Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 22:45 1 303 0

Арсений Яценюк ще е новият премиер на Украйна

  • арсений яценюк-
  • украйна-
  • киев

Добре познатият на Запад Борис Тарасюк се нагърбва да бъде министър на европейската интеграция и да финализира отложеното от миналия ноември Споразумение за асоциация с Е

Лидерът на партията на Юлия Тимошенко - Отечество – Арсений Яценюк беше предложен от Майдана за премиер на Украйна.

Неговата кандидатура заедно с тази на кабинета му трябва в четвъртък да бъде одобрена от парламента. Яценюк беше очаквана номинация след като бившия премиер Юлия Тимошенко и лидерът на Удар Виталий Кличко се отказаха да формират кабинет. Последният вече обяви, че ще се кандидатира за президент.

Описвайки непопулярните мерки, които трябва да предприеме новия премиер, написа в социалните мрежи, че Яценюк започва игра на руска рулетка с пълен барабан на револвера.  Овладяване на инфлацията, спиране на обезценяването на гривната, съживяването на националната икономика и смекчаване на социалната цена са основните цели пред правителството на Яценюк.   

 

Преди седмици в интернет изтекоха американски дипломатически грами, от които ставаше ясно, че Белият дом подкрепя лидерът на Отечество за премиер заради неговата експертиза в сферата на икономиката.

Добре познатият на Запад Борис Тарасюк се нагърбва да бъде министър на европейската интеграция и да финализира отложеното от миналия ноември Споразумение за асоциация с ЕС. С оглед на тежката международна ситуация около Украйна Тарасюк ще е моторът на външната политика, а назначеният за външен минстър Андрий Дешчица оперативно ще подпомага процеса. Министерството на вътрешните работи ще се ръководи от Арсен Аваков. Той разформирова спецподразделението Беркут и отвори структурите за привърженици на „Десен сектор“. На него му предстои тежката задача да се справи с ескалацията на напрежението в Крим.

На Павло Петренко се пада тежката задача да върне доверието на украинците и европейците в правосъдната система на Украйна. Олександър Шлапак като магьосник трябва да намери решение за спасение от надвисналия над Украйна фалит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: