментиран от #61, #69

  • 59 Дедо ви...

    15 19 Отговор
    Какви помощи евробоклуците си изчистиха боклуците. „Пакет на смъртта“: Дори Турция се смее на американската помощ за Украйна. Американският смъртоносен пакет от 61 милиарда долара не е помощ за Украйна, а начин за удължаване на разрушителен и смъртоносен конфликт, пише dikGAZETE. Още повече, че загубите ще понесе Киев, а не Москва - тя вече е доказала способността си да устои на всякакви предизвикателства..
  • 60 А то кво се оказа

    8 15 Отговор

    До коментар #57 от "Преди 24.02.2022":

    Нато е слабо. ?!?!

    Коментиран от #73

  • 61 Аз ще ти я коментирам

    7 15 Отговор

    До коментар #58 от "Путю ,":

    Парички мой, човек, парички. Помощта е поискано после да бъде върната. Ама Сталин е казал - Решили сте да помагате помагате, ние воювахме в ЕВРОПА! За ЕВРОПА! Ако искате нека връщат всички свободни. И са получили 0. 2 пъти са опитали - трети път не са посмяли.

    Коментиран от #72

  • 62 Мухаа ха!

    11 17 Отговор
    Да ви имам езуитския ефемизъм...Европейски инструмент за Мир!?Унищожават най ценното на Украйна - младото,работоспособно ,мъжко население ,с още оръжия и това наричат" инструмент за Мир"! Все още се чудя на Путин и подчинения му Генщаб, какво и защо още галят клоуна.Отдавна трябваше всичко - цялата инфраструктура от полската граница навътре да е леш- море от кратери и развалини.Мостове,жп инфраструктура,тунели,складови бази по жп.трасета,летища- цивилни и военни.До тухла! Да видим тогава,откъде ще им влизат и кацат помощите.Ако на тяхно място беше фаш ,с бомбени и ракетни килими,да са ги изровили от полската и румънскаграници до столицата за месец- два.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 САТЪРА НА ХАНА

    12 12 Отговор
    ПУСНЕТЕ ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ ДА СЪБИРАТ КАПАЧКИ , ЧЕ ИМА СПАД В КОНСУМАЦИЯТА НА ЛУКСОЗНИ СТОКИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА :))

    Коментиран от #79

  • 65 Тонев!

    7 13 Отговор

    До коментар #8 от "Бонев":

    Това нещо като класация кой има най-голям принос за месомелачката на фринта.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    14 18 Отговор
    Рано или късно ще успеем и ще победим.
    Жалко, че ще загинат много хора.


    Z!

    Коментиран от #85

  • 68 Д Р. Гълъбова

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Не мога да смогна...явно трябват по силни лекарства....
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Не че нещо

    15 13 Отговор
    Но при посещението на оня плъх Денкоф в Киев през 2023 Зеления потник му благодари, че РБ е оказала помощ на Украйна за над €3.5 млрд, отделно БТР-ите и С-300. А иначе според същия плъх помощта от РБ е €300 хиляди. Смешно на фона на едни 300--400 милиона лева, колкото ни струват горките бежанци от Окропия.

    А за нашите деца?? О, няма проблеми, събирайте капачки!
  • 71 още факти

    12 15 Отговор

    До коментар #30 от "Факти":

    Запада направи кървавия преврат 2014г, запада въоръжаваше киевската хунта и ги подготвяше за ойна с Русия, запада спомогна за фиктивните мински споразумения и дори Меркел си призна че целта е била да се бави топката и не са имали наверение да ги спазват. Запада води прокси война в Украйна с Русия за да я лиши от Крим и да намали силата на руссия флот в Черно и Средиземно море. Така както при.предишните войни за Крим Англия и Франция са помагали на турците, сега същите ззаедно със САЩ искат да лишат Русия от достъп до Черно и Средиземно море. А няколко години преди преврата от 2014г направиха войната в Сирия за да ги лишат от базата им там на Спеиземно море.

    Коментиран от #83

  • 72 Путю ,

    13 7 Отговор

    До коментар #61 от "Аз ще ти я коментирам":

    Сега смени името в коментара на Сталин със - Зеленски и всичко си идва на място ... 🤭😁

    Коментиран от #80

  • 73 Не върви пропагандата.

    9 14 Отговор

    До коментар #60 от "А то кво се оказа":

    Нямо нито ЕДИН войник на НАТО пострадал в Украйна.
    В,изключвам разийраш,ли,300-те натовски генерала от завод Азовстал.

    Коментиран от #81

  • 74 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    8 14 Отговор

    До коментар #23 от "Русофил":

    Ами събирай долари и им давай ве Йовчо, какво се обясняваш. Направо им ги носи до Сл. бряг, та да не се разкарват , завалиите.
  • 75 Чемодан

    14 8 Отговор
    Рашка ще гризне дървото ,само гледайте
  • 76 Забелязах

    9 11 Отговор

    До коментар #54 от "Забелязал":

    Това ли ти беше великия "отговор"? Нямаш аргументи, ясно.
  • 77 Нагла копейка

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "грух":

    Между ушите ти най много...

    Коментиран от #98

  • 78 САТЪРА НА ХАНА

    10 12 Отговор
    МИЛИАРДИ НЕ МИЛИАРДИ
    .....
    РУСКАТА АРМИЯ УНИЩОЖИ ВЕЧЕ НАЙ БЕСНИТЕ БАНДЕРОВЦИ И НЯМА КОЙ ДА Я СПРЕ
    .....
    И ДНЕС СВОДКИТЕ ГОВОРЯТ ЗА ЯКО ЗАНУЛЯВАНЕ НА ВЕРМАХТА :))
  • 79 КАТЪРА НА МАМА

    10 4 Отговор

    До коментар #64 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Маме , сега Волгинов като стане европейски депутат , друга песен ше запееш .. 🤫
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хахаха

    6 12 Отговор

    До коментар #73 от "Не върви пропагандата.":

    Има доста пострадали натовски войници на късмета. Бункерния едни такива плъхчвта.

    Коментиран от #84, #87

  • 82 НЕ Е ТАКА!

    11 13 Отговор

    До коментар #19 от "Така е":

    Нито едното е вярно,нито другото!
    Истината-
    Украйна обстрелваше с ракети и снаряди най-безотговорно,цели 8 години(от 2014г....) рускоезичното цивилно население на Донецк и Луганск...!
    Русия предупреди,че ще ги защити!Но Украйна се направи на ,,голЕмата работа" и сега ми пищи и плаче с крокодилски сълзи на рамото на ФАЩ и ЕС,че всеки ден Русия я унищожава...!
  • 83 дай факти

    12 7 Отговор

    До коментар #71 от "още факти":

    за безаналоговият руски черноморски и средиземноморски флот.Или е безналичен.
    Трол-копейките съвсем хвърлихте маслото и скъсайте ангренажите.
  • 84 ????

    8 0 Отговор

    До коментар #81 от "Хахаха":

    Доказателства?

    Коментиран от #88

  • 85 Кобзон

    12 8 Отговор

    До коментар #67 от "Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    А,не!Вече няма места при мен.Да се пренасочват към други направления!
  • 86 Костя

    16 9 Отговор
    МОЧА е без плоча.Спират ми парите!
  • 87 ха ха хааа

    12 2 Отговор

    До коментар #81 от "Хахаха":

    Да бе , знаем ... А у нас - потеры нет ! ✌️
  • 88 Свежи гробове и пратки ...

    7 12 Отговор

    До коментар #84 от "????":

    с неруско и неукраинско знаме. Заминаха поляци, французи, италианци, немци, американци, датчани за други не се сещам в момента.

    Коментиран от #89

  • 89 подробност

    4 7 Отговор

    До коментар #88 от "Свежи гробове и пратки ...":

    Доброволци.Като кубинци,непалци,габонци ,сирийци...може и още да има.
  • 90 Макробиолог

    5 13 Отговор
    Целокупно ще бъдат ошляпани.Глобализма на лудите брокери се оказа едно недоностче.Едно е да издухаш разни бедуини ,козари и т.н.несъразмерни в военно отношение,друго --да плашиш кучето с кокал.Шансовете са нула пресечена две при условие че един сармат прави една Франция или Тексас по малко.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Факти за "СВО".

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Баш Батка":

    Около 2010 година кремълските олигарси (бандити) са открили нови възможности да крадат в Донбас и Крим и съответно хунтата взима решение да се присвоят тези територии към империята на злото Русия.
    Оттам започва и подготовката за "СВО" с умишлени провокации между рускоезични украинци и подставени лица (украински "нацисти" от ФСБ-КГБ) в Донбас.
    Пригожин разобличи брутално целта на фашистите около диктатора в Кремъл.
    Ако допуснат видеото вижте какво казва той...

  • 93 Естествено Пеевски

    2 7 Отговор
    На глава от населението сигурно сме първи в помощите.
  • 94 Знаеш ли по кое време

    20 18 Отговор

    До коментар #4 от "Бисмарк":

    е живял Бисмарк...?

    Нищо общо нямат думите му със съвременната реалност... Краят на всички диктатори и агресори е печално известен...

    Коментиран от #109

  • 95 1945

    7 19 Отговор
    Пак пропаганда от Зелето, май скоро червеното знаме пак ще се вее в Берлин

    Коментиран от #97

  • 96 гожвя

    6 8 Отговор

    До коментар #91 от "стоян":

    Я провери, колко германци през първата световна война са били военнопленници на Русия и тогава пиши глупости.
  • 97 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #95 от "1945":

    Сподели какъв наркотик употребяваш...сериозен е...
  • 98 грух

    6 16 Отговор

    До коментар #77 от "Нагла копейка":

    кики нервиш се нещо, соросче сладко, краят ви идва, либерастки подлоги...

    Коментиран от #102

  • 99 Бам бам

    5 15 Отговор

    До коментар #35 от "Наско":

    суверенна държава .. хахаа , ей фашага що не идеш да живееш при западните джендъри ми си седнал да разтягаш локумите тук?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Язе

    5 15 Отговор
    Толкова пари хвърлени на вятъра.
  • 102 Нагла копейка

    16 5 Отговор

    До коментар #98 от "грух":

    По поста ти личи кой се нерви...и не само духа, а течение става....ха-ха-ха....

    Коментиран от #105

  • 103 дядото

    5 11 Отговор
    това са държавите,които реално докараха войната,преследвайки собствени интереси и с тях води война русия.язък за украинския народ,който продажната зе-команда принася в жертва.
  • 104 РУСИЯ ТРЕПЕРИ ОТ СТРАХ ПРЕД НОВИТЕ

    3 11 Отговор
    ПОМОЩИ И САНКЦИИ НА ЗАПАДНИТЕ ОБРАТЕНЯЦИ !
  • 105 грух

    3 9 Отговор

    До коментар #102 от "Нагла копейка":

    течението, дето става ви отвява, драги... отлитате...
  • 106 През 2014

    3 10 Отговор
    година, работих в Чехия . По това време в Украйна имаше Майдан, имах колеги украинци, които бягаха от Украйна, за да се спасят. Имаха 3-и месечни визи, след като изтичаше този срок, изпадаха в ужас да отидат до посолството на Украйна в Прага,за да не бъдат задържани. От тогава, този режим разсипа тяхната Държава. Честно казано им съчуствам. Но това е техен проблем,и трябва сами да си решат проблема с Клоуна-наркоман.

    Коментиран от #107

  • 107 Питанката

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "През 2014":

    .... И да питам само.... какво правече 2014 в Чехия? Нали всичко в ЕС и извън Раша е съсипано и лошо? плюеш по ръката коят те храни, нали...? Хем ходиш не в Русия а в ЕС и враговете на Русия за да си кърпиш беднотията и мързела, хем пък искаш рашаата да победи.... тва булхарите сте неблагодарно и мръсно племе ей...
  • 108 Калоян

    1 0 Отговор
    Слава Украйна!
  • 109 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Знаеш ли по кое време":

    Да реалността е друга , Германия няма днес няма нищо общо с Германия от времето на Бисмарк ,Тогавашната Германия спечелила войните за своето обединение + Френско -пруската война и станала лидер в Европа изместила Франция Прав си наистина
  • 110 Дон Корлеоне

    0 0 Отговор
    Защо никой не говори за мир, за дипломатично решаване на конфликта, защо тия хищници наливат само пари и оръжие, а с тая помощ изтрепаха младите хора в Украйна и Русия...Само не лъжете света, че го правите за демокрация и правата на човека, това е пълно лицемерие!Там, в Украйна, има само и единствено интереси.Но никой да не забравя, че ще дойде време когато всеки ще си плаща за греховете си и то ще е скоро.
  • 111 Ооо

    1 0 Отговор
    Американците безвъзмездна помощ ли са предоставили или платена от Европа в размер на ХХ млрд???
  • 112 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Няма, и думичка за МИР,за съгласие или споразумения някакво - само и само да не гинат хора. Дори този, който се опита да каже нещо такова, веднага бива оплют - нищо дори , че е Папа римски !
    И всичко е просто – помагаш на воюващ – участник си във война. Този , които дава най-много , трепери най-.много!!
    И нищо, че са минали 80 години, реваншизмът в германците избуява. САЩ само това искат !! Те са въоръжили Хитлер на времето , само и само да ликвидира комунистическа Русия и да прилапат богатствата и ! Те и сега под знамето на НАТО "бутат фитили" на неадекватния Зеленски. Нищо хубаво за всички участници в конфликта - независимо от коя страна на фронта се намират !!
  • 113 Елена

    0 0 Отговор
    🍓 Г­о­р­­е­­щ­­и­­ ­­­м­­­о­­­м­и­ч­е­­т­а­­ ­­в­и ­­о­­ч­­а­­­к­­в­а­­т 👉 ­­𝗡­­­­𝗨­­𝟮­­𝟭­­.­­𝗙­­­­𝗨­­𝗡
  • 114 Ние

    0 0 Отговор
    България е държавата, с най-голяма помощ за уСрайна!
Новини по държави: