Last news in Fakti

10 Май, 2024 14:40 586 2

Проведе се среща между арменския външен министър и казахстанския вицепремиер и външен министър

  • армения-
  • казахстан-
  • среща-
  • външен министър

Темите от двустранния дневен ред бяха обсъдени на дискусиите, проведени по време на посещението на президента на Казахстан миналия месец в Ереван

Проведе се среща между арменския външен министър и казахстанския вицепремиер и външен министър - 1
Снимка: БГНЕС

Външният министър на Армения Арарат Мирзоян проведе среща с казахстанския вицепремиер и външен министър Мурат Нуртлеу, съобщи арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС и БТА.

Според прессъобщение на арменското външно министерство събеседниците са отбелязали със задоволство динамиката на развитие на политическия диалог на високо равнище между Армения и Казахстан.

Темите от двустранния дневен ред бяха обсъдени на дискусиите, проведени по време на посещението на президента на Казахстан миналия месец в Ереван.

Министрите подчертаха символичния характер на провеждането на срещу между външните министри на Армения и Азербайджан в Казахстан, по-конкретно в град Алмати, като се има предвид значението на споразуменията от Алма Ата (б. ред.: както се е наричал тогава градът) от 1991 г. в процеса на нормализиране на отношенията между Армения и Азербайджан, включително определянето на границите.

Те обсъдиха и въпросите за развитието на регионалните икономически и транспортни комуникации.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    0 0 Отговор
    Що не казвате,че и арменския поп е бил на срещата.
  • 2 факуса

    0 0 Отговор
    без арменскиу поп нема да стане работата