Last news in Fakti

21 Май, 2014 10:45 2 803 4

Разкриха убийците на 46 от загиналите на Майдана

  • украйна-
  • размирици-
  • убийци-
  • майдан-
  • славянск

Военни в Славянск съобщиха за нов обстрел над града

Разкриха убийците на 46 от загиналите на Майдана - 1
Снимка АП/БТА

Украинската полиция е разкрила убийците на 46 от загиналите при безредиците на киевския площад „Независимост“, съобщи УНИАН и добавя, че 7 от тях вече са задържани.

В събота над 70 семейства на загинали проведоха демонстрация, на която поискаха отчет от силите за сигурност относно резултатите от разследването.

В понеделник на закрито съвещание полицията и прокуратурата се отчетоха пред роднините.
Вече са задържани седем от убийците, а останалите се издирват. Те са предимно бивши служители на специалните части „Беркут”, като голяма част от тях се укриват в Крим или източната част на Украйна.

От своя страна вицепремиерът Виталий Ярема заяви, че до края на седмицата семействата ще получат обещаната преди три месеца материална помощ от държавата.


Роднини на убитите казват, че не се нуждаят от пари или облаги, а просто търсят справедливост и трябва да знаят кой е поръчал и кой е убил близките им.

Размириците и напрежението в Украйна и отцепилите се области не стихва.

Военни в Славянск съобщиха за нов обстрел над града. Защитниците твърдят, че има престрелки на гарата както и в центъра на града и нарекоха ситуацията изключително напрегната, съобщава Интерфакс.

„Националната гвардия обстрелва селището Семьоновка, железопътната гара на Славянск и центъра на града. Невзривил се снаряд уцели балкон на жилищна сграда“, информира опозицията.

Украинските сили възобновиха рано тази сутрин антитерористичната операция в източния град Славянск.  По думите на свидетели няколко къщи са били разрушени, а един цивилен е бил ранен. 

Неизвестни въоръжени нападатели са изгорили къщата на лидера на движението „Югоизток” и депутат в украинската Върховна Рада Олег Царев в Днепропетровск, съобщава още агенцията.

„През нощта изгориха къщата ми в Днепропетровск. Към 2 часа пристигнаха два автобуса с неизвестни въоръжени хора, които хвърлиха в къщата коктейли „Молотов”, пише в съобщение, което Царев е публикувал на страницата си във „Фейсбук”.

„Около къщата ми е пълно с гилзи”, добави още той.

В същото време кметът на украинския Крематорск Генадий Костюков обяви, че подава оставка. Това ще се случи в петък 23 май на специална сесия на Общинския съвет, пише на сайта си ИТАР-ТАСС. Причината за оставката му е, че градът в момента е под контрола на отцепилата се Донецк народна република, които гласува своята независимост от Украйна на референдум.

Заради случващото се в Украйна САЩ и Австралия отново увеличиха санкциите срещу руснаци.

САЩ наложиха санкции на 12 руски граждани в съответствие със закона „Магнитски" за нарушения на правата на човека, съобщи американското финансово министерство.

Сред санкционираните лица са затворнически служители, имащи отношение към задържането и смъртта на адвоката Сергей Магнитски.

Наказателните мерки предвиждат замразяване на авоарите, които санкционираните лица може да имат под американска юрисдикция, и забрана американски физически и юридически лица да поддържат делови отношения с тях.

Австралия също разшири санкциите. Министърът на външните работи на Австралия Джули Бишоп обяви, че страната ще въведе санкции за още 38 физически и 11 юридически лица от Русия и Украйна, цитирана от ИТАР-ТАСС.

На 19 март Австралия въведе санкции срещу 12 граждани на Русия и Украйна.

По думите на австралийския министър на външните работи въведените санкции демонстрират „твърдата и безусловна подкрепа на Австралия за териториалната цялост и суверенитета на Украйна”.

„Австралия продължава да призовава Русия да изпълнява международните си задължения сред които и задълженията си по поддържане на международния мир и сигурност като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН”, заяви Бишоп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    6 0 Отговор
    "Те са предимно бивши служители на специалните части „Беркут”" - дааааа, разбира се! толкова сме тъпи, че вярваме в тази идиотщина! а вие сте тооолкова "не продажни", че трябва да преименувате сайта на "Свети факти.бг"!!!

    Коментиран от #2

  • 2 мечока

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "nakata88bg .":

    Интересно Naka, кат сме толкова умни и прозорливи как има толкова келеши в България, па и управниците са ни най-калпавите !

    Коментиран от #3

  • 3 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечока":

    Ти изби рибата бе. Уникално мнение. За първи път в най-новата история на България някой да възхвалява и тачи нашите ненагледни управници.
  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    ясно е ,че са от беркут .семействата на загиналите както и отселелите много добре знаят срещу кого се бориха и кой уби близките им.циничните путинови поклонници ,действат с познатите си плоски приоми на дезинформация ,но тя работи само при хора с ниско ниво на образование и интелект.
Новини по държави: