Last news in Fakti

13 Април, 2020 10:47 2 699 6

Китай и Южна Корея продължават да се борят с нови случаи на Covid-19

  • китай-
  • южна корея-
  • ухан-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Случаите на заразяване са над 1 800 000 в 193 страни, за излекувани се смятат най-малко 375 000 души

Китай и Южна Корея продължават да се борят с нови случаи на Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Континентален Китай съобщи за нови 108 случая на заразяване и две жертви на коронавируса за последните 24 часа, в сравнение с 99 случая и нито една жертва предишния ден, съобщава Ройтерс.

98 от новите случаи се дължат на хора, влезли в Китай от други страни, съобщи Националната здравна комисия. Съобщава се и че броят на лицата, при които болестта протича без видими симптоми, също нараства - регистрирани са общо 63-ма такива пациенти.

Новите числа отразяват

най-голямото повишение на случаите на заразяване в Китай за един ден от близо шест седмици,

отбелязва Ройтерс.

И двете жертви са се намирали в град Ухан, където беше огнището на заболяването в Китай. В останалата част на провинция Хубей, където се намира градът, не са регистрирани случаи на заразяване.

Така броят на жертвите в Китай достигна 3341 от появата на епидемията.

Южна Корея също регистрира нови случаи, половината от които са внесени от чужбина - най-често при хора, пристигнали от Съединените щати, които се превърнаха в "епицентър" на пандемията. Над 22 хиляди вече са починалите в страната.

В Европа Италия отбеляза вчера най-нисък брой починали за последните три седмици, което е лъч на надежда.

Във Великобритания беше изписан от болница премиерът Борис Джонсън, който благодари на работещите в Националната здравна служба, че са спасили живота му.

В Испания някои индустрии като строителството и производството ще започнат работа днес. Компаниите трябва да осигурят на служителите си подходящо защитно оборудване и достатъчно пространство между тях.

Вчера милиарди хора по света празнуваха Великден в изолация. Световно известният певец Андреа Бочели, по покана на кмета на Милано Джузепе Сала, пя във великденската вечер в празната катедрала Дуомо. Концертът се излъчи в интернет.

По света пандемията от коронавирус е взела най-малко 112 500 жертви, показва преброяване на Франс прес, базирано на официални източници.

Случаите на заразяване са над 1 800 000 в 193 страни. За излекувани се смятат най-малко 375 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак ли

    2 3 Отговор
    Нещата са ясни
  • 2 Грипа ше си изпълни ролята

    3 2 Отговор
    За намаляване на населението и след това от някъде ше се появи лекарство и ше го сапре..всичко е сценарии нищо случаино няма
  • 3 Госあ

    4 0 Отговор
    Аха, цифрите говорят. Тотално овладяване на пандемията от страна на Китай и Южна Корея. Много ясно, че корейците ще тестват абсолютно всеки, който прекрачи границата. И я не ставайте смешни,на фона на населението на Китай за какъв проблем ми пишете изобщо??? Проблем има сащ и ЕС. Трябва да си слабоумен,да не го забележиш.
  • 4 Госあ

    0 0 Отговор
    Като отнесеш на 500млн човека от ЕС всички заразени и жертви, може да ти стане лошо. Всъщност, сащ са много по добре!!!
  • 5 киро

    1 2 Отговор
    ИЗМАМАТА COVID-19!
  • 6 Хей

    2 0 Отговор
    Китайците да се спрат! Стига са обикаляли по цял свят! А и не само те.И мно други не се спират да заразяват хората по света! Спрете се най после, че вижте колко народ измря!!! Осъзнайте се!!!