Last news in Fakti

10 Март, 2020 08:05 4 027 34

Уолстрийт преживя най-лошия си ден от 2008 год.

  • уолстрийт-
  • коронавирус-
  • борси-
  • фондова борса-
  • криза-
  • икономика-
  • сащ-
  • ню йорк

Това е в резултат на срива на цените на петрола и разпространението на коронавируса

Уолстрийт преживя най-лошия си ден от 2008 год. - 1
Снимка: Shutterstock

Нюйоркската фондова борса преживя най-лошия си ден от световната финансова криза през 2008 г., предадоха световните агенции.

Основните индекси на Уолстрийт загубиха по над 7 процента от стойността си по време на вчерашната сесия в резултат на срива на цените на петрола и разпространението на коронавируса.

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижи с близо 7,80 процента, за да завърши деня на равнище от 23 851 пункта. Този на високотехнологичните дружества Насдак загуби 7,29 процента до 7950 пункта, а по-широкообхватният Стандард енд Пуърс 500 спадна със 7,60 процента до 2746 пункта.

Според експерта Хауард Силвърблат от индекса Стандард енд Пуърс 500 само днес са били "изтрити" 1,87 трилиона долара и общо 5,3 трилиона долара от 19 февруари, съобщи AFP. Това е равнозначно на по 5682 долара загуби на човек от населението в САЩ. Уолстрийт последва срива на цените на петрола, които се понижиха с около една четвърт вчера - най-лошия ден за "черното злато" от първата война в Персийския залив през 1991 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ку......Ку

    19 27 Отговор
    Според българските спецове американците са пуснали коронавируса за да се съсипят сами финансово както и да изтрепят най-голямата заплаха за Сащ в световен мащаб а именно българският пенционер.
  • 2 ****

    30 6 Отговор
    Сега руснаците прилагат номера на краварите,но сега ролите са разменени.

    Коментиран от #19

  • 3 PSD

    39 6 Отговор
    Когато спекулантите губят малко пари, ние губим работата и домовете си! Така че, радвайте се, но по-умерено.
  • 4 Рошко

    20 0 Отговор
    Къде е специалиста гост, пак да ни светне малко на тази тема, някои имат земя и ресурси, други си имат долари, да им е сладко на тез дет си имат доларите, поне ще и ст с какво да си посещават, знаете какво, нещо пак за бюджети и дългове също да ни светнат специалистите,
  • 5 Рошко

    5 0 Отговор
    Подсушават и бършат имах предвид
  • 6 Знам знам🙄

    30 1 Отговор
    Тц тц тц. Абе да умира тая ГЕШЕФТАРИЯ вече бре. Аман от индекси и проценти.А тръмпа разправя че краваристан не е бил никога по добре. Нема гладни нема безработица. Сичко фърчало нагоре. Има ли СОРОСОИДИИ. Да почват да разправят кой е по по най и за демократични ценности.
  • 7 Реално

    30 1 Отговор
    Дали пък заради това Москва отказа да съкрати добива на нефт,което щеше да дигне цената на петрола-? Петрола пада-а цените на металите-титан,злато,паладии и т.н. скочиха двойно-дали Путин не разчита на огромните приходи от тях-а играта му с цените на петрола да спука поредният американски борсов балон???? Ще видим след време-но едно е сигурно-Путин не случайно отказа съкратяването на добива на петрол...

    Коментиран от #12

  • 8 Boxer 3.0

    13 1 Отговор
    Снощи гледах Тръмп по CNN.
    Причината не бяха смъртните случай.
    Обаче, когато става въпрос за икономиката, са зимат други мярки...
    Очаквам драстични икономически мерки от САЩ, до края на деня.
  • 9 Жеката

    25 1 Отговор
    Е то все някога ще стане срив в тази смешна и виртуална финансова система-управляване от САЩ.Няма как виртуалните активи да са по-ценни от истинските ресурси и стоки.Няма как долара без покритие да ограничава и спира реалната търговия-все ще свърши и тази измама.И ако сега се развихри същата финансова криза както през 2008 г. доверието и стабилността на долара ще замине в канафката.И тогава жална им майка на американците-фалита ще е неизбежен.

    Коментиран от #33

  • 10 Левски

    22 2 Отговор
    след като Русия отказа да намали добива на петрол и по този начин да стабилизират цената със сигурност имат нещо в предвид!

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Монгола

    3 20 Отговор

    До коментар #10 от "Левски":

    Суровини икономики, каквато е и руската са силно уязвими от финансови трусове, а свързаният с коронавируса спад на потреблението на нефт ще задълбочи още повече кризата в Русия в сравнение с нормалните икономики.
  • 12 Boxer 3.0

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реално":

    Сега, ситуацията в света е от типа : Кой пръдна в асансьора?
    Никога няма да разберем.
    Играта се променя и Китай, от губещ, става печеливш...
  • 13 Васил Иванов Кунчев-Левски

    3 22 Отговор

    До коментар #10 от "Левски":

    Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов: “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки ботуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский.“

    Коментиран от #34

  • 14 Един

    5 0 Отговор
    Споко! Винаги може "повече"!
  • 15 Ха-ха-ха

    5 18 Отговор
    Руската измет отново съзира някаква много ходова игра на гениалния Путин насочена разбера се срещу американската икономика. И понеже отпадъците са неграмотни изобщо не знаят, че най-губещи са руските компании като Лукойл, Росснефт, ВТБ и така нататък по списъка. А долара и еврото в Москва се продават за 10 рубли по скъпо от официалният курс. Долара достигна нива 77-79 рубли а еврото 85.
  • 16 Kcaniba

    16 4 Отговор
    Ручия мачка фащисаните!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Истината

    3 17 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Отдавна е смачкала и мозъка ти и чувството ти за национална принадлежност!
  • 18 Бай хой

    19 1 Отговор
    Долара не е вързан за златния резерв а за нефта в хранилищата. Каждая година пролетта сащ предизвикват срив в цената за кратък период за да напълнят хранилищата и докато се отчете спада веднага вдигат цените. Задържат ли се ниски повече от няколко дни борсите отчитат и долара отива на кино. И този път май няма как да вдигнат цените понеже Китай не купува заради корона вируса а и Путин нещо не иска да им помогне. Пак Путин ще ги извади от батака но след като си платят. Кочината сащ е на дъното и се задушават в собствените си интриги.
  • 19 fbi

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "****":

    ама сащ и русия ли са само великобритания ,япония ,китай имат ресураса за подобни неща също ...както и саудитска арабия ...
  • 20 kjl

    22 2 Отговор
    Когато живееш във виртуален свят с виртуални пари, виртуални индекси, виртуални растежи .... има опасност като се събудиш да си изпотен и гол до кръста.
    Е, събуждането нека започне сега.
  • 21 Мамале

    20 1 Отговор
    не е за вярване?! Нали от падането на цените на нефта губела само Русия?! Великият Запад с мощната си икономика що така? тюхтюхюх...

    Коментиран от #23

  • 22 синоптик

    3 12 Отговор
    Когато oсновните индекси на Уолстрийт спаднат,губят компаниите но долара не се обезценява!А в Русия при най-малкото сътресение рублата полита надолу и руснаците духат супата.

    Коментиран от #27

  • 23 Истината

    1 12 Отговор

    До коментар #21 от "Мамале":

    Най-много губи руската кочина бе неграмотник. Световната икономика не ти е село с натурална размяна. Губят най-много суровините икономики.

    Коментиран от #25

  • 24 ****

    11 0 Отговор
    Ако смятате,че сте по умни от руските управляващи,много се лъжете.Ако бяхте толкова умни,нямаше да сте тук,а на работа господа умници.
  • 25 Да де -но

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Да ама Русия не разчита само на газ и нефт-я виж златото и другите ценни метали как скочиха двойно и тройно.А точно Русия държи най-големият дял от този пазар.Та мисли малко и гледай в страни ,а не само праволинейно и първично.

    Коментиран от #28

  • 26 ДСВУНЖ

    3 0 Отговор
    Нормално е да се срине всичко аз също имам страх от всичкото това, не от Уолстрийт естествено, това не е,, материя,, за прости глави, филма беше суперски и го гледах с удоволствие, въпреки, че и той беше пресъздаден сложничко...!
  • 27 Geocom

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "синоптик":

    Разсъждения на соросоид с промит мозък - компаниите губели но долара не се обезценявал - да се смееш ли или да плачеш.

    Значи всички компании в краварника нищо да не струват, долара пак ще има стойност според вас. И какво ще му е покритието мога ли да попитам?

    Коментиран от #32

  • 28 Да..де...и

    1 10 Отговор

    До коментар #25 от "Да де -но":

    Какво като държи злато и др. Тя е суровинна икономика, слабо развита в технологично отношение спрямо Запада. От срива на Уолстрийт долара няма да пострада, ще пострада рублата. Нали най-големите им нефтодобивни компании са листвани там. Търпят огромни загуби. А като изкарат златото на борсата да го продават заради издъненият си бюджет да не си мислиш че това ще им помогне и ще станат много богати. Една икономика която не произвежда продукти с висока добавена стойност нея брой.
  • 29 стоян георгиев

    0 9 Отговор
    другари я си спомнете мантрата за това как коронавируса бил пуснат от американска лаборатория да смаже китаи!!!!или сега веднага минавате на нова опрка как ще фалира сащ!!!смях!!!и само да ви разочаровам сащ няма да фалират от коронавируса,колкото и да го обяснявате от гаража!

    Коментиран от #30

  • 30 Простак

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    В момента в който петрола започне да се търгува не в долари, а в други валути. САЩ губи монопола. Не ми се мисли, умиращия звяр е най страшен.

    Коментиран от #31

  • 31 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Простак":

    хахахахах тва сигурно е някакъв виц?и в кви валути се търгува?в рубли или донги?
  • 32 синоптик

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Geocom":

    Кризите в западните икономики са предизвикани от свръх-производство и предлагане,докато в Русия кризите се дължат на липсваща икономика.Затова при едните валутата си запазва стойноста,а при другите рухва!
  • 33 Еййй

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Жеката":

    Абе пич какво вземаш? Нещо много яко, това където си го написал, Путин ли ти го каза? Или на Позитано? Уникално е...и намали малко дозата.
  • 34 Симо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Васил Иванов Кунчев-Левски":

    И един мармот завиваше шоколади. Да бе да.