Last news in Fakti

6 Март, 2020 11:15 6 093 24

Вирусът в Италия уби 41 души само за денонощие

  • коронавирус-
  • италия-
  • вирус-
  • жертви-
  • заразени-
  • денонощие-
  • ухан

До момента в Италия 148 души са загинали

Вирусът в Италия уби 41 души само за денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианските власти потвърдиха, че 41 души са загинали заради новия коронавирус само за едно денонощие, съобщиха италианските медии.

Това е най-високата цифра за смъртни случаи на Апенините в рамките на денонощие. До момента в Италия 148 души са загинали, а заразените с новия коронавирус, тръгнал от китайския град Ухан, са близо 3300.

От тях 351 пациенти получават интензивни грижи. Италия е страната с най-много смъртни случаи след Китай. В Европа е на първо място по този негативен показател. Цялата страна е засегната от коронавируса, а властите предприеха редица мерки, за да спрат разпространението на вируса.

Всички училища и университети бяха затворени до средата на месец март. Футболните мачове от калчото пък ще се играят за дълъг период без публика. Правителството представи икономически план в размер на 7.5 милиарда евро, който цели да помогне в справянето с вируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темуджин

    23 17 Отговор
    Европейският съюз, Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност на над 1 трилион и 150 милиарда евро.
    Европейският съюз и Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност над 1 трилион и 150 милиарда евро. Или от периода, в който златната мина в Челопеч е дадена на концесия на американско, Канадски австралийски и германски компании, от страната ни е изнесено злато на стойност над 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда евро.
    С въпросната сума от толкова много злато българите можем да живеем като императори на вселената 200 поколения на напред, но армията и икономиката ни беше унищожена умишлено като ни вкараха в НАТО и Европейския съюз именно затова за да могат съвсем законно да крадат природните ни ресурси. Ресурси, които , ако се вкарваха в бюджета на България нямаше нито един българин да е гладен жаден или да е на студено или още по-страшно без дом. Ако тази колосална сума влизаше в хазната на държавата ни хиляди години България щеше да определя каква да е геополитиката и икономиката в света.

    Милиони българи щяха да могат да обикалят навсякъде по света

    Коментиран от #5, #7, #13, #16, #21

  • 2 Вирусче, мини през Банкя.

    30 9 Отговор
    Мини за да ни отървеш от един затлъстял телесно и мозъчно дядка, който за 10 години унищожи Бългсрия, това което турците не можах да направят за 500.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 ALEX

    9 25 Отговор

    До коментар #2 от "Вирусче, мини през Банкя.":

    КОЛКО ПРОСТ И ДЕГРАДИРАЛ МОЖЕ ДА СТЕ???? ВИЕ СТЕ УТАЙКАТА НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО!!!!!!!
  • 4 др Иванова

    40 1 Отговор
    Е , и ? Отворете още границите, и други неща си отворете ! Ако светът беше нормален, щеше да се обяви пандемия, щяха да се затворят всички граници за определен период, докато отмине бурята. Но светът не е нормален, така че всички ще си сърбаме попарата.

    Коментиран от #24

  • 5 1111

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Темуджин":

    Билион и милиард е едно и също, бе галфон. Иначе за останалото си горе-долу прав.
  • 6 СПЕЦНАЗ

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Вирусче, мини през Банкя.":

    Златни Ви уста. От вашите уста в Божиите уши
  • 7 Абе

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Темуджин":

    Чингиз Хан няма кой да те чуе но , похвално че има и хора като теб , продължавай да биеш камбана и повече българи да се събудят...
  • 8 cesar

    10 0 Отговор
    Смъртността в Италия е 4.5% - 9 пъти по-висока от смъртността от обичайните грипни щамове.
  • 9 Цъфнал гербер

    8 3 Отговор
    Като дойде вирусът и в България всички ще забравите Барцелонагейт
  • 10 Факт!

    7 1 Отговор
    Всеки все някога ще умре.
  • 11 Oптимисти

    14 1 Отговор
    Корона вирус в България го покръстиха на вирус тип В.
    До някъде разбирам че правителството не иска да всява суматоха. Болниците нямат капацитет и средства за всички болни. За възрастните не се говори. Те и без това струват пари на държавата. Децата и младите хора получават внимание.
  • 12 Дориан Попа

    9 2 Отговор
    На шепа хора им е сладка печалбата и никога няма да затворят границите. Важното е търговията да върви, туризъм да има. Даже и китайци ще разнасят насам натам ако е нужно.
  • 13 фактите говорят

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Темуджин":

    Истинските Българи са на изчезване, а тези които населяват територията наречана България, по скоро са изр*ди. А ако те са Българи, това означава че аз не съм Българин. С такива прости, злобни, мързеливи, крадливи и завистливи хайвани няма как да съм брат и да имам техните гени. Проблем не е в америка нито в канада нито в евреите, проблема е че семето ни е калпаво и не става. Такива мръсни и долни хора като нас на малко места има по света. Такава злоба между братя не е нормална черта.
  • 14 Доктор

    15 0 Отговор
    Починали, а не загинали. Няма военни действия.
  • 15 Питам русофилите и комунистите в Карлуково

    5 5 Отговор
    Българинът е толкова болен човек, че ако се разболее от коронавирус може би даже ще се почувства малко по-добре!! Особено ако е комунист! Какво става с ракетите С-400 за Турция?? Пътуват ли, пътуват ли?? Как вървят доставките, вървят ли, вървят ли?? Дайте по-подробно инфо, докъде са стигнали...?? Взимате ли хаповете по предписание и рецептура и ще доставяте ли на Ердо установките на време??

    Коментиран от #18

  • 16 Гого

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Темуджин":

    Прав си 1 . Изнесени са 33000 тона злато. Според твоите сметки. Неграмотник.
  • 17 София

    2 0 Отговор
    загинали !? от какво, война !? починали от заразата !
  • 18 Петро

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Питам русофилите и комунистите в Карлуково":

    А България какво изнася?
  • 19 6679

    1 0 Отговор
    Да се затворят всички граници Румъния, Сърбия, Македония и Гърция
  • 20 Сь нам и Бог

    0 0 Отговор
    Само тука работата е на майтап, даже вече и от "официалните власти". Май Господ пак е българин, нищо че вече 10 години ни наказва с Тиква.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 факт

    0 0 Отговор
    С ТИЯ КРЕМВИРШИ ДО КЪДЕ ГО ДОКАРАХА!?
  • 23 робин от Крузо

    0 0 Отговор
    Хммм .... коментара ми номер 21 към Темуджин номер 1, за това, че 30 трилиона и 500 милиарда са малко повече от 635 ХИЛЯДИ тона злато ... бе премахнат от модератора.
    Както и коментитрах, намери се и по-глупав от Темуджин.
    Поздрави от непознат остров.
  • 24 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "др Иванова":

    Много сте права,ако бяха затворели границите нямаше да има този проблем сега,но имали трезво мислещи-Управляващи.