Last news in Fakti

30 Юни, 2014 11:30 1 219 0

Убиха руски тв оператор в Донецк

  • донецк-
  • загинал-
  • убиха-
  • оператор-
  • телевизия-
  • украйна

Престрелката е станала в близост до армейска част преди свиждане с майки на войници

Убиха руски тв оператор в Донецк - 1
Снимка: АП/БТА

Операторът на руския Първи канал Анатолий Клян е загинал в Донецк тази нощ, потвърди самата телевизия в информационната си емисия днес. 68-годишният телевизионен работник е получил смъртоносна рана в корема.
Когато кореспондентът забелязал в небето сигнална ракета и казал: „Снимай!“, Клян натиснал копчето за запис и в този момент в него попаднал куршум. Последните думи на оператора били за камерата.

Прокуратурата на самопровъзгласилата се Донецка народна република в Източна Украйна е възбудила наказателно дело по случая, съобщи министър-председателят на ДНР Равил Халиков.

По-рано ръководителят на пресцентъра на републиката Клавдия Кулбацкая разказа, че инцидентът станал във военна част в Донецк, когато на свиждане пристигнали майките на служещите там. По думите й, когато автобусът, в който се намирали жените и няколко журналисти се приближил до гарнизона, оттам открили огън.

„Интерфакс" съобщава, че операторът е починал малко по-късно в болницата. В хода на престрелката смъртоносно бил прострелян във врата и шофьорът на автобуса.

Според Кулбацкая близо до същата военна част бил обстрелян автомобил и на снимачната група на телевизия LifeNews. Когато журналистите слезли от колата, в нея попаднали снаряди от гранатомет и тя се взривила. Хората не са пострадали.

На 17 юни под минометен обстрел при Луганск попаднаха журналисти от друг руски тв канал - ВГТРК. Звукооператорът Антон Волошин загина на място, а репортерът Игор Корнелюк по-късно издъхна в болница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: