Last news in Fakti

17 Март, 2020 19:03 1 124 14

Премиерът участва в консултативно заседание на Европейския съвет

  • бойко борисов-
  • европейски съвет-
  • коронавирус

Чрез видеоконферентна връзка държавните и правителствени ръководители ще обменят актуална информация

Премиерът участва в консултативно заседание на Европейския съвет - 1
Снимка: Правителствена пресслужба

Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов в консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19. То е продължение на предишното заседание на лидерите, което се проведе на 10 март, съобщиха от правителствената пресслужба.

Чрез видеоконферентна връзка държавните и правителствени ръководители ще обменят актуална информация.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят и предложението на ЕК за ограничаване на пътуванията от трети страни. Целта на мярката е да се ограничи до абсолютния минимум влизането на граждани на трети страни в ЕС, като мярката следва да се приложи от всички държави членки на ЕС.

По време на заседанието ще бъдат обсъдени и рестрикциите върху износа на медицинско оборудване, особено що се отнася до ограничения върху износа за други ДЧ.

Европейските лидери ще обсъдят и отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина. Очакват се да се засегнат и въпросите на икономическото въздействие, както и въпросът за граждани на ЕС, които са блокирани в трети страни. ЕК направи кратък обзор на приетите мерки до момента.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    12 1 Отговор
    След коронавируса и после финансовата криза ЕС ще стане история.

    Коментиран от #5

  • 2 az #Победа75

    12 0 Отговор
    Барба Ганьос, соло*ашакът ти Домусчиев е болен. Ти как си със здравето??? Премиер си, здравето ти е публичен въпрос!

    Коментиран от #4

  • 3 Неофициален и неангажиращ зов от руското православие

    3 6 Отговор
    Парад за 9 май на червения площад в Москва ще има на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието.... Веднага се покръстете или скоро ще умрете, важен избор бързо направете, православието изберете и кръстник под наем светкавично намерете...!!!😂😂😂 Комунизма зарежете, а живота и парите обикнете...!!!😂😂 За предпочитане е да си изберете някоя от руските църкви в България....
  • 4 Последния софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "az #Победа75":

    Казаха че пробите на Бойко и щаба са отрицателни.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 От трън на друг

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Мен никой не ме пита преди години искам ли, или не ЕйСи. Важнотое, че вчера се отказахме( отговорящите де) от обща поръчка за маски и защитни облекла.
  • 6 az #Победа75

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    Нови трябват! Те и първите на Домусчиев били отрицателни.
  • 7 Горо

    4 1 Отговор
    Примиерът-слънце Борисов вероятно сега много страда от факта, че трябва да седи на задника си и да не се прави на много уважаван и обичан държавник като припка наляво и надясно - или с джипа си или с Фалкона, за да прегръща и целува, да се снима и да се фука.

    Коментиран от #8

  • 8 Последния софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Горо":

    Само дето Бойко в момента управлява незаконно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Белото го пази него

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    То нос уши уста са запушени от магическия прах😂😂😂😂
  • 12 Behemoth

    3 0 Отговор
    БАЦЕ ще спаси света!Ама дано си е сложил от новите маски дето ходи да разглежда днеска ,че на тия чужденци вяра да нямаш и по телефона...
  • 13 Айхман

    1 0 Отговор
    Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят....
    Няма какво да обсъждат ,а безропотно да изпълняват каквото Борисов им нареди.Само так ще дойде спасението от вируса.Със заповеди от Борисов.
  • 14 Нона???

    1 1 Отговор
    Че то вече няма Европейски съюз.Всеки се спасява както намери за добре.Поне да се разпуснат и парите от заплатите им и издръжката им да отидат за засегнатите от вируса-болни или безработни.