Last news in Fakti

2 Май, 2014 14:51 1 700 0

Търсенето на изчезналия Боинг може да отнеме година

  • боинг-
  • самолет-
  • океан

Нови доклади показват, че самолетът се е опитвал да избегне военните радари

Търсенето на изчезналия Боинг може да отнеме година - 1
Снимка: БТА/AP

Търсенето на изгубения Боинг от майлайзийските авиолинии и пълното проучване на района на катастрофата може да отнеме поне една година, съобщава Би Би Си.

Главен маршал Ангъс Хюстън вече заяви, че е убеден в намирането на изчезналия самолет. Представители на Австралия, Китай и Малайзия ще се срещнат в Канбера следващата седмица, за да обсъдят как ще протече търсенето.

В четвъртък доклад разкри четири часа разлика между изчезването на Боинг-а и стартирането на търсенето. Доклад от министерството на транспорта на Малайзия също потвърди, че авиодиспечерите не са установили липсата на самолета, 17 минути след изчезването му от радарите.

Машината, която превозваше 239 пътника на борда си, изчезна над Южно китайско море, докато пътуваше от Куала Лумпур към Пекин. Според длъжностни лица самолетът е катастрофирал във водите на запад от австралийския град Пърт.

По-рано през тази седмица австралийските власти обявиха, че операцията навлиза в нова фаза, след като първоначалното търсене в района, където бяха засечени сигнали, за които се счита, че идват от черната кутия на Боинг-а.

Въздушното търсене на плаващи останки вече е било отменено. Търсенето на морското дъно ще бъде разширено в района, където на базата на сателитни данни, учените смятат, че машината се е разбила.

Дейли Телеграф съобщава, че според предварителния доклад за полета, Боинг-тъ умишлено е летял така, че да избегне военните радари. Малайзийското правителство представи подробна карта, представяща необичайния път на самолета, след изчезването му от екраните на авиодиспечерите на 8-ми март. Тя показва, че машината не е следвала предварително определените навигационни точки, както се смяташе до сега. Вместо това тя се е спряла точно над пролива Малака, след което тя е пътувала на юг към морето за около 7 часа, преди да се разбие в Индийския океан. Според експерти, самолетът е извършил тези маневри, за да избегне индонезийското въздушно пространство, намалявайки риска да бъде засечен дори и от военни радари.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: