Last news in Fakti

30 Април, 2024 05:37 887 5

Италия и Франция ще насърчават европейската отбранителна промишленост

  • франция-
  • италия-
  • отбрана

Министрите на отбраната Гуидо Крозето и Себастиан Льокорню, които обсъдиха и ситуациите в Близкия изток и в Украйна

Италия и Франция ще насърчават европейската отбранителна промишленост  - 1
Снимка: saudigazette.com.sa

Италия и Франция снощи подписаха писмо за намерение за създаване на съвместен индустриален център за сухопътна отбрана, в който да участват компании от двете страни, се казва в изявление на италианското министерство на отбраната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

С писмото двете страни се стремят да стимулират европейската отбранителна промишленост.

Съобщението дойде след среща на средиземноморския остров Корсика между министрите на отбраната Гуидо Крозето и Себастиан Льокорню, които обсъдиха и ситуациите в Близкия изток и в Украйна.

"От решаващо значение е да се обединят всички най-добри европейски технологии и да се направят все по-силни центрове, защото ще се нуждаем от значителни инвестиции, за да бъдем в крак с технологичното развитие", заяви Крозето.

В изявлението на неговата канцелария се казва, че програмата ще има за цел да "засили индустриалното сътрудничество и отбранителните способности на Европа чрез съвместно разработване на нови сухопътни платформи".

Планът ще допълни други инициативи за сътрудничество, в които участват френски и италиански компании.

Основният италиански отбранителен конгломерат Leonardo LDOF.MI вече се е обединил с френската Thales TCFP.PA чрез две отделни съвместни предприятия - компанията за сателитни услуги Telespazio и производителя на космически продукти Thales Alenia Space, посочва Ройтерс.

"Стратегическият алианс ще даде възможност за осъществяване на съвместни програми между европейските нации чрез укрепване на промишлените бази и разработване на бъдещото поколение платформи", се казва в италианското изявление, споменавайки планираното разработване на танк от следващо поколение, известен като Основна сухопътна бойна система (ОСБС/MGCS).

/ВА/

Източник: www.bta.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    4 0 Отговор
    Френските галфони трябва да бъдат съдени заради преврата в Либия и убийството на Кадафи, което отвори вратите за нахлуването на мигранти в Европа от Африка. Англичаните също трябва да ги съдят.
  • 2 Баце ЕООД

    2 1 Отговор
    Тив две страни, освен да се съберат да готвят.. За друго не стават, да се знае.
  • 3 Тези ли?

    2 0 Отговор
    Две пропаднали държави ще оправят Европа???
    Абе не разбрахте ли? Съюза умре. Едва времето на отделните държави! Германия до сега плащаше, да стоят тези в съюза. Но сега парите свършиха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.