Last news in Fakti

5 Май, 2024 05:34 1 830 5

Пхенян: Врагът е обречен на самоунищожение

  • северна корея-
  • санкции-
  • наблйдатели

Постоянният представител на Северна Корея при ООН Ким Сон коментира сформирането на нови групи от наблюдатели на спазването на наложени на страната санкции

Пхенян: Врагът е обречен на самоунищожение - 1
Снимка: YouTube

Постоянният представител на Северна Корея при ООН Ким Сон заяви днес, че усилията на САЩ и други страни от Запада да сформират нови групи от наблюдатели на спазването на наложени на Пхенян санкции е обречено на провал, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на севернокорейската държавна агенция КЦТА.

Ройтерс посочва, че думите на Ким са в отговор на съвместно изявление на САЩ и техните съюзници от тази седмица, в което се призовава да продължи работата на групата от експерти на ООН, наблюдаващи наложените санкции на Пхенян заради неговите ядрени и ракетни програми.

Ройтерс припомня, че през март Русия наложи вето на резолюция на ООН относно наблюдението на спазването на санкциите, наложени от международната организация на Северна Корея заради ядрената ѝ програма.

"Враждебните сили могат да сформират и втора, и трета експертна група в бъдеще, но с течение на времето те са обречени на самоунищожение", заявява Ким Сон според информацията на КЦТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    17 7 Отговор
    Русия и Китай разбиха сатанинските санкции и корейчетата ще могат да поемат дъх. Само се чудя защо не помогнат на Иран за атома…Парадоксално е, как краварника самостоятелно и еднолично реши да даде ядрено оръжие ( направо да им го направи и предостави) на довчерашен катун от скитници, а най старата държава в света да няма право да се защити от тях !

    Коментиран от #2

  • 2 Рашавия

    11 13 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Щото на дeбили оръжие не се дава.
    ЕВРЕИТЕ Розенберг дадоха плановете на ядрената бомба на сесесерето и гледай кво става.

    Коментиран от #3

  • 3 Госあ

    19 8 Отговор

    До коментар #2 от "Рашавия":

    Имаш предвид Хирошима и Нагасаки ли ? Ама това не е дело на СССР’то ве ! А на довчерашни престъпници и проститутки
  • 4 Така Така

    12 10 Отговор
    Южна Корея няма от какво да се страхува, защото Северна Корея няма да я напада. По вероятно е да се случи обратното защото южняците са под командването на сащ. Успех на Северна Корея сърахотни човеци.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Така Така":

    Какви смешки пишеш бре ? За какво и е на просперираща развиваща се Южна Корея Северна Корея ?
Новини по държави: