Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Май, 2024 16:05 8 496 86

Идеологът на Брекзит: Владимир Путин научи само един урок от Запада - че сме пълни идиоти!

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • доминик къмингс-
  • брекзит-
  • великобритания

След началото на войната в Украйна ЕС и страните от Г-7 замразиха почти половината от руските валутни резерви в размер на около 300 милиарда евро

Идеологът на Брекзит: Владимир Путин научи само един урок от Запада - че сме пълни идиоти! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Единственият урок, който Западът може да преподаде на руския президент Владимир Путин чрез изземването на суверенни активи, е да демонстрира пълния идиотизъм на западните политици, заяви идеологът зад Брекзит и бивш старши специален съветник на британския премиер Доминик Къмингс в интервю за британски вестник.

"Какъв урок му дадохме на Путин. Америка сега още по-активно се опитва да конфискува активите на Русия, като санкциите ѝ тласкат към създаване на алтернативни (на западните) финансови системи? Подобни мерки могат да научат Путин само на един урок - че сме идиоти", заяви той.

Както подчертава Къмингс, антируските политики вече са довели Запада до шокиращо увеличение на разходите на домакинствата. Според него санкциите са били катастрофа за европейската политика и са навредили много повече на Европа, отколкото на Русия.

Бившият съветник на Борис Джонсън смята, че британският премиер и други западни политици са направили колосална грешка, като не са се вслушали в предупрежденията на руския президент за последиците от разширяването на НАТО на изток. Според Къмингс конфликтът в Украйна е бил само начин Джонсън да изпълни "фантазиите“ си за статута на нов Чърчил.

"Не трябваше да се озоваваме в тази глупава ситуация от 1940 г. с идиота Зеленски Скапаната украинска мафиотска държава ни измами“, оплака се политическият стратег.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, предвиждащ правомощията на президента на САЩ да конфискува руски активи в САЩ за нуждите на възстановяването на Украйна. Така нареченият REPO Act дава на президента правомощието да реши да конфискува руски активи, намиращи се в Съединените щати, без одобрението на Конгреса.

След началото на войната в Украйна ЕС и страните от Г-7 замразиха почти половината от руските валутни резерви в размер на около 300 милиарда евро. Около 200 милиарда евро са в ЕС, главно в сметките на белгийската Euroclear, една от най-големите системи за сетълмент и клиринг в света.

Европейската централна банка предупреди, че това може да създаде рискове за репутацията на европейската валута в дългосрочен план и призова "да се погледне отвъд този изолиран конфликт“ и да се търсят други начини за финансиране на Киев.

Кремъл заяви, че вземането на подобни решения "би било още една стъпка в нарушаване на всички правила и норми на международното право".

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 150 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разумен

    287 22 Отговор
    Ние това го знаем а вие сега го разбрахте !

    Коментиран от #18

  • 2 Му ха ха ха

    150 10 Отговор
    Наглите англосакси не се спряха да бълват глупости 🤣
  • 3 Българин

    214 27 Отговор
    Путин е шефа свиквайте

    Коментиран от #15, #20, #39, #73, #76

  • 4 ТаУмВзе

    159 17 Отговор
    Можело значи! Z
  • 5 честен ционист

    189 16 Отговор
    Западнякът много скоро ще стане "Полезный идиот".
  • 6 Факът

    104 8 Отговор
    Излагате се смешковци
  • 7 В грешка сте

    40 117 Отговор
    Къмингс не е политически стратег..Къмингс е престъпника който откри как социалните мрежи могат да се използват за да манипулират общественото мнение с участието на тролове..иначе е никой в британската политика

    Коментиран от #57

  • 8 да де

    177 9 Отговор
    Идиотите учат нещата по трудния начин.
  • 9 .............

    163 11 Отговор
    Каквито обявени цели имаше китайският пръв ръководител СИ ДЗИНПИН, постигна ги. Възпря нахалния опит на Фон дер Лайен да наставлява Пекин каква външна политика да води, както се изрази The New York Times „Реагира гневно“. Засили Брюксел сам да се бори с Русия със съвета „да не прехвърля отговорности към трети страни и започване на нова Студена война“.
    Наблегна, че отношенията на Китай с Русия касаят само тях двете. Даде ясно да се разбере, че е пристигнал в Европа не за да озаптява Русия в угода на Запада, а за постигане на свои, основно икономически и търговски ползи.
    Грижливо организираният и настъпателно прокарван западен фронт срещу Китай се пропуква. Неизбежно, защото от икономическото сътрудничество с Китай Европа има големи ползи, а накърни ли го, ще постигне тежки загуби. Господин Си даде да се разбере, че още повече притегля икономиката на Европа към Китай, с което неизбежно я отдалечава от влиянието на САЩ.
  • 10 Атеш айдар марийка-миризливка джамбаз

    138 7 Отговор
    Хаха,ние знаем,че на запад са иддии0тти
  • 11 РЗС

    81 14 Отговор
    Ти и Камерън сте абсолютна извадка за заглавието. Брекзит е най невероятната излагация във съвременната история.
  • 12 Че сте идиоти

    143 7 Отговор
    Това го знаят всички обикновенни хора по света-едва ли Путин сега го е разбрал...
  • 13 Бай Лисан

    123 11 Отговор
    Тия се усетиха, че и Лондон ще влезе в санитарната зона на Русия.

    Коментиран от #25, #26

  • 14 много е праФ

    17 121 Отговор
    Най-новият руски изтребител Су-57 не само не отговаря на посочените характеристики, но и фактически е небоеспособен. Следователно летенето с тях може да бъде дори опасно, заяви авиационният експерт и водещ изследовател в НАУ Валери Романенко, предава украинският "24 канал“.

    По думите му, два елемента на Су-57 постоянно отказват поради лошо качество: Ш-121 (радарният комплекс на системата за управление на оръжията, който отговаря за откриването на цели и насочването на ракетите); Бордовият компютър БЦВМ ИМА БК (бордов компютър, от който зависи работата на всички системи на самолета).

    Отбелязва се, че поради санкциите срещу Русия производителят на базови микропроцесори "Елбрус“ не може да получи необходимите компоненти. Ето защо производството на Су-57 беше прекратено. За цялото това време руснаците са създали само 11 такива самолета.

    "Според концепцията на петото поколение, бордовият двигател трябва да бъде максимално защитен от съответстващо радиоелектронно оборудване. Максимална защита от топлинно излъчване. Руснаците не направиха това. До момента всичките 9 построени от тях Су-57 са с двигатели от т. нар. Първи етап. Същите, каквито се намират на четвъртото поколение плюс-плюс – на Су-35 и Су-34“, посочва Романенко.

    Коментиран от #59, #67, #68

  • 15 ДРЕЙВЪН

    143 13 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Путин е гений»: В САЩ споделиха за тайната стратегия на Путин в Украйна
    Американският военен ветеран Дрейвън: Тактиката на Путин нанесе тежък удар на позицията на Зеленски в света.
    Стратегията на руския президент Владимир Путин срещу Украйна и Запада постигна важни резултати, написа в Twitter ветеранът от армията на САЩ Ноктис Дрейвън.
    «Путин е гений. Мнозина го критикуват, че твърде дълго се е забърква с Украйна, но по този начин, първо, той изчерпа бойните способности на въоръжените сили на Украйна, и второ, той позволи на света да види Зеленски такъв, какъвто е и разобличи л@.жата Запад“, счита военният.
    Освен това, според него, огромните арсенали на НАТО са изчерпани по време на конфликта.
    Четвърто, Путин нанесе сериозен удар на западната икономика и обедини много страни около Русия и Китай, добавя авторът.
    Освен това внимателните действия на руския лидер го поставят в по-добра светлина на световната сцена, пише той.
    В заключение Дрейвън заключава, че Путин играе петизмерен шах, а Западът просто не вижда това.
  • 16 Трол

    42 11 Отговор
    Казват, че на запад имало умни хора и трябвало да ги слушаме...
  • 17 ⚜️Лопата с чип⚜️

    126 6 Отговор
    Опитва се да е обективен и самокритичен , което е рядкост за нсгъл саксонец, но пак греши!! Владимир и всички тук на Изток отдавна знаем , че сте идиоти! Затова и започна всичко! А специално ингилизите , ами вижте им последните трима премиери! Сенилна лелка Лиз, внук на турски предател , рошав и нечистоплътен , Борис кухото , а сега индийски брикет! Тия не трябва да бъдат наемани за портиери , а ръководеха държава!

    Коментиран от #27

  • 18 БРЕКЗИТ-идиот

    14 98 Отговор

    До коментар #1 от "Разумен":

    Руснаците още не знаят, че са българи.
    Пишат на български, говорят старобългарски и живеят още като в средновековието!
    Само че феодализмът им е социалистически.
  • 19 Путинофил

    45 22 Отговор
    Прав е Доминик! Пълни идиоти!
    Ето например Меркел хариза на путин трилиони евро за този газ и направи Газпром монополист на Европа.

    Коментиран от #74

  • 20 Факт!

    6 44 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Шефа на бункера.
  • 21 мдаа

    16 84 Отговор
    Тоя рубладжия е един от основните виновници за отслабването на Европа, чрез Брекзит. Кремъл пак са го активирали, но вече е безполезен.
  • 22 и аз чух

    55 1 Отговор
    И аз чух, че двигателя на Брекзит Никалъс Фарадж си харчи евромилионите във .... Франция.
  • 23 ЕЙЙЙЙЙ

    90 6 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ НАКРАЯ РАЗБРАХТЕ КАКВИ СТЕ...........
  • 24 незнайко

    96 7 Отговор
    Прочетах първите абзаци и разбрах, че все още има политически личности които МИСЛЯТ трезво ! Скоро, много скоро и останалите ще започнат да се осъзнават . Браво на Доминик Къмингс за интервюто към британския вестник.
  • 25 Бай Мецан

    24 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Лисан":

    Здрасти. Пак съм блокиран, че се заяждам с "праведната пропаганда", но си пиша на воля....:)) Ти къде се загуби?
  • 26 Бай Мецан

    20 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Лисан":

    Прочети 15 ком.
    След малко изчезвам.
    Кажи нещо.
  • 27 Хаха хаха ха

    14 82 Отговор

    До коментар #17 от "⚜️Лопата с чип⚜️":

    брикети, мрикети, но идиотът е Путин. Лилипут въобразил си , че е великан! Русия е колос на глинени крака. Ако не беше САЩ да въоръжава Червената армия, в Русия сега щяха да говорят на немски! И да бъдат по-добре, како в ГФР!

    Коментиран от #35, #53

  • 28 ъъъ

    73 5 Отговор
    сър Д. Къмингс да не говори такива неща, че намирисва на "путинизъм", а да дойде да пита нашите жълтопаветни шорошчета кое е праведната истина: "Не е важно дали на нас не ни е добре, важно е на Путин да му е зле!" Ако на Путин не му пука от нашите напъни, тогава ще направим така, че на нас да ни е по-зле и ще го обвиним за това.
  • 29 Достоевски

    9 56 Отговор
    Идиот е Путин!
  • 30 Артилерист

    79 4 Отговор
    Възхитен съм! Самата истина и то казана от англичанин. Особено от: "...с идиота Зеленски Скапаната украинска мафиотска държава ни измами". Нямам какво да добавя, освен, че, ако аз го напиша така красноречиво, то ще бъде изтривано до скъсване на листа и никога няма да види бял свят тука.

    Коментиран от #32

  • 31 лекуващ лекар

    53 5 Отговор
    Къмингс се опитва да е обективен и самокритичен, което е рядкост за саксонец, но пак греши!! Император Владимир, а и всички ние тук на изток отдавна знаем, че всички на запад сте идиоти! Затова и започна всичко! А специално ингилизите, ами вижте им последните трима премиери! Сенилна лелка Лиз, внук на турски предател, рошав и нечистоплътен, Боре кухото, а и сега индийски брикет! Тия не трябва да бъдат наемани и за портиери, а те ръководеха най – гадната държава на света !!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пълни глупости

    10 49 Отговор
    Дрънка поредният активират руски агент.

    Коментиран от #55

  • 34 Сатана Z

    41 2 Отговор
    Дом Къмингс като съветник пускаше фитили на лудото псе Борис и му гледаше сеира.Двамата направиха много пакости на Короната ,но нищо не може да се сравни със следващите откачалки като Лиз Тръс ,която закопа Британия на дъното,финансово и политически.
  • 35 флипп

    33 2 Отговор

    До коментар #27 от "Хаха хаха ха":

    Стара ви е информацията, ако беше паднала Русия, сега там не немски, а арабски и африкански щеше да се говори, както в Германия в момента .

    Коментиран от #40

  • 36 Предупреждение

    11 44 Отговор
    Очаквайте да се появят още "експерти" като тоя. Путлер вече е активирал най-законспирираните си агенти, защото скоро много ще го закъса на фронта.
  • 37 Сатана Z

    45 3 Отговор
    Къмингс казва още нещо:
    Според пенсионирания служител вината за това била „бърборенето“ за евентуалното приемане на Украйна в Северноатлантическия алианс. Западните елити обсъждаха тази перспектива, без изобщо да се вслушват в мненията и опасенията на руснаците. Многократните предупреждения на Москва бяха безразсъдно игнорирани.

    Къмингс смята, че западната подкрепа за режима в Киев е била голяма грешка. Бившият съветник изрази недоумение, че водещите икономики на планетата внезапно решиха да се включат в конфликта, включващ страна, затънала в корупция, която няма нулево значение в света.

    Коментиран от #63

  • 38 фактите

    10 53 Отговор
    Toя за да говори подобни небивалици,значи е много отчаян и ранен.Единствения вой който слушаме е от Русия и то постоянен плач.Да сте чули запада да се оплаква ? Не.Запада действа и прави това което е наложително и което е редно,а какво лаят,плачат и вият постоянно Русия и noдлоrите й на никой не му дреме,нито някой дава пет пари за мнението им.Нито можете да създадете алтернатива на нещо,камо ли валутно,нито да промените нещо.Можете да стигнете само до там и да съществувате само до толкова,доколкото запада ви позволи.

    Коментиран от #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 русия е ислям

    11 29 Отговор

    До коментар #35 от "флипп":

    Еми то в Русия е точно така бе охльов.До 2-3 десетилетия Русия ще е изцяло ислямска република

    Коментиран от #43

  • 41 Артилерист

    44 5 Отговор

    До коментар #32 от "Другари комунисти, болшевики и путюроби":

    Ама ти не чете ли статията? Човекът ясно ти е посочил кои са идиотите. Хайде прочети я още веднъж. Много е полезна за демократи и атлантици. Казвам ти го съвсем добронамерено.
  • 42 Факти

    11 46 Отговор
    Няма по-голям глупак от Путин. С тези ресурси можеше да направи държава за чудо и приказ, а той още се занимава с войни и масово изтребление на руснаци. Тръгнал да громи Запада по долни гащи...

    Коментиран от #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хахахаха

    8 31 Отговор
    Тоя си е копейка! Той и за това е искал да разруши ЕС, като изкара Великобритания от ЕС!

    Според него санкциите са били катастрофа за европейската политика и са навредили много повече на Европа, отколкото на Русия.

    Това са думите му????? А какво ще каже, за загубата на Газпром от трилиони рубли на година печалба, за първи път са на загуба с милиарди рубли за 2023 година и в момента разпродават за да възстановят загубите??
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ха ха ха

    15 5 Отговор
    Тоя явно е супер идиот като Джонсън лика прилика
  • 49 Атина Палада

    29 6 Отговор

    До коментар #42 от "Факти":

    Кви долни гащи бре, Запада останаа вече и без долни гащи... Дибидюс :))))
  • 50 Механик

    34 4 Отговор
    Освен че сте пълни идиоти, вие сте и пълни с идиоти.
    Идиотизмът ви е вроден и го наследявате генетически. НО в последно време и много направихте да го развиете този ви "дар Божи".
    п.п.
    А, и още нещо. Воюва се с бойци/войници. А както всички знаем, жендър пушка не държи.
    п.п.п.
    А, и още нещо- руснаците ви покъсаха камизолкта.
  • 51 Хохо Бохо

    7 12 Отговор
    Тоя да си гледа Брекзита и да не се занимава с ЕС!...
  • 52 Еййй

    23 8 Отговор
    Един с акъла си и да каже малко истини.
  • 53 Исмаил

    12 5 Отговор

    До коментар #27 от "Хаха хаха ха":

    А ти щеше да пишеш на турски анадунму
  • 54 Гого

    8 4 Отговор
    Този се притеснява за рейтинга на Европейския съюз а гадния гном просто иска да ги унищожи
  • 55 Само агентите

    13 2 Отговор

    До коментар #33 от "Пълни глупости":

    на ЦРУ Козяк не дрънкат пълни глупости (лъжи)?
  • 56 Тонката

    31 1 Отговор
    "Както подчертава Къмингс, антируските политики вече са довели Запада до шокиращо увеличение на разходите на домакинствата. Според него санкциите са били катастрофа за европейската политика и са навредили много повече на Европа, отколкото на Русия."

    Запишете си го и го четете всеки ден. Ние и в частност аз го повтаряме от много време, но вие ни се смеетхе и твърдяхте, че не било така и това били руски опрорки!
    Четете и препрочитайте не само този пасаж, а цялата статия...Дано нещо ви влезне в празните глави!
  • 57 Че е престъпник, престъпник е

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "В грешка сте":

    Ама на такова високо ниво всички са такива, еле па у Великобритания.
    Но това което казва си е чистата истина.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 факуса

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "много е праФ":

    мда,укрите щот много умни са на изчезване,руснаците голи боси гладни ракети нямат,квот превземат нема значение и т.н.
  • 60 бай Даньо

    24 3 Отговор
    Запада няма полезен ход , защото демокрацията е диктатура на идиотите. Ако оставиш в която и да е държава ( дори най богатите , образованите и цивилизовани - Швеция , Чехия, Дания ...) то нещата се решават на избори от 80% които са мороните, стадото, хората които си мислят че имат мнение но всъщност се водят за носа от корпорации , идеологии , религии и чужди интереси ... а мнението на 20% хора с независимо критично мислене се разтваря в общото , а 20% са хората които могат да водят напред. Демокрацията е обречена тоя филм има да гледаме . Аз лично залагам на автокрация с умен и съвестен диктатор , които е способен да взема трудни решения но които водят напред. Китайците случиха на управляващи , ще кажеш знаем ги комунистите ама знаеш бай Тошо ...
  • 61 Ваня

    8 1 Отговор
    то това си е факт !
  • 62 Ддд

    7 1 Отговор
    Е, ние това го знаем, няма нужда да ни го казва г-н съветника. Управляващите са и.. ти, не гражданите на Европа.
  • 63 стоян

    1 11 Отговор

    До коментар #37 от "Сатана Z":

    До 37 ком - а защо на този английски лумпен трябва да се обръща внимание -той ли е най умния - нима ръководителите на 18 държави членки на ЕС са по тъпи от този лумпен дето го плюят в Англия задето ги извадиха от ЕС и явно му се плаща от русия
  • 64 Жалки продажни копейки 🤪🤡

    2 10 Отговор
    "заяви идеологът зад Брекзит" - това е достатъчно.
    Продължава да служи на рашисткия режим
  • 65 Mиcиpkи,

    10 0 Отговор
    Какъв Путин бе, неграмотници изпeдepacтeни?
    Това че сте иди0ти е ясно вече от две години дори и на випускниците на помощните училища. Не са се усетили само бройлерите от хранилката на посолствоТО, ама те ако имаха капацитета да се усетят нямаше да се бутат на хранилката на посолствоТО.
  • 66 УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛИЯ ЦВ.ЦВ.СЪЩО РАЗБРА

    7 0 Отговор
    ДЕТО АНГЛОЗАПАДА СА ИЗОБЩО ИДИОТИ - ВСЕСТРАНОО РАЗВИТИ В ИДИОТИЯТА СИ !
  • 67 хаххахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "много е праФ":

    "...предава украинският "24 канал“."
  • 68 Ехо чукчи

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "много е праФ":

    А ф-35 що ета .безценния самолет . Най-добрия да ама не

    Коментиран от #77

  • 69 Чичо ви Сам!

    3 18 Отговор
    Така,нека да съм ясен! Войната ще спечели този,който има пари и който може да си печата такива. Рублата не е световно резервна валута така ,че няма Русия няма пари! Долара се печати,когато и колкото е необходимо… тази война ше бъде спечелена от запада не от Русия. Набийте си го в главите!
  • 70 не може да бъде

    6 3 Отговор
    Аз лично съм против това да се изпозват такива квалификации,като тези на г-н Къмингс,особено в междудържавните отношения !Ами ако се говори по този начин това означава че с междудържавните отношения всичко отива по дяволите!И затова предполагам че на г-н Къмингс който се е показал като опитен политик и манипулатор в казуса Брекзит,до такава степен му е накипяло от абсурдните действия на западните политици,че вече не издържа !?А за речника и словесните конструкции на западните лидери- това е просто ужас!? Iлучаят с г-н Къмънгс ни подсказва че нещо не е наред с нашите послушни политици -евроатлантици и може би някои имат право да изпозват за тях доста обидни понятия!?Мисля и за това как се изтриват и недопускат от политкоректните медии критични,но напълно обективни и културно написани мнения,в т.ч. и за преседателката на еврокомисията г-жа Природно Бедствие,а се допускат гнусни писания за Путин и Русия!?:Много жалко!
  • 71 БАНко

    10 2 Отговор
    ПРИЗНАНИЕ , НАЙ ПОСЛЕ !!!
  • 72 Констатираща

    9 3 Отговор
    Започнаха да се опомнят, но доста късно. Сами си подписаха гибелта на цялата общност със синя кръв. Вместо да извадят очите на Русия, те й изписаха веждите, а извадиха своите очи.🤣
  • 73 цаца

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    нещо те влече да го лигавиш на хипофизни джуджета...
  • 74 цаца

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "Путинофил":

    миналата година газпром е на загуба....
  • 75 Иван

    10 2 Отговор
    Сталин нападна Финландия - за да си отдалечи "фронта" от Ленинград тогава - следва - обсада на Ленинград, 1 милион - 1 милион жертви на глад - сваляли са тапетите - лепени с брашно (туткал), варят си тапетите - за да издържат, засаждали са градинките с растения, това-онова, да не говорим за зверствата навсякъде по Русия, затова сега Путин предпочете да нападне - вместо да чака, то сега всъщност е Трета световна война и добре - че в България нямаме синове, тоест мъжки рожби аз лично не виждам, нямаме, това е странно - но нямаме.

    Да ходят французи, всякакви там си.

    Да ходи Балдуин Фландърски.

    Имам чувството - че просто Западът премести фантазиите си от телевизори, интернет, компютърни игри, книги, всякакви списания - в реалният живот. Русия не е някакво изостанало място.

    Всички репортажи от Русия - правени от - обикновени туристи, нали - западняците са прочути с авантюризма - това-онова, пътешественици, ето така стоят нещата - магазините - в най-странични квартали - пълни със стока, ама - на половин цена - месо, пиво, шоколади, лакомства, всичко вносно, претъпкани рафтове и - хората купуват, хапват, пийват.
  • 76 Констатираща

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Хората казваха, че всички играят обща игра. Може и така да е и да не са врагове Западът с Русия. Ще видим какво ще излезе, но които оцелеем.

    Коментиран от #78

  • 77 Ехолог

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ехо чукчи":

    И аз прочетох това мнение на украинския въздушен-експерт.
  • 78 Абе "можеха", ама вече е късно

    6 2 Отговор

    До коментар #76 от "Констатираща":

    и Русия е вече с Китай от многото им акъл и лакомия! И мандалото падна.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Британското разузнаване

    4 1 Отговор
    Той не го е учил, Той го знаеше! След лейката Лиз, и Борето невчесания вече го знам и аз!
  • 81 Анонимен

    4 1 Отговор
    Освен да прати на фронта някой и друг нерез, НАТО няма какво да направи!
  • 82 Айзенауер

    0 2 Отговор
    Не знам какъв стратег си байно, ама не си разбрал стратегическата цел на САЩ каква е.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 РАЗБИРА СЕ!

    5 2 Отговор
    РУСИЯ Е ОГРОМНА И СИЛНА ДЪРЖАВА С МОРАЛ! С ХОРА С ГОЛЕМИ СЪРЦА! КАКВО Е САЩНАТО - УБИЙЦИ, ИНТРИГАНТИ, КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ, ПРЕЯЛИ КОНСУМАТОРИ, КРАВАРИ С МОЗЪК НА ... ПУЙКА!!!
  • 85 Поларис

    4 0 Отговор
    Това и децата вече го разбраха,само жълтопаветната лгбти🌈 и 🇮🇱 $ган все още си мисли обратното ,защото мозъците им са кастрирани и полирани
  • 86 гошо

    0 0 Отговор
    Най великият русофил в англия! браво!
Новини по държави: