Last news in Fakti

11 Май, 2024 07:56 913 9

Тръмп: Съдебният "лов на вещици" срещу мен се координира от Белия дом

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • съд

Експрезидентът стана първият бивш президент в историята на САЩ, обвинен в престъпление

Настоящата американска администрация, ръководена от демократа Джоузеф Байдън, координира съдебните процеси срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който изрази това мнение в петък на своята страница Truth Social.

„Има нарастващи доказателства, че безпрецедентният брой дела, заведени срещу мен, е лов на вещици, замислен и координиран от Белия дом и Министерството на правосъдието. Такъв срам“, написа републиканецът. „Всичко се прави, за да се помогне незаконно на корумпирания Джо Байдън да се бори с политическия си опонент“, добави Тръмп.

Съд в Ню Йорк разглежда делото, тръгнало за от публикация на вестникThe Wall Street Journal през януари 2018 г. Според нея, месец преди републиканецът да спечели президентските избори през 2016 г., неговият адвокат Майкъл Коен е платил на бившата порно актриса Сторми Даниелс 130 хиляди долара, за да не разпространява информация за интимната ѝ връзка с Тръмп преди около 10 години.

През 2018 г. Коен беше съден по няколко обвинения, едно от които беше свързано с нарушения на правилата за финансиране на кампанията на Тръмп, по-специално плащания на Даниелс. Тогава прокуратурата не предяви искове срещу републиканеца, позовавайки се на имунитета на държавния глава. Въпреки това през ноември 2022 г. окръжната прокуратура на Манхатън започна ново разследване. Според следователите Тръмп е компенсирал адвоката си за похарчените пари, като ги е подал чрез организацията на Тръмп като възстановяване на съдебни разходи и се позовава на несъществуващ правен аванс. На 4 април 2023 г. съд в Ню Йорк повдигна обвинения срещу републиканеца по делото за плащания на Даниелс. Тръмп стана първият бивш президент в историята на САЩ, обвинен в престъпление.

Тръмп е замесен и в няколко случая, включително щурма на Капитолия, притежание на секретни документи и отношения с журналистката Елизабет Джийн Карол.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    4 14 Отговор
    Клиничен идиот
  • 2 да де

    16 1 Отговор
    Това е очевадно за всеки непредубеден само нашите наведени медии не го забелязват.
  • 3 БЕЛАТА КЪЩА

    14 2 Отговор
    ЛЮПИЛНАТА НА ДЯВОЛА
  • 4 балкански

    9 0 Отговор
    тези надминаха и циганите по скандали и тъпотии! най ме е яд, че се равняваме по техниат аршин! бардака ни е е страшен и помощ се не види от никде....!
  • 5 Мдааа

    6 0 Отговор
    100% е прав Бай Дончо, ако някой трябва да е подсъдим това е са корупираните Snuf Biden son
  • 6 Тръмп без цензура

    4 1 Отговор
    Ловят вещици, ама ще ме уловят за вещта.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ситроен

    2 1 Отговор
    Зион-истите фалираха Тръмп. Ако до есента е послушко ще го назначат за Президънт оф уса.

    Но външната политика няма да се промени. Ний ще бъдем заплашвани и изнудвани да плашаме на НАТО.

    Шеврон ще копаят шистов газ в Добруджа.

    Войните в окраине, Газа, Ливан, Йемен продължават.
  • 9 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ТЪПЧО-ТЪПЧО --- НЕ Е ОТ "БЕЛИЯ ДОМ " , А ОТ СЕМИТИТЕ ЦИОНИСТИ - ЗАВЛАДЕЛИ " ДИМОКРАТИЧЕСКАТА " ПАРТИЯ - ФИНАНСИТЕ /ДОЛАРА / И ЦРУ В САЩ --- ЕХ ИРЛАНДЦИ ИТАЛИАНЦИ И БРИТИ - АФРИ И ЛАТИНИ ---ЕРЕЙСКИТЕ ВИ ГОСПОДАРИ ЩЕ ВИ ИЗЯДАТ УШИТЕ !!!!!!