Last news in Fakti

20 Май, 2020 14:23 1 449 3

Маските в община Сатовча отново са задължителни

  • сатовча-
  • противоепидемични мерки

Над 30 са случаите на болни и заразени с COVID-19 само в село Осина, което все още не е поставено под карантина от здравните власти

Маските в община Сатовча отново са задължителни - 1
Снимка: БГНЕС

От днес жителите на община Сатовча отново са задължени да носят маски, излизайки навън. Заповедта е на кмета на общината д-р Арбен Мименов, а причината е растящият брой на заразените с коронавирус, предаде БНР.

Над 30 са случаите на болни и заразени с COVID-19 само в село Осина, което и към момента не е поставено под карантина от здравните власти. Второ огнище е регистрирано в общината - в село Ваклиново има вече четирима заразени, сред които и местният имам.

„От днес ще издам заповед за задължително носене на маски и на открито и заради експозицията на вируса, и заради предпазване на други хора“, заяви пред националното радио кметът на Сатовча д-р Арбен Мименов.

17 от заразените в гоцеделчевския район са настанени в общинската болница. Лекарите и персоналът са свръхнатоварени. Медиците са категорични, че не е времето за отваряне на детските градини в района. На това мнение е и кметът Мименов:

„Детските градини при нас няма да бъдат пуснати от 22-ри от петък. Евентуално се подготвяме за след Рамазан Байрям. В Осина и Ваклиново преди 10 юни няма да заработят детските градини“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо бре кмете

    7 3 Отговор
    Няма никаква научно доказана полза от маските.кмете,по-добре болните да си седят в къщи,от колкото да побъркваш хората си.А и още нещо-като искаш да са задължителни маски-РАЗДАВАЙ ГИ БЕЗПЛАТНО!!!! На всеки 2 часа нов комлект маска!!!!
  • 2 От понеделник

    1 2 Отговор
    в цялата страна.....офцииии
  • 3 Вируси има навсякъде и ще ги има

    0 0 Отговор
    Толкова ли е трудно да се разбере, че вируса Корона е навсякъде,
    и е бил там от години,сега го разпознаха и му дадоха име.
    Какво се будалкат един друг от тук дошъл от там дошъл, вижте
    статистиката за последните 3 години на смъртността от белодробни заболявания.
    Защо ще е тайна?, -защото на някой му е удобно да управлява държавата по този, долен начин!Контрол над робите?