Last news in Fakti

23 Май, 2020 14:19 4 435 21

7 души са се заразили с коронавируса в германски ресторант?

  • германия-
  • ресторант-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • ангела меркел

Ако информацията се потвърди, това би бил първият подобен случай откакто ресторантите в страната започнаха да се връщат към работа преди две седмици

7 души са се заразили с коронавируса в германски ресторант? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Седем души изглежда са се заразили с коронавируса в ресторант в Северозападна Германия, предаде Асошиейтед прес, като се позова на официална информация.

Ако информацията се потвърди, това би бил първият подобен случай откакто ресторантите в страната започнаха да се връщат към работа преди две седмици. Местните власти на област Лер съобщиха снощи, че случаите, открити през тази седмица, са довели до поставянето на най-малко 50 души под карантина, предава БТА.

В продължение на повече от седмица преди това в района нямаше потвърдени случаи на заразяване с коронавируса, отбелязва АП.

На 20 април Германия започна да облекчава ограничителните мерки, свързани с коронавируса и този процес започна да набира скорост. На 11 май провинция Долна Саксония, където се намира Лер, позволи на ресторантите да отворят врати при спазване на предпазни мерки, включително дистанция от 2 метра между масите, маски за сервитьорите и задължение да се записват имената, адресите и телефоните на гостите, за да може да се проследяват евентуални случаи на заразяване.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щом от наше дьомнери

    2 5 Отговор
    Никой не е пропищал значи няма шанс в ресторант в Германия !
  • 2 Ето

    33 21 Отговор
    За това не трябва да се отварят кафетата и ресторантите. Сега има заразени. Бързате. Вие мислите ли? Не ли ви е страх че ще се заразите с КОВИД 19? Този вирус може да оцелее в студ и жега. Не е обикновен вирус. Стойте далеч и недейте се струпвайте че ще има големи глоби. Аз се чудя как на протестите допускат това нещо. Трябва веднага да приберем тези хора в изолатор веднага!

    Коментиран от #11, #13

  • 3 Мънгърка

    15 5 Отговор
    Няма страшно да върви "бизнеса"

    Коментиран от #4

  • 4 Мангърският пич

    14 9 Отговор

    До коментар #3 от "Мънгърка":

    Абсолютно.
    Всичко на макс.и да не ви пука.
    Бизнисъ е важното.
  • 5 Шефгюл

    4 5 Отговор
    Аз пък съм путкарантина
  • 6 Гилбърт

    27 7 Отговор
    Така е прав си ресторантьорите и собственниците на заведения ги интересува да им върви бизнеса и оборота а пък че някой се заразил и умрял за тях това е без значение. И тук в нашият форум имаме един такъв собственик на заведения " Последния софиянец" който през целият период на мерките и забраните рева тук в форума че бил нямал работа и щял да фалира на него също не му пука за живота на клиентите му важно е да им вземе парите и чао.
  • 7 Вълко Лисичански

    7 6 Отговор
    В нашите кръчми, пардон ресторанти, такива вируси изключено да има. Всичко се дезинфекцира с ракия и при това обилно.

    Коментиран от #9

  • 8 никой

    9 7 Отговор
    Статия в стил ,,додиетата Х,, може би,ако, ....и т.н. Не че не е възможно,но трябва доказване.И ако персонала се окажат здрави и не носят вируса? Гледам по нагоре в коментарите вече има налапали въдицата.
  • 9 Пиянчо Пиянчев Станчев.

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Вълко Лисичански":

    Абе ти с тоя алкохол по кръчмите от 38-40 градуса какви вируси ще плашиш бе приятел не се излагай явно нищо неразбираш от алкохол.
  • 10 Гастарбайтер

    5 3 Отговор
    Нормално! Със съмнителната хигиена на немците били те клиенти или собственици на ресторант или обслужващ персонал не се очудвам.
  • 11 Мислещ

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ето":

    Ако "този вирус може да оцелее в студ и жега", тогава какво точно да чакаме? след n месеца няма да е изчезнал магически.
  • 12 Ай стига бе

    20 2 Отговор
    Един клиент да има заразен и той може да зарази келнера. После той ще заразява посетителите на ресторанта поне 10 дена докато го повали вируса. След 2 седмици ще видите какво ще се случи и тук. Никой не взема нещата на сериозно и ще ни затворят по къщите пак. Гаранция!

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Eee

    1 4 Отговор
    Нищо им няма,ще си покашлат малко и толкоз.
  • 16 ненене

    3 4 Отговор
    Дезинформация. Който верва да се скрива и да не излиза.
  • 17 N.N

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ай стига бе":

    Че по тази логика същото се отнася и за големите хранителни вериги!
    Ама нещо не виждам от там статистики да дават.

    Коментиран от #20

  • 18 ХаХа

    3 0 Отговор
    Когато те барне КОРОНАТА,друго ще запееш.Вие си носете маските,пък който,каквото иска да си мисли.
  • 19 24 май

    3 0 Отговор
    Отново в заглавие, което представлява съобщително изречение поставяте в края въпросителна. Но това не е въпрос! По този начин възпитавате грешно аудиторията си. Ставаме свидетели на безумно погрешна граматика на езика ни в днешно време.
  • 20 варненка

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "N.N":

    Ако купуваш готова храна, готвачите нямат досег с клиентите, нито пък тези, които ти я опаковат и подават имат досег до пари, кредитни карти и т. н. Не че знаеш къде ходят в свободното си време и какво правят.Има известен риск естествено.Но в супер влизаш за 10 - 15 минути сега, а не седиш 2 часа да "преживяш" в компанията на много хора на съседни маси, които не могат да ядат и пият с маски на лицето. Едва ли след всяка взета, след всяка сервирана и след всяка платена поръчка сервитьорът си мие по 1 минута ръцете с гореща вода и сапун или си сменя ръкавиците. Аз готова храна спрях да купувам и все още мия и дезинфекцирам всяка стока, до която може да се е докоснал потенциално заразен клиент. Включително плодове и зеленчуци, бутилки за вода, пакетирани храни, чиято опаковка го позволява. Изнервящо е, но... В някои държави ще записват имена, телефони и други данни на клиенти на ресторантите, за да ги издирват за тестване ако излезе някой заразен от персонала или друг клиент. Не вярвам у нас някой да го прави. А желаещи да са доброволци в инфекциозните отделения дали ще се намерят. То с обещания за 1000 лв към заплатата има недостиг на медицински кадри пък...
  • 21 варненка

    0 0 Отговор
    Касиерите в големите супермаркети са във висок риск Стотици хора минават през тях дневно. И съответно касите са най-опасното място. Затова преди да си пипнем маската, за да я свалим излизайки от супермаркета трябва да сме си дезинфекцирали добре ръчичките. Малък дезинфектант в джоба за целта...