Last news in Fakti

30 Март, 2020 19:46 6 608 20

Броят на жертвите на коронавирус в Италия нарасна за ден с 812, намаляват новозаразените

  • италия-
  • ломбардия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ковид-19

СЗО: Епидемията на Апенините трябва скоро да се стабилизира, но е необходима бдителност

Броят на жертвите на коронавирус в Италия нарасна за ден с 812, намаляват новозаразените - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на починалите от Covid-19 в Италия се увеличи в понеделник с 812, достигайки 11 591, което е отново най-високата смъртност в света и представлява около една трета от общата смъртност от коронавирус в световен мащаб.

Над половината от новите починали са в Ломбардия, където 458 души загубиха битката с болестта през последните 24 часа.

Потвърдените случаи на заразени в страната се увеличиха с 4 050 до 101 739, което задържа Италия на второ място в света по брой заразени след САЩ. Това обаче е най-слабото дневно увеличение на заразените от 17- март насам и спрямо 5 217 в неделя и 5 974 в събота, което е плах позитивен сигнал за отслабване на епидемията.

От Министерството на гражданската защита заявиха, че досега са тествани 477 359 души.

От първоначално заразените в цялата страна 14 620 са се възстановили напълно в понеделник в сравнение с 13 030 ден по-рано. В интензивното лечение има 3 981 души, спрямо 3 906 в неделя

Висш служител на Световната здравна организация (СЗО) заяви в понеделник, че блокадите и строгите мерки, които се прилагат в Италия през последните две седмици, трябва скоро да доведат до стабилизиране на епидемията от коронавирус в страната, но ще се наложат бдителни последващи действия.

Италия и Испания наближават пика на коронавирусната епидемия и "трябва да започнем да виждаме стабилизация“ в разпространението на инфекцията в тези страни, заяви д-р Майкъл Раян, изпълнителен директор на Световната здравна организация (СЗО), отговарящ за извънредни ситуации.

"Трябва да започнем да наблюдаваме стабилизация в Италия, експозицията трябва да започне да намалява. Откакто беше наредено на хората да "останат у дома", броят на контактите за всеки случай намалява и по-малко хора са изложени на заразата. По-малък брой хора са изложени на риск. Надяваме се, че Италия и Испания са почти до пика", каза Райън на ежедневния брифинг на СЗО относно коронавируса и добави, че" трябва да се съсредоточим и върху намаляване на вирусното огнище, а не само да го стабилизираме".

За Италия, Райън каза: "Трябва да започнем да виждаме стабилизация. Случаите, които виждаме днес, наистина отразяват експозициите на заразените от преди 2 седмици."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Защо не

    13 10 Отговор
    Да четат добре тия, дето са против мерките. Понеже сега като има и финансовия интерес да ви видя. Мерките ще паднат, за да ви продадат и вас като италианци, испанци, американци и още няколко.
  • 3 Народен артист

    10 12 Отговор
    Добре е един пьт да се даде и статистика и от друга смьртност колко са починали досега.............Ама,сега тоя вирус е...и ,,зомбират,, хората....но,и това ще мине....И тогава ще дойде истинския вирус ГЛАД.
  • 4 Дельо хайдутин

    5 12 Отговор
    Италия и Испания - - новите Содом и Гомор. Господ бави, но всичко вижда.
  • 5 Резултатите от руската "помощ" не закъсн

    13 4 Отговор
    Италианците наближават пика..
  • 6 Защо не

    14 2 Отговор
    477 359 тествани до сега... В Германия тестват 200 000 всеки ден. Искайте тестове. Това ще ви помогне, да и мерките. Но ранните тестове са много важни! С тези пари, които отпускат искайте тестове, НАРОДЕ !!!!

    Коментиран от #17

  • 7 Шопо

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хехе":

    На майкя ти у миризливата миндофия!!!
  • 8 Защо не

    17 8 Отговор
    Ако не са мерките и Мутафчийски в България би било много по-тежко, понеже нашата здравна система е по-слаба от италианската - първо. И второ: подкрепата, която получават италианците ние няма да я получим!!! Казах!
  • 9 Защо не

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хехе":

    Ти фред ли си ве… Яко те клъвнал щърка и та заапало кучето и не пуща неговата мамааа. Имам един чук, а ти го дам си заковеш дъските... ССа разламбацали и те. Ща позакърпим бе, споко...
  • 10 Ръмпези

    8 11 Отговор
    ИТАЛИАНЦИТЕ ИМАТ НАЙ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА В ЕВРОПА...ДЕТО СЕ ВИКА ЖИВОТА ИМ СЕ КРЕПИ НА ЕДИН КОСЪМ...ТОВА ЩЕ Е ДЪРЖ*АТА С НАЙ МНОГО ЖЕРТВИ...МЕНЕ МИ Е ЧУДНО ЗАЩО НИЕ ДЕЙСТВАМЕ КАТО ТЯХ...ДА СИ СЪСИПЕМ ИКОНОМИКАТА, САМО И САМО ДА ПОДРАЖАВАМЕ НА ДРУГИТЕ...

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Защо не

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ръмпези":

    Ти от марс ли падаш бе човек. Що, нашата нация е по-малко застаряваща от тяхната ли?!?!? При нас са все млади и ще издържат!?! Че от колко години управляващите реват от това, че застаряваща нацията, че младите бягат навън, че няма кой да работи... Осъзнай се бе човек. Ако не са тези мерки, ще падне бая народ в България. Пари за тестове няма кой знае колко...
  • 13 Защо не

    11 3 Отговор
    И за кашмер ще изпадат точно тези дето сега мрънкат срещу мерките!!! Точно те ще се възползват първи от първата възможна свободия и корот че ги погуби тотално и безвъзвратно. Нямате нито кой знае каква база нито лекари имате. Стойте си у дома и си налегайте парцалите, че погубиха такива като вас що лекари и млади деца медицински сестри се самоубиха заради такива безотговорни като вас!!!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Geo

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Защо не":

    А как ще коментираш това че средно починалите в Италия за същия период миналата година и тази година са едни и същи - средно по 1800 човека на ден. Демек няма увеличение на починалите с 800-900 човека които ги приписват на корона вируса.
  • 15 Geo

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Защо не":

    Няма проблеми мерки трябва да има но предприетите у нас са меко казано малоумни. Колко време ще издържат хората без пари.

    Не беше ли по лесно да поставят под карантина рисковите групи (пенсионери и болни които и без това не участват в производството) като организират патронаж за тях като всички останали да могат да се движат и работят.

    Ще има смъртност и сред останалите но ще е много малка. Но кое гарантира че въпреки сегашните мерки пак няма да се заразят по голяма част от населението но от друга страна мерките гарантират съсипване на икономиката.

    Разберете хора умират по света постоянно и според СЗО от ЗАРАЗНИ болести умират по 25000 човека дневно - пак повтарям ЗАРАЗНИ но никой не се притеснява от това.
  • 16 Обективен

    3 1 Отговор
    В малка България с население около 6700000мил.ежед невно умират около 300 човека от болести и травми и се раждат 250 деца тоест имаме отрицателен прираст, в задачата се пита колко хора на ден умират в Италия и Испания с 60 000 000мил.население и Франция и Великобритания с 80 000 000мил. население, като това е статистика отпреди години и няма нищо общо с корона вируса, явно нещо сметката не се връзва.
  • 17 Алфа Вълкът

    1 14 Отговор

    До коментар #6 от "Защо не":

    Какво ми пука и да имам коронавирус, умират само дъртаците и то болните!
  • 18 vivanoff

    3 0 Отговор
    Все казват, че нещо намалява в Италия, и все нищо не намаля. Смях и лъжи.
  • 19 Хммм

    6 1 Отговор
    Националната статистика за смъртността в Италия;- данните за първите три месеца на 2020 г (януари-март) показват ,че смъртността е идентична с тази за първите три месеца на 2019г ,умирали от други болести. Излиза,че сега са спрели да умират от други болести а само от коронавирус;)

    Коментиран от #20

  • 20 Да бе ама паникьосан Ганьо ще се хвърли

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хммм":

    от балкона като слуша за Италия и Испания а пък то какво излиза и миналата година са умирали толкова хора , но не са били коронясани италианците си пердашат подред за да лапнат повече юро за това е всичко