Last news in Fakti

20 Март, 2014 13:17 16 576 11

Екзекутираха рапър убиец в Тексас

  • рапър-
  • екзекутираха-
  • смъртна присъда-
  • рей джаспър-
  • убийство

Рей Джаспър заклал собственик на звукозаписно студио

Екзекутираха рапър убиец в Тексас - 1
Снимка: АП/БТА

В американския щат Тексас беше екзекутиран 33-годишният рапър Рей Джаспър, който бе признат за виновен за убийството на собственик на звукозаписно студио, съобщи „Ройтерс“. Присъдата е била изпълнена около 18.30 часа местно време в Хънтсвил чрез смъртоносна инжекция.

Джаспър беше признат за виновен още през 2000 г. Впоследствие защитата му се опита да оспори присъдата, тъй като по време на процеса бил дисквалифициран един от съдебните заседатели – чернокож като обвиняемия. Според адвокатите на рапъра причина за отстраняването му е станала негова расова принадлежност, уточнява АП.

Рей Джаспър беше арестуван през 1998 г. по подозрение за убийството на звукорежисьора и собственик на музикално студио Дейвид Алехандро, за да си присвои звукозаписната му апаратура. Според сайта executionwatch.org, преди престъплението Джаспър и съучастниците му в течение на два часа записвали в студиото на Алехандро. В съда той признал, че е прерязал гърлото на жертвата, но смъртоносната рана нанесъл друг от неговите хора.

Това не е първата смъртна присъда, изпълнена в Тексас от началото на годината. През януари там беше екзекутиран мексиканецът Едгар Тамайо, осъден за убийството на полицай. През февруари пък съдбата му последва Сюзън Басо, призната за виновна за издевателства и убийство на годеника си инвалид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    10 2 Отговор
    Евалата на Тексас..

    Щом убиваш, ще бъдеш убит!
  • 2 Vasik Atanasova

    4 10 Отговор
    УБИЙСТВОТО САМО ПО СЕБЕ СИ НЕ Е ДОБРО И ХРИСТИЯНСКО ДЕЯНИЕ
    ПО ДОБРЕ Е ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ
    ДА ГЛЕДАШ ПРЕЗ ПРОЗОРЧЕТО И ДА СИ ОСТАНЕШ ТАМ СМЯТАМ ЧЕ Е ПО ЛОШО
    ЗАЩО ТРЯБВА ДА КОПИРАМЕ ВЪВ ВСИЧКО АМЕРИКАНЦИТЕ

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Бате Цецо

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Vasik Atanasova":

    По принцип за престъпника ще е по-лошо цял живот на стой в затвора от колкото да бъде екзекутиран, но издръжката на 1 затворник и всички разходи около него в БГ е над 700 лв на месец. Според мен това е големо разхищение и може да се намерят по-добри начини за харчене на тези пари - все пак има болни деца и бедни пенсионери.
  • 4 бургазлията

    6 2 Отговор
    Преди години в България осъдените на смърт ги изпращаха да копаят в урановите мини.Така за 2-3 години си заминаваха.
  • 5 Бай Иван

    6 1 Отговор
    И у нас трябва да върнат смъртното наказание и това е един от най важните приоритети! Престъпниците вече нямат страх от нищо.
  • 6 Споок Армин

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Vasik Atanasova":

    И аз мисля че е по добре до живот . Ако все пак се върне смъртното наказание , то поне да бъдат събирани по няколко смъртника и публично на стадиона, за да има ефект от цялата работа.Иначе дето ще го гръмнат под земята и никой няма да разбере е просто губене на време.Да има обаче гратисен период от 5 години през които ако излязат нови доказателства да се преразгледа делото.Има и такива грешки които са непоправими.
  • 7 Stoyan

    3 1 Отговор
    В Тексас никак не се шегуват.
    Там имат и "навика" да сумират наказанията за извършените престъпления и се получават стотици години, няколко доживотни или няколко смъртни.

    Проблема при смъртната присъда е че няма връщане назад.
    А осъденият може да е невинен.

    При въвеждането на ДНК тестовете, първо са проверени доказателствата на хора чакащи изпълнение на смъртни присъди.
    Няколко от тях се оказват невинни, защото са осъдени на базата на тестове за кръвни групи ...

    Скоро по новините мина информация за човек оневинен 30г след като е бил осъден на смърт.

    Винаги може да се допусне грешка.

    Само Той може да отнема живот.

    Коментиран от #9

  • 8 Бай Иван

    3 1 Отговор
    Не знам дали по същия начин , ще разсъждавате ако някой изрод не да си Боже , дойде и направи нещо неприятно със семейството ви.Американците са развита нация и са измислили нещата отдавна.А грешки винаги стават.Това не бива да спира нещата да вървят в правилния път.Нали затова е правосъдието, за да създава някакъв респект у тези които биха си помислили,че могат да останат ненаказани а по какъв друг начин , ще бъде уплашен един убиец ако не с отнемането на живота му?
  • 9 Maurice

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Stoyan":

    Кой е ТОЙ?? Ако визираш онази измислица за богове и тем подобни дрънканици, не е зле да се запознаеш по-подробно с отнетите от ТОЙ животи. Спрете с религиозната дрога и си отворете мозъците, че те такова животно като ТОЙ не съществува в небето, под и над него!
  • 10 Николай Николов

    2 1 Отговор
    Това е да има закони,а не като при нас, убил си сумати народ,трафик на хора разпространение на наркотици и ти дават 3 години условно в най-лошия случай,но с комунисти и цигани на власт така е.Даже комунистите не са на власт вече а само циганите.
  • 11 Maksito Mystafov

    1 1 Отговор
    Ще играй брадвата...