Last news in Fakti

26 Април, 2024 09:12 2 041 21

Бивш издател на таблоид пред съда: Прикривах компрометиращи статии, за да защитя Доналд Тръмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • републиканска партия

Показанията на Дейвъд Пекър бяха решаващ елемент за твърденията на обвинението, че партньорството им е било начин за незаконно влияние върху президентските избори през 2016 г., отбелязва Асошиейтед прес

Бивш издател на таблоид пред съда: Прикривах компрометиращи статии, за да защитя Доналд Тръмп  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Докато Доналд Тръмп се кандидатира за президент през 2016 г., неговият стар приятел Дейвид Пекър, издател на "Нешънъл енкуайърър", е събирал истории, които са можели да навредят на кандидатурата му, и е плащал десетки хиляди долари, за да ги скрие от обществеността, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Но когато се стигнало до уличаващите твърдения на порно актрисата Сторми Даниълс, дългогодишният издател на таблоида каза, че е тропнал с крак. „Няма да плащам за тази история“, заявил той в разговор с бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен.

Пекър разказа това в показанията си по делото за парите, плащани на порно актрисата Сторми Даниълс. На него той обясни пред съдебните заседатели своята версия за схемата за прикриване на новини, вредящи на кандидатурата на Тръмп. Според прокурорите тя се равнява на намеса в предизборната надпревара в САЩ през 2016 г.

По времето, когато се появява Даниълс, Пекър вече е бил на загуба от 180 000 долара по други истории, свързани с Тръмп.

Показанията на Пекър бяха решаващ елемент за твърденията на обвинението, че партньорството им е било начин за незаконно влияние върху президентските избори през 2016 г., отбелязва Асошиейтед прес. Адвокатите на Тръмп също подложиха Пекър на кръстосан разпит, опитвайки се да покажат, че твърденията му са се променили с времето.

В същото време Върховният съд на САЩ изслушва аргументи за това дали Тръмп трябва да бъде освободен от наказателно преследване във връзка с опитите си да отмени загубата си на изборите през 2020 г. от Джо Байдън. Върховните съдии изглеждат склонни да отхвърлят твърденията му, че се ползва с пълен имунитет, но в същото време изглежда много възможно процесът да бъде отложен след изборите през ноември, посочва американската осведомителна агенция.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идеалът САЩ

    24 21 Отговор
    В САЩ се разиграва типичен инквизиторски процес, но не е възстановка, а парад на лицемерието и лъжата. Тръмп не е херувим, но показа определена откритост и решителност, която никак не се хареса на съществата, цял живот крили се зад завесата и те решиха да го унищожат.
  • 2 😆😆😆

    19 15 Отговор
    По-олеми боклуци от тази идиотска държава няма на планетата 👍
    👏👏👏

    Коментиран от #9

  • 3 Борисов

    16 6 Отговор
    Аз съм учил Тръмп как да променя изборни протоколи.
  • 4 Сп@рми Даниълс

    14 7 Отговор
    Правила съм "услуги" и на други политици , но "едни момчета" ми казаха да говоря само за Тръмп.

    Коментиран от #6

  • 5 Нешънъл Инкуизитър

    11 3 Отговор
    Даа, и Асошиейтед прес станаха таблоид.
  • 6 Вода ненапита, сълза неумита

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сп@рми Даниълс":

    Ако правилно разгледаш, какви методи ползват останалите участници в този "морален процес", ще осъзнаеш, че тази Сторми е най-благородната и честна девица от всички.
  • 7 Иго

    12 11 Отговор
    Американската наглост е безгранична ,а украинският фашизъм брутален!! Млади хора ,които бягат от фронта са насилствено хващани и изпращани в окопите! Това което показват независими медии са чудовищни !! Трап с дължина над 20 метра и дълбочина 2 метра е хвърлено младо момче в окопа ,което с ръце на главата се предпазва ,а жесток фашист с лопата хвърля земя върху него ,закопавайки ги жив !!! Това е чудовищно ,Байдън и Украинският наркоман заслужават да бъдат одрани живи ,за да изпитат болката на милионите хора загубили живота си заради тези човекоподобни същества !!

    Коментиран от #17

  • 8 Трамплинът към разпад на димокрацията

    4 9 Отговор
    Тръмп е Тъп и непредсказуем
  • 9 Има казва се Русия

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "😆😆😆":

    Русия нищо не е създала
    Виж народът и бетер Цигани са

    Коментиран от #14

  • 10 Мухаа ха!

    5 2 Отговор
    Да ви имам изкълчената демокрация,и уникалното правосъдие.Да стартираш наказателен процес единствено,по показания,на разни жрици,с давност от десетки години, само там е възможно .Намериха езуитски,перфидна схема,за " отстрелване " на неудобните.По същия мр снишки начин прецакаха бивш шеф на МВФ,и кандитат за президент преди няколко години.По оплакване на една глеж доса на чистачка в хотела.Пъпчиво ,трът лесто джужде ,над 100 кила,на което и загорял пандизчия няма да скочи.И тази " секс мечта" го обвини,че е била сексуално малтретирана!? Човек с могъщо влияние в цял свят,който ако поиска,с едно щракване на пръстите,може да има дузина супер- гърли в леглото.Но го омаскариха,и отпадна от надпреварата за бялата къща.Нищо чудно и у нас да се внедри тази схема.,под завесата на ..права и защита на жените,от сексуално насилие.Достатъчно е само една да повлече крак.
  • 11 Затова

    6 0 Отговор
    са измислени специални клубове като билдербергската група ,ле сиркл и много знайни и незнайни ,където дърти политици и милиардери "се развличат" далече от любопитни погледи. В някои тях дори може да откриете имена на такива лумпени като Дмитро Кулеба ,Гари Каспаров , някои руски "десиденти", генералния директор на оупън ей ай , босове на американски оръжейни корпорации и други "интересни" личности.
  • 12 Някой

    6 3 Отговор
    Може и да не е проява на висок журналистически професионализъм, но за жалост това се практикува навсякъде по света. Да не би да излязоха критични статии за Байдън и сина му? А? Ами за Аналенка в Германия? Ами за някой друг политик на деня? Сега Тръмп се изкарва най-голямото зло на света, щото не играе по правилата на дълбоката държава, и се използва всяка възможност за очерняне. Само слепите или платените не го виждат това.
  • 13 Бай Дончо

    4 0 Отговор
    От цялата работа срещу тръмп едно нещо не е ясно - какво точно е престъплението на му ?!!
  • 14 Цицоманов

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Има казва се Русия":

    Че ти да бягаш срещу тях неможеш ги стигна бе !
  • 15 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    В щатски публикации се посочва че този е получил 1,5 млн д за тези показания от либерал демократите

    Коментиран от #16

  • 16 Демократ

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха":

    Промитите мозъци с една гънка в мозъка, свързана с Кремъл ,винаги защитават престъпниците, които харесват Путин, защото харесват престъпленията на Путин и същите тези са готови да се бият срещу България, ако Путин им нареди. БОЖЕ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ!
  • 17 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иго":

    До 7 ком - ревеш ли - реви реви - олигархичния кумунизъм с путин си отива - вестник ,,комсомолска правда ,,
  • 18 пенко

    2 0 Отговор
    ПАТОКОЗИДЕНТЪТ Д. ТЪРЪТЪмП НЕ СИ ДАВА СМЕТКА , ЧЕ ВОЙНАТА МУ Е С ЕВРЕИТЕ ЦИОНИСТИ - ГОСПОДАРИ НА ДОЛАРА И ЦРУ - В САЩ !!!!! ТОЗИ МУ "ПРИЯТЕЛ " ЯВНО Е ЕВРЕИН -ЦИОНИСТ !?!?!?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.