Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Май, 2024 07:04 13 907 193

Украински генерал направи ужасна прогноза за страната си и НАТО

  • украйна-
  • вадим скибицки-
  • скибицки-
  • русия-
  • путин-
  • война-
  • нато-
  • генерал

В момента Украйна е далеч от стабилизиране на ситуацията. Русия, от друга страна, прави всичко по силите си, за да постигне по-голяма победа.

Украински генерал направи ужасна прогноза за страната си и НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украински генерал направи ужасна прогноза за страната си и НАТО, предаде focus.de.

Заместник-началникът на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Вадим Скибицки каза в интервю за The Economist, че войната в Украйна вече не може да бъде спечелена само на бойното поле. По думите му в даден момент ще се наложи Киев да преговаря с Владимир Путин. Той твърди също, че руснаците могат да превземат балтийските страни за седем дни.

Вадим Скибицки заяви, че в момента украинските сили се намират в тежка ситуация, дори по-тежка от първите дни на руската инвазия. Той разкри, че Владимир Путин е издал заповед на силите си да направят пробив на фронта преди Деня на победата, или най-късно преди посещението му в Китай дни по-късно.

Скибицки разкри, че украинската армия е изправена пред огромен проблем – липсата на оръжия. Непосредственото безпокойство на Украйна е нейната крепост Часов Яр, който е ключов за настъплението на Русия към последните големи градове в Донецка област. „Вероятно е само въпрос на време този град да падне, подобно на Авдеевка, превърнат в развалини от руснаците през февруари“, каза генералът. „Разбира се, не днес или утре, но всичко зависи от нашите резерви и доставки“.

В момента Украйна е далеч от стабилизиране на ситуацията. Русия, от друга страна, прави всичко по силите си, за да постигне по-голяма победа. Руската армия, каза генералът, вече не е арогантната организация, която беше през 2022 г., а сега действа като „единно формирование, с ясен план и под единно командване“.

Русия е ангажирала общо 514 000 войници в Украйна. Служителят на разузнаването на Украйна казва, че руската северна група, разположена от другата страна на границата близо до Харков, в момента наброява 35 000 души, но ще бъде увеличена до 50 000 до 70 000 души. Това обаче, по думите му, не е достатъчно за руснаците да превземат такъв голям град, но те ще продължат да го бомбардират.

Русия има триетапен план за дестабилизиране на Украйна. Първият е военен, което означава, че руската армия ще се опита да се възползва максимално от липсата на боеприпаси в ЗСУ, преди помощта от САЩ да достигне до фронта. Вторият фактор е руската дезинформационна кампания в Украйна, насочена към подкопаване на украинската мобилизация и политическата легитимност на Володимир Зеленски. Третият фактор, според генерала, е неуморният опит на Русия да изолира Украйна в международен план.

Според Вадим Скибицки и Украйна, и Русия, имат проблем с мобилизацията. Скибицки не вижда начин Украйна да спечели войната само на бойното поле. Дори Украйна да успее да изтласка руските сили обратно към своите граници това няма да сложи край на войната. Такива войни могат да бъдат прекратени само чрез договори. Той обаче смята, че смислените преговори могат да започнат най-рано през втората половина на 2025 г.

За генерала Европа е най-големият непознат фактор в тази война. Ако съседите на Украйна не намерят начин да увеличат производството на оръжие, за да помогнат на Украйна, те също в крайна сметка ще станат мишена на Русия, твърди той. Според него за 7 дни руската армия ще може да превземе балтийските страни.

Според Скибицки Украйна е направила услуга на Европа и НАТО, спирайки руската армия. Сега въпросът е дали ще получи помощ в замяна. „Ще продължим да се борим. Нямаме друг избор. Искаме да живеем. Но изходът от войната не зависи само от нас”, каза украинският военен.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    183 17 Отговор
    Увряла му е главата !

    Коментиран от #40

  • 2 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    162 21 Отговор
    Слава на Прогнозата!

    Коментиран от #81

  • 3 да де

    140 13 Отговор
    Ужасна прогноза за кого уточнявайте ги тия неща, че довечера няма да мога да заспя от ужас.
  • 4 Фен

    230 27 Отговор
    Ами единственият начин да живеете, е като се предадете. Колкото по-рано, толкова повече територия и население ще ви останат. Руснаците, ако искаха да избиват цивилни, да бяха постъпили като Израел. Вече нямаше да ви има.

    Коментиран от #162

  • 5 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    167 8 Отговор
    "Той разкри, че Владимир Путин е издал заповед на силите си да направят пробив на фронта преди Деня на победата..."
    Аз пък разкрих, че простотията няма почивен ден..
  • 6 🍋🍊🇧🇬

    117 3 Отговор
    Е тва е от преди една седмица “новина”.
    Факти се сетиха, браво :)

    Коментиран от #19

  • 7 БГ поговорка

    86 9 Отговор
    ВАРИ ГО ПЕЧИ ГО СЪРВУЛ МИРИШЕ
  • 8 Изкукуригал

    97 8 Отговор
    Тия генерали с всеки изминал ден стават все по откачени не знам какво им действа така
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дядо Йоцо гледа

    119 11 Отговор
    Къде са Захисниците ! Гробища безкрайни по цяла Украина ! До това води политиката на омраза и слугуването на Антихриста !

    Коментиран от #91

  • 11 Лоялен

    98 4 Отговор
    Едно от малкото обективни украински анализи. Шефа му се губи. Дали бере душа никой не казва
  • 12 Ццц

    104 3 Отговор
    Да стане после пак, че Путин е преброил дните за балтийските държави? И за пробива до 9-ти май? Че журналята нагли, а атлантиците т@пи.
  • 13 Запомнете козяци

    117 5 Отговор
    КОЙ КАЗВА 7 ДНИ, после да не обвинявате Путин, че нали сте малко
    б@.вно... р@звиващи,:)):)):))
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ксаниба

    127 7 Отговор
    То големи прозрения на некъф си там оркаинцки енерал!! Русия 10 години ви е предупреждавала да мирясате!! Русия предупреждава сега и натю за опасността от ядрена война, но няма кой да чуе.
  • 16 Брех, какви "разкрития"

    106 5 Отговор
    Леле, каква ужасна "прогноза". Ами те тези неща са ясни най-малко от година вече. Може и някъде да има изненадани, но това е показателно само за податливостта им на малоумната пропаганда, която ги залива отвсякъде. Чакам следващия материал за "отчаяните" атаки на руската армия, въоръжена с лопати и ракети с чипове от перални машини.
  • 17 среднощен

    47 20 Отговор
    "...Ще продължим да се борим. Нямаме друг избор. Искаме да живеем. Но изходът от войната не зависи само от нас”, каза украинският военен...";

    Дано да са го разбрали...
  • 18 От страни

    106 5 Отговор
    Тоя генерал е некъв нов вид реотан мнооооого бавно загряващ. Това че нема да могат да спечелят на бойното поле беше ясно от самото начало. Тия чак сега загряха. Давай белия байрак и на коляно пред Путин - белким ви прости.

    Коментиран от #33

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Плаши и Реве! Скибицски плаши Пуделите

    88 4 Отговор
    И НАТО, че Путин може да превзема Балтийските държави! Целта е да се вкара НАТО с жива сила във Войната, знаят Хохлите, чее Губят! На този Генерал, нещо муе Полска фамилията!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Боруна Лом

    89 7 Отговор
    Руската армия, каза генералът, вече не е арогантната организация, която беше през 2022 г., а сега действа като „единно формирование, с ясен план и под единно командване“. МУЧЕТЕ, БИВОЛИ! СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СИ!

    Коментиран от #170

  • 23 име

    84 8 Отговор
    Безусловна капитулация е единствения избор пред киевската хунта!
  • 24 россиян..

    69 3 Отговор
    Укрофашагия стана полигонь на вова за употреба на застояло авиодумканьие в складовете на имперята още от всв и студената война..с малко подобрение от бандерски перални и двг от заз-те полтать и вършать работа.
  • 25 Буданов

    90 5 Отговор
    "три етапният план" е много сериозно "законспириран" за да бъде разкрит от губещата страна. Първата част от плана е да пробутвате глупости от типа "свършиха ни патроните" (имате предостатъчно ,че даже и заводи се опитват да ви строят) ,втората част е в пъти по-мощната западна пропаганда ,която пищи с пълно гърло ,че трябва да "помагат " на Украйна ,че Путин ще превземе Европа ,а третият етап е милион и една санкции против Русия ,а в "изолираната в международен план Украйна" продължават непрекъснато да идват всякакви делегации и да й "разрешават" какво ли не. А на Зеленски вече по три пъти на ден му правят покушения.
  • 26 Киро майстора

    87 4 Отговор
    Пак пропаганди. Внушават, че Русия ще превзема Европа. Нашия Киро тъпото нали каза, че е бензиностанция с ракети. Що им е на тазибензиносранция прибалтика примерно? Защо им е? Какво ще я правят, или просто да си имат.. Тъпото даже не му минава през слабовръзковото сиво вещество, че има хора които не са крадливи като него, само и само да имат. Открадна мустакатото ленче от миро съотборника си, после се надхвърли върху парите на народа.
  • 27 СЕГА НАЛИ Е ЯСНО ЩО УКРАЙНА ГУБИ

    81 6 Отговор
    АМИ ИМА СТРАХОТНИ ГЕНЕРАЛИ
    БЕТЕР НАЩЕ ОСВЕН ГЪБИ ГЪБЕВ
    В НАЧАЛОТО ИМАХТЕ ПЪТИ ПОВЕЧЕ АВИАЦИЯ СНАРЯДИ РАКЕТИ ТАНКОВЕ
    НАДЪХАНИ БАНДЕРОВЦИ
    ТЕРОТОРИЯ ПОДАРИХА ВИ КВО ЛИ НЕ
    МАНГИЗИ НА КОРЕМ
    РАБОТЕЩИ ЗАВОДИ И ТЕЦ
    И КВО СТАНА
    АМИ ПРОСТО
    ПОЛИТИЦИТЕ И ГЕНЕРАЛИТЕ ВИ СА СЪЩИЯ БОКЛУК КАТО СЕГАШНИТЕ
  • 28 Жоро

    66 4 Отговор
    Още един просяк.С и без нато ще бъдете пометени.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 да питам

    8 46 Отговор
    Откога Путю е украински Дженерал ?!😁🤭
  • 32 Страната 404

    67 8 Отговор
    Страната 404 вече прилича на Германия в края на зимата 1945 година!!!
  • 33 ЕДНО ВРЕМЕ БЕШЕ АЛБАНСКИ РЕОТАН

    64 4 Отговор

    До коментар #18 от "От страни":

    СЕГА Е УКРАИНСКИ ГЕНЕРАЛСКИ РЕОТАН

    Коментиран от #76

  • 34 Е след капитулацията

    69 7 Отговор

    До коментар #21 от "Оппааа :)":

    на Украйна, поне ще го обявят като победа над Путин. Че са го принудили да се откаже от този си ужасен мерак!
    Както обявиха за победа нахендрянето насила на Финландия и Швеция в НАТО!
    Горките проспериращи до скоро държави!

    Ама нали все пак някакви "победи" им трябват, за прикрият пълното си унижаване?

    Коментиран от #53

  • 35 Гориил

    58 4 Отговор
    Всичко ще бъде много по-лошо. каквото си представя Скибицки.Украйна умира заедно с нейната черносотница и реакционния елит.
  • 36 Ако искате

    55 5 Отговор
    да живеете не трябва да воювате и въобще да си мислите, че може да правите женски евроатлантически номера на Русия...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 😂😂😂

    56 38 Отговор

    До коментар #1 от "Наистина":

    Нищо подобно не е казал Сибицки... Поредният руски фейк.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Оги

    41 39 Отговор
    Ами да Владко, доста тъпо положение, ще трябва да преговаряте, казваш, зеления издаде закон, забраняващ преговорите. То ест война до последния жив украинец. Вземи да звъннеш на зельоний да му обясниш как стоят нещата.

    Коментиран от #60

  • 46 В.В.П.

    44 40 Отговор
    Окропите станаха като бг цъганята преди години..Постоянно повтаряха че са ЕВРОПЕЙЦИ.. ОТ КЛАСА ...Ахахаха ..галоши .
  • 47 Българин

    54 48 Отговор
    Мишките в покрайнината продължават да се представят като спасители на Западна Европа!?!
    Ама на Русия не ѝ трябва тази Европа, тя си иска само своите територии...

    Коментиран от #49

  • 48 В.В.П.

    50 41 Отговор
    Въобще не ми пука за Европата и за Окропистан...Да живее България!
  • 49 Няма руски територии

    50 43 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    в Украйна...

    Коментиран от #57

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 И накрая

    30 25 Отговор

    До коментар #34 от "Е след капитулацията":

    ще стане - кой умрял, умрял. И кой се оял, оял. И идва нов тираж!

    Видяхме го преди също с ковид ваксите и локдауните, нали?
  • 54 Гориил

    47 24 Отговор
    Нещастната държава се управлява от зли и безсърдечни хора, които се въобразяват, че са отделна нация. Това е грешка. Единствените палачи в Украйна бяха поляците, които брутално изтребиха украинците, живеещи на техните земи.
  • 55 Гост

    27 17 Отговор
    Поредният фейк...Този ако каже това и няма да е повече генерал...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 А покрайните на Русия

    39 39 Отговор

    До коментар #49 от "Няма руски територии":

    какво са?
    Знаеш ли какво означава "украйна"? Или я мислиш за антична държава с антична украинци построили пирамидите и измислили, за света Демокрацията, държавността и писмеността?
  • 58 Минувач

    44 38 Отговор
    Поредният пропагандист-лъжец, чиято основна лъжа е да повтаря, че Русия щяла да напада и други държави, щяла да напада Натото и не знам си кой още. Само и само Западът да е уплашен, уж под угроза, за да дава пари и оръжие. Интересно, защо Путин, който е на власт от четвърт век, защо не нападна тези други държави много преди 2014, когато Украйна беше под руско влияние? А щял да напада Европа, когато вече си изтощава армията в Украйна, когато тази война вече е предупредила един вид Европа и тя е започнала да се въоръжава и е по-подготвена за тази въображаема война? Значи Путин трябва да превземе абсолютно цялата Украйна, което ще му струва още по-голямо изтощение на армията и финансите, после трябва да използва тази Украйна за тил и плацдарм срещу други държави, но вече е воювал там и ще трябва да отделя и сили и средства за самата Украйна, за да я поддържа мирна и под контрол. А същевременно ще трябва да воюва срещу цяло Нато, което ще е със свежи войски.
    Пълен абсурд и нонсенс!
    Отделно, ако искаше да завзема и подчинява цяла Украйна, то НЯМАШЕ да се договори в Истанбул, както направиха, а Англия нареди на Украйна да се откаже, въпреки че вече бяха подписали. С тези договорки Украйна само нямаше да влиза в Нато, да се спре гражданската в Донбас и да забрави за Крим. Въобще няше да е пълно или някакво подчинение на Русия, камо ли в такава степен, че да я използват за плацдарм срещу други държави. Е, защо тогава Русия подписа и беше готова на такъв договор

    Коментиран от #69

  • 59 Минувач

    40 11 Отговор
    ... и дори си изтегли армията от Киев.
    Ясно е, каква е целта на Русия и тя е нито една от бившите СССР републики да не влиза в Нато, а най-малко Украйна и другото важно е да няма гонения срещу милионните руски-езични общества в тези държави.
  • 60 От страни

    37 11 Отговор

    До коментар #45 от "Оги":

    Не само украинец ми вчера имаше новина за съставяне на листите на жените от 17 до 60 които ще са "военнообязаны" В тубата много клипове на жените които питат учудено наистина ли ще ги вкара Зе във войната.
  • 61 От страни

    31 12 Отговор
    Вчера чета в новините в Дубай в търговски център за празника в Русия ти дават отстъпка като кажеш думата "Русия". По този начин поискали да отбележат инагурацията на Путин.
  • 62 От страни

    8 18 Отговор
    Мишките се бодеха, реваха но продължаваха да се опитат да оправят кактуса. В оригинала е да ядат ама айде малко подновяване на смисъла - нали сме творчески хора.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 В.В.П.

    26 20 Отговор
    Най големите европейци сега са негрията ,кюрдите ,ромите и окропите ..Няма съмнение.

    Коментиран от #114

  • 67 В.В.П.

    32 7 Отговор
    Град след град ,село сред село се превръщат в пепел.. Заради ината на Зелю и режима Джо е безсърдечен.мразии славяните .И така си я карат ..НЕе лесно да изгребеш 20 млн окропа ..Нужна е не мска технична мисъл..

    Коментиран от #70

  • 68 Новомихайловка

    6 31 Отговор
    Погром за пълчищата путинови
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 дядото

    33 6 Отговор
    никой нищо ли не помни.през всв този народ и тази страна,атакувана от цяла европа-военно-икономически и с финансовата подкрепа на англия и сащ,не само устоя,но за ужас на запада разгроми и унищожи западните армии и икономики.обезумелите западни демократи и сега имат точно същите шансове да победят русия,но може да унищожат човечеството.

    Коментиран от #73

  • 72 Челюсти4

    29 5 Отговор
    Англичаните ги лъжеха,че щели да победят.И още ги лъжат.Само,че са объркали адреса и боят ще е до спиране на мърдането.
  • 73 Що ли тоя народ

    5 19 Отговор

    До коментар #71 от "дядото":

    Под формата на СССР се разпадна без бой.
  • 74 Българин

    4 31 Отговор
    До всички! Зеленски ще помете Русия! Зеленски направи Путин на 2 стинки
  • 75 В.В.П.

    22 6 Отговор
    15 000 евра да избягаш от Окропистан..В кеш на милиционера .и ти дава открития лист ..Бягай .!!

    Коментиран от #82

  • 76 мдаааа

    7 16 Отговор

    До коментар #33 от "ЕДНО ВРЕМЕ БЕШЕ АЛБАНСКИ РЕОТАН":

    Едно време беше - Хубаво ли е или руzко ? 🤭😁
  • 77 Мазало за рашистите

    5 24 Отговор
    При Новомихайловка.....

    Коментиран от #88

  • 78 Толкова сте тъпи

    30 6 Отговор
    и прости украинците, че нямате равни на света. Да ходите да мрете за чужди интереси е равносилно на липса на мозъчна дейност. Западните страни и СрАЩ не ги интересувате въобще, за тях е важно да мрете опитвайки се да изтощителни Русия. То в предвид нейните възможности и резерви това няма как да се случи, но виж обратното за срива на ЕС и СрАЩ, както и пълното изчезване на 404 е факт.
  • 79 Мануил

    36 6 Отговор
    Колко хора трябва да загинат за да разберете, че договорите трябва да се спазват. Имахте Мински договор, който нарушихте и отговора е разруха на страната. Не трябваше да избирате и комик за президент.

    Коментиран от #87

  • 80 Българин

    7 25 Отговор
    Зеленски направи Путин на 2 купейки

    Коментиран от #89

  • 81 Язе

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Непредизвикани и пълномащабно САЩисани":

    Не се въодушивявай-просто ви сапунисва преди да ви го нах.ли!!

    Коментиран от #96

  • 82 Да избягаш от русия

    9 15 Отговор

    До коментар #75 от "В.В.П.":

    20 000 евро кеш....и те прекарват по съответните канали.

    Коментиран от #85

  • 83 Тома

    34 6 Отговор
    Имаше няколко споразумения между Украйна и Русия които бандеровския режим и фаш нарушиха и сами си направиха войната.А сега ревете
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 В.В.П.

    16 4 Отговор
    Още ли мърда Окропистан .?.Да си отива у дома ..Така е най добре за тия руски роми..
  • 87 Путин нахлу в украйна

    5 27 Отговор

    До коментар #79 от "Мануил":

    След като неговото протеже Янушченко бе най позорно изгонен от страната...агресор не се жали, той да трепе.

    Коментиран от #97

  • 88 Да голямо е,

    23 5 Отговор

    До коментар #77 от "Мазало за рашистите":

    и нея са я охукали, както и останалите преди това. Всеки ден превземат вече по няколко населени места. Придвижването им е с километри на ден, а мазалото е за натовско-украинското ЧВК,по над 950 запръстени ката ден.
  • 89 Направи го велик

    14 5 Отговор

    До коментар #80 от "Българин":

    чифутското наркоманче 6/35
  • 90 Гориил

    25 6 Отговор
    Руска Украйна чака своите освободители. Ето от какво се страхувате.

    Коментиран от #95

  • 91 555555

    7 18 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо Йоцо гледа":

    Ами там заравят блатните потапници,защото мирише на леш, а от Мордор не си ги прибират!!!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 567890

    18 5 Отговор
    Генералски плач! А Зелински кога?!
  • 94 В.В.П.

    24 6 Отговор
    Янките и англичаните са майстори на лъжата .Лъгаха и през 35 та и 1941 ,че са врагове на Германия ..и през 1949 та направиха НАТО .с немците вътре .Хоп....Ахаха ..
  • 95 И Украинска русия

    8 13 Отговор

    До коментар #90 от "Гориил":

    Чака своите освободители.....
  • 96 Теб май са те

    3 5 Отговор

    До коментар #81 от "Язе":

    прокара и през канала ми се види.

    Коментиран от #107

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Путин проспа Майдана

    8 16 Отговор
    Сега да напиня с войната, ама нещо мъките са му безкрайни....

    Коментиран от #102

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Двама се карат

    5 2 Отговор
    Трети печели
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Той нали

    10 5 Отговор

    До коментар #98 от "Путин проспа Майдана":

    умря бе козел

    Коментиран от #106

  • 103 Путин що не даде милиарди

    4 16 Отговор

    До коментар #97 от "Простако":

    20,5 милиарда да спре Нуланд....една жена го направи за смях.

    Коментиран от #111, #112

  • 104 Спорт

    16 5 Отговор
    На украинците им пресегнаха курабийките.

    Коментиран от #108

  • 105 Яяяяя

    12 4 Отговор
    Победа, по- голяма победа, най- голяма победа. Ех Марче, логиката и изказът са в тон с либералните ценности. Реалността е друга; или има победа или не
  • 106 Умрял е само

    2 8 Отговор

    До коментар #102 от "Той нали":

    В главите на тъпоумниците. Господ му отреди да са мъчи докато е жив...
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 На руснаците

    4 11 Отговор

    До коментар #104 от "Спорт":

    Им приседна....сельодката
  • 109 Язе

    5 12 Отговор

    До коментар #85 от "Ти няма да избягагаш":

    Нали ги видя казармените войничета които Русия хвърли първи на фронта-бяха унищожени за отрицателно време.Най слабите войници са тези по казармите,които нямат представа как се воюва,а са ги събрали да им промиват мозъците,както личи и от твоите разсъждения,подхождащи на селски бек.!!

    Коментиран от #132

  • 110 Путин проспа майдана

    5 15 Отговор
    Под носа му Украйна тръгна към НАТО и ЕС....Путин бе шокиран, гледаше като пребозал.

    Коментиран от #116, #118

  • 111 Нещо бъркаш

    15 4 Отговор

    До коментар #103 от "Путин що не даде милиарди":

    със смеховете, в момента краварника и гей ЕС, ЕС, вият на умряло щот губят 404 и трябва да одят те да умират в чернозема а не им се прави тва, та Путин ще се смее последен.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 нннн

    23 4 Отговор
    Каква услуга правите на Европа, нещастници? Изсмукахте стотици милиарди и живеете на гърба й. Да бяхте спазвали военен неутралитет и Минските споразумения, нямаше да има война. Под знамето на Бандера побъркахте света.

    Коментиран от #117

  • 114 мдаааа

    1 5 Отговор

    До коментар #66 от "В.В.П.":

    Да не забравяме и еритрейците ... 🤭😁
  • 115 Путин почна войната

    4 14 Отговор

    До коментар #101 от "Ич не си ми на":

    Славяни трепат..славяни....Натовци да на сухо и топло, гледат сеира на пълчищата путинови.

    Коментиран от #121, #147

  • 116 Руското разузнаване

    17 4 Отговор

    До коментар #110 от "Путин проспа майдана":

    по договор с Украйна не работеше на нейна територия.
    Това използуваха американските мръсници.

    Коментиран от #120

  • 117 И Путин изсмуква МИЛИАРДИ

    3 12 Отговор

    До коментар #113 от "нннн":

    От руския мужик за братоубийствена война...
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Нафталинка

    14 4 Отговор
    Чакам с нетърпение гнусните украинци да се молят за преговори няма да забравя репортаж на нова телевизия няколко дни след началото на военните действия когато попитан от николай дядка украинец каза че следващите сме ние българите мразя ги до смърт

    Коментиран от #122

  • 120 Стига бе......

    2 11 Отговор

    До коментар #116 от "Руското разузнаване":

    Да не верваш....Янукович бе руско протеже на Путин...

    Коментиран от #124

  • 121 Войната я започна Западът

    22 5 Отговор

    До коментар #115 от "Путин почна войната":

    с лъжливият си Минск.
    Русия не е България да изостави българите в Македония да ги избиват.
    Тя защити руското население

    Коментиран от #126

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Симо

    21 4 Отговор
    "Нямаме друг избор. Искаме да живеем"
    Нищо нямаше да ви се случи, ако си седяхте на задника и не се бяхте продали на сатаната!!! Една шепа предатели направихте преврат, избихте сумати и хора по Майдани и къде ли не, а сега жертви!!! Хайде без театър. Те и ционистите го играят същия театър, но и при тях следващото действие няма да е по сценарии.
  • 124 Янукович е чист руснак

    13 1 Отговор

    До коментар #120 от "Стига бе......":

    от Донбас, какъвто е преобутият Сирски

    Коментиран от #130

  • 125 В.В.П.

    8 2 Отговор
    Всички знаят кой ще победи..Няма смисъл да облъчвате бедните душици .Севера млати Юга 5 год ..5 млн жертви..И накрая ги преби.Така и сега .

    Коментиран от #128

  • 126 Стига бе

    6 7 Отговор

    До коментар #121 от "Войната я започна Западът":

    През 2014г паравоенните на Путин влязоха в Крим и Донбас....що ли???
  • 127 Трепат го

    6 1 Отговор

    До коментар #122 от "Украинец не се моли":

    фашистките Загранотряди
  • 128 То и СССР щеше да пибеди

    5 13 Отговор

    До коментар #125 от "В.В.П.":

    Пък изчезна в небитието

    Коментиран от #136, #137

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Така де...президент на Украйна

    4 11 Отговор

    До коментар #124 от "Янукович е чист руснак":

    Отказал да насочи Украйна към НАТО и ЕС....и украинците му биха шута.

    Коментиран от #144

  • 131 Путин нахлу с танкове и артилерия

    4 14 Отговор
    В Украйна....трепе жени и деца. Нема да го жалим я
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Хахаха

    9 1 Отговор
    Окраински генерал хахахахаха ама много знаят бе хахахаха
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Новомихайловка

    4 14 Отговор
    Вчерашният погром на руските пълчища...подарък за новия мандат на Путин.
  • 136 Мишел

    16 5 Отговор

    До коментар #128 от "То и СССР щеше да пибеди":

    СССР изчезна, но остана Русия. Тя се отърва от кърлежите, които й смучеха кръвчицата, гледа своите интереси и една от най-бързо развиващите се икономики в света.

    Коментиран от #142

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Путин нападна вероломно украйна

    4 13 Отговор
    СВОто са проточи повече от две години.....що ли????
  • 139 Свободен

    4 14 Отговор
    Спор няма - големи мъжкари са украинците!
    Респект!
    Винаги изненадват с твърдост и смелост, докато руснаците все повече затъват в безсилие.
    Явно съдбата ииска да ни покаже колко слаби всъщност са диктатурите!
    Чухте ли, любители на твърдата ръка!
    Ще ви остане само боят, няма да станете по-силни!
  • 140 Така се възроди

    7 9 Отговор

    До коментар #137 от "И се възроди в Русия":

    Че загуби 30% от територията на СССР....и целият соц лагер......преминал към Запада.
  • 141 Механик

    15 3 Отговор
    Просто не е за вярване, как Русия сам-самичка попиля западните жиндърляци и размаза бандерите.
    Попиля ги направо. Изтърбуши ги като виетнамски колиби.
    Кеееф!
    п.п.
    А утре е девети май. Добре ще го отбележим с комшиите.

    Коментиран от #143

  • 142 Като гледам

    4 13 Отговор

    До коментар #136 от "Мишел":

    Как бившия соц лагер влезе в НАТО...и колко още кандидати има за ЕС....никой не ще да е руска губерния.

    Коментиран от #148

  • 143 Лее се руска кръв, не Западна

    3 11 Отговор

    До коментар #141 от "Механик":

    Чудно кой кого ли пропиля.....

    Коментиран от #145

  • 144 Глупак

    15 4 Отговор

    До коментар #130 от "Така де...президент на Украйна":

    ти не четеш а само драскаш.
    Янукович подписа Проевропейски договор с гаранти Полша ,Франция и Германия.
    Същата вечер фашистите под ръководство на ЦРУ извършиха въоръжен незаконен преврат
    Тъпа тарамбука козяшка
  • 145 Питай

    13 4 Отговор

    До коментар #143 от "Лее се руска кръв, не Западна":

    с колко са вдигнати данъците и наемите на Запад у защо нашите кенефичистачи се връщат

    Коментиран от #149

  • 146 Новомихайловка

    5 10 Отговор
    Разгром за путинистите....явно щатското оръжие е ефективно.

    Коментиран от #150

  • 147 Българин

    11 4 Отговор

    До коментар #115 от "Путин почна войната":

    Да така след 8 години когато нацибандеровски окраинци избиваха цивилно население в Донбас.Чувал ли си за Алеята на ангелите тагаренски ненорма лник."

    Коментиран от #154

  • 148 Как влезе в НАТО Изт.Европа

    16 4 Отговор

    До коментар #142 от "Като гледам":

    С фалшивите долари каторжниците купиха по 10 предатели от държава които казаха народите ни искат в НАТО.

    Коментиран от #151, #174

  • 149 Стига бе

    4 10 Отговор

    До коментар #145 от "Питай":

    Всеки решава как да живее....върнали са се към 50 000 българи....от соца на Тошо избягаха близо 2 милиона българи.

    Коментиран от #153

  • 150 Ха ха ха

    9 5 Отговор

    До коментар #146 от "Новомихайловка":

    Укрофашисти лъжи

    Коментиран от #152

  • 151 Че къде бяха ЗДРАВИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ

    3 8 Отговор

    До коментар #148 от "Как влезе в НАТО Изт.Европа":

    СИЛИ, да спрат влизането ни в НАТО...
  • 152 Виж в тубата за новомихайловка

    5 12 Отговор

    До коментар #150 от "Ха ха ха":

    Масов погром на рашистите окупатори...

    Коментиран от #155, #181

  • 153 Избягаха

    16 5 Отговор

    До коментар #149 от "Стига бе":

    Защото Костов реализира Закон за ликвидацията единствени в света и ликвидира България.
    8 г.съм работил в Лондон.Виждал съм българи третирани като роби.....

    Коментиран от #156

  • 154 Що преди ОСЕМ ГОДИНИ

    4 10 Отговор

    До коментар #147 от "Българин":

    В Донбас и Крим бе тихо и мирно....после дойдоха паравоенните на Путин....

    Коментиран от #161

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Стига бе

    5 10 Отговор

    До коментар #153 от "Избягаха":

    Къде по света има СОЦИАЛИЗЪМ.....само при Ким....що ли????

    Коментиран от #168

  • 157 Именно ВСУ го казва

    3 7 Отговор

    До коментар #155 от "Какво да видя бе":

    Рашистите са чудят как да са оправдаят.

    Коментиран от #164

  • 158 Димитър

    10 4 Отговор
    Спекулират, за да настройват промитите мозъци срещу Русия!

    Коментиран от #160, #169, #171

  • 159 Коментар

    9 1 Отговор
    Баба Ванга преди години направи още по-ужасяваща прогноза.Ако имат разум хората тези прогнози няма да станат.Да сядат да преговарят!

    Коментиран от #163

  • 160 Когато фактите говорят

    4 8 Отговор

    До коментар #158 от "Димитър":

    И Путин мълчи.....

    Коментиран от #166

  • 161 Кога е било тихо в Донбас

    17 5 Отговор

    До коментар #154 от "Що преди ОСЕМ ГОДИНИ":

    След като забраниха руския език Порошенко ги нападна с авиация и оръдия и изби маса народ.
    Забраниха и българския и по паспорт бившите българи са с украински имена и националност украинци.Българи там вече няма.
    При императорите Ленин и Сталин бяха българи.
    Предателите като теб ще бъдат съдени и в Белене.
  • 162 Ами ДА...!

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Той и Папата им го каза в прав текст!
    Да вдигат бялото знаме,докато е време...!

    Коментиран от #165

  • 163 Преговори с агресор не се водят

    6 7 Отговор

    До коментар #159 от "Коментар":

    Агресора са....трепе

    Коментиран от #167

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Папата да си гледа ватикана

    5 8 Отговор

    До коментар #162 от "Ами ДА...!":

    ВСУ си гледа....Украйна.
  • 166 Хе,хе...!

    9 3 Отговор

    До коментар #160 от "Когато фактите говорят":

    Че то Путин мълчи!
    Говорят оръжията му!
  • 167 Така е

    7 5 Отговор

    До коментар #163 от "Преговори с агресор не се водят":

    Укрофашистите ги трепят
  • 168 Ха ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #156 от "Стига бе":

    Тъпак 300%
  • 169 Аз съм прост като Бочко

    4 11 Отговор

    До коментар #158 от "Димитър":

    На теб няма какво да промиват, че имаш мозък на чехълче нали Копейка?
  • 170 Дедо Пене

    6 10 Отговор

    До коментар #22 от "Боруна Лом":

    С какво я съсипаха, че я защитават от Путлвр ли? Изнасяй се в Сибир, русор.обе!
  • 171 Пилешките мозъци

    5 11 Отговор

    До коментар #158 от "Димитър":

    на рашистофилите са полирани като 1000 годишни, речни камъни.
  • 172 Две години СВО

    4 11 Отговор
    Две години неистови мъки за Путин....
  • 173 В. В. Путин

    18 6 Отговор
    "Според Скибицки Украйна е направила услуга на Европа и НАТО, спирайки руската армия."

    Скрибуцки, да беше направил услуга на страната си, като гръмнеш наркомана. Тогава можеше и да остане една автономна република Украйна.
    А сега ще има - Малорусийска, Новорусийска, Одесска и Лвовска области от РФ!!!
  • 174 баба Ванга

    3 20 Отговор

    До коментар #148 от "Как влезе в НАТО Изт.Европа":

    БЪДИ БЛАГОДАРЕН, ЧЕ СМЕ В НАТО И ЕС, ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА НОСИШ ВАТЕНКА И ДА РАБОТИШ В СИБИР!
  • 175 Путин ша загуби войната

    3 15 Отговор
    Както СССР загуби студената война....

    Коментиран от #177, #178

  • 176 Един комик презодент

    3 15 Отговор
    Направи Путин за смях
  • 177 Европа ша загуби войната

    10 3 Отговор

    До коментар #175 от "Путин ша загуби войната":

    Както през ВСВ...!
  • 178 Гого

    11 2 Отговор

    До коментар #175 от "Путин ша загуби войната":

    СССР загуби студената война но затова пък ти ще спечелиш топъл жморц...

    Коментиран от #185

  • 179 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    4 13 Отговор
    Тва самия Скибицки ли ви го каза, или ви го нашепнаха на ушенцето от ТАСС или Камсамолская Правда.. хихихихиии..много фейк ве...ма освен някоя мазна капейка дали някой нормален човек ви се връзва на глупостите..

    Коментиран от #180

  • 180 Гого

    7 2 Отговор

    До коментар #179 от "Хи Хи Хии 🤣🤣🤣":

    Женския ти родител го нашепна...с долните си вмирисани джуки
  • 181 АРЕ БЕ

    10 2 Отговор

    До коментар #152 от "Виж в тубата за новомихайловка":

    СЪЩОТО КАТО В БАХМУТ И АВДЕЕВКА НАЛИ
    АМИ БРАВОС
    Е ЩО ОТСТЪПВАТЕ ТОГАВА
    А ДА СТЕАТЕГИЧЕСКИ
    АБЕ МУНЧО И ДРУГИ ИМАТ ИНТЕРНЕТ БЕ МОЙ

    Коментиран от #184, #186

  • 182 САЩ..САЩ..

    5 2 Отговор
    Дека оная парето од запада....
  • 183 Тонката

    14 4 Отговор
    Мдааа....Пропагандната машина продължава да работи на пълни обороти...🤣

    "Според Вадим Скибицки и Украйна, и Русия, имат проблем с мобилизацията."

    Не знам дали Русия има проблеми с мобилизацията, но Украйна определено има. Не случайно там вече е в сила закон, който ви гарантира затвор от 5 до 8 години, ако сглупите и заснемете "ловците на глави", които обикалят улиците и ловят хорв за да ги изпратят на фронта. От 5 до 8 години!!!!
    Преди два беше заснето и качено поредното и вероятно последното такова видео, в което се вижда как тези "ловци" вкараха с шутове в микробус човек, който си ходеше по улицата. Качвам скрийншот от видеото, тъй като не мога да кача видеото по обясними причини. Надявам се модераторите да я пуснат.

    "Украински генерал направи ужасна прогноза за страната си и НАТО"

    Само аз ли не разбрах коя е тази "ужасна" прогноза?🤔
    Изчетох много внимателно статията, но не открих нищо, което да не се знаеше още от 2022". На всички беше ясно, че Укровермахта не може да спечели на бойното поле и единственото решение е преговори, а не доставката на оръжие.

    "За генерала Европа е най-големият непознат фактор в тази война."

    Тази война никога не е била на Европа и н е знам защо генерала е учуден?
    Европа не може да помогне на Украйна с друго, освен с пари. Или с окуражаване, което е крайно недостатъчно, но явно някои хора все още не могат да приемат това.

    "Според него за 7 дни руската армия ще може да превземе балтийските страни."

    Т

  • 184 Стига бе

    2 13 Отговор

    До коментар #181 от "АРЕ БЕ":

    Отстъплението на есу е песен, спрямо бягството на пълчищата путинови, преди година и половина....
  • 185 Мен не ме мисли

    2 20 Отговор

    До коментар #178 от "Гого":

    Важно е че Путин ша загуби....
  • 186 Ами виж новомихайловка

    1 13 Отговор

    До коментар #181 от "АРЕ БЕ":

    В тубата....
  • 187 В. В. Путин

    18 2 Отговор
    "Според Скибицки Украйна е направила услуга на Европа и НАТО, спирайки руската армия."

    Скрибуцки, да беше направил услуга на страната си, като гръмнеш наркомана. Тогава можеше и да остане една автономна република Украйна.
    А сега ще има - Малорусийска, Новорусийска, Одесска и Лвовска области от РФ!!!
  • 188 Фори

    13 1 Отговор
    Да,следва и другата неприятна новина,с какво ще плаща след войната,нацистка Украйна?
    Злато няма,кинти също,остава другото с много вяра,надежда и стихотворения!Пълни абдали!
  • 189 Форд

    13 1 Отговор
    Ами те самите украинци не искат да воюват.
  • 190 ######

    9 2 Отговор
    В крайна сметка това е един и същи народ - руски. Как стигнаха дотук ? Защо загиват не проумявам. Как им набиха в канчетата че видиш ли били други. Сега сеир за примитивите.....да се одушевяват.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Констатираща

    1 0 Отговор
    Големи манипулации и лъжи, с цел просене на оръжия, за да се продължава войната, което пък е необходимо, за предизборната кампания и залог в щатите - докато минат изборите, войната не трябва да свършва, за да не се види резултатът, който не е в полза на някого. Животът на хората обаче, е без значение.
    Всички, които мислят трезво и реално знаят, че Русия няма интерес да напада и превзема територии освен, за да докаже пред враговете си какво може. Така, че колкото се подценява, толкова повече ще напредва.
    Това, че преговорите са единственият начин за решаване на конфликта, е напълно ясно и колкото по-рано започнат, толкова ще е по-добре за всички, но някой няма интерес от тях, за да продължи да печели от оръжията, да разсейва вниманието на световната общност от собствените си проблеми и да печели рейтинг.
  • 193 Спеца

    1 0 Отговор
    Айде зимай тая Украйна,и идвай да си ни прибираш и нас.Че тегло патиме откак бегахме вече тридекет и пет година.Идвайте братушки.
Новини по държави: