Last news in Fakti

6 Май, 2024 05:23 842 1

Бившият бразилски президент Болсонаро е в болница с кожна инфекция

  • жаир болсанаро-
  • бразилия-
  • болница-
  • президент

Не е ясно кога ще бъде изписан

Бившият бразилски президент Болсонаро е в болница с кожна инфекция - 1
Снимка: ЕПА

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро съобщи, че отново е в болница заради кожна инфекция, причинена от бактерия, като допълни, че не се знае кога може да бъде изписан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Експрезидентът обяви в социалните медии, че се е наложило отново да влезе в болница, пак с еризипел - остро инфекциозно заболяване, известно също като червен вятър, каквото имаше през 2022 г. Вчера той е постъпил в лечебно заведение в град Манаус след хоспитализирането му за кратко в събота, каза негов говорител.

Болсонаро няма право да заема политически постове до 2030 г. заради разпространяване на дезинформация по време на изборите през 2022 г., когато той се бори за преизбиране, но изгуби от представителя на левицата Луиз Инасио Лула да Силва. Болсонаро беше официално обвинен от полицията и във фалшифициране на информация за ваксинирането му срещу КОВИД-19.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе Милене,

    3 1 Отговор
    толкова ли е сложно да си във факти.бг?Скъсаха те от работа тези твои работодатели!!Вече от пръстите си изсмуквате темите!!Малееее...нали нямаще страшно...така те баламосваха като стана член на клуба!
Новини по държави: