Last news in Fakti

5 Юни, 2020 07:57 1 629 6

Само 1 пациент остава в тежко състояние във Виетнам – британски пилот

  • виетнам-
  • пилот-
  • британец-
  • пациент 91-
  • коронавирус-
  • азия-
  • хошимин

Мъжът показва признаци на възстановяване

Само 1 пациент остава в тежко състояние във Виетнам – британски пилот - 1
Снимка: Shutterstock

Само един пациент с COVID-19 остава в тежко състояние във Виетнам. Става въпрос за 43-годишен британски пилот в град Хошимин, който прекара повече от два месеца на системи, предаде DPA. Лекарите, свързани със случая, съобщиха, че мъжът показва признаци на възстановяване.

Пилотът, който работи в авиокомпания Vietnam Airlines, официално е наричан "Пациент 91". Той бе приет в градската болница за тропически болести в Хошимин на 18 март, предаде Новини.бг. По-рано лекарите се опасяваха, че на мъжа ще е необходима белодробна трансплантация, за да оцелее.

"Виетнамско-германската болница е подготвила план за белодробна трансплантация за пациента, ако стане необходимо, но за щастие състоянието му се подобрява. Смятам, че вероятно няма да се наложи белодробна трансплантация", каза директорът на болницата.

След 57 дни на изкуствено дишане, вчера апаратът на мъжа е бил изключен. Сега той е способен да се усмихне и да си движи ръцете и краката, както и да премине към по-лека терапия. Виетнам мобилизира всички налични ресурси, за да спаси мъжа, който сега дава отрицателна проба за коронавируса, като похарчи за това над 215 000 долара. Към днешна дата Виетнам отчита 328 случая на COVID-19 и нито един починал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 илия

    7 0 Отговор
    А казват , че Виетнам били изостанали..
  • 2 Дано

    5 3 Отговор
    да има все повече такива добри новини от целия свят и вируса да изчезне.Дано у нас да няма повече тежкоболни пациенти. Виждате колко скъпо може да бъде лечението само на 1 пациент. Затова се пазете.Нищо че официално ще отпадат мерките. Над 5500 души са умрели за последното денонощие от тази гадост по света.
  • 3 Asdfg

    5 1 Отговор
    Мутафчийски, четеш ли? Виетнам!
  • 4 Ученика надмина учителя

    5 0 Отговор
    А едно време България обучаваше виетнамците във всяка една свера.И това колко са напреднали те ,говори колко силни бяхме ние някога.
  • 5 плевен

    1 1 Отговор
    А аз виждам в статията друго: Отрицателната проба не те прави здрав. Не се връзвайте на приказката, че "Днес броят на оздравелите, е по- голям от заболелите ". Пораженията си остават, а лекарите свиват рамене и бързат да върнат хората на работа. Ще ми се да видите рентгена на жената, за да разберете колко са здрави.

    Коментиран от #6

  • 6 Ами качи им

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "плевен":

    една снимка на ренгена на жена си, че всичко, което е по телевизии и медии за тях е фейк и начин за точене на пари. Барем някой ти повярва. Ама едва ли. Трябва те или някой от семейството им да прекара тежко инфекцията, за да повярват. Или поне някой колега или съсед, с когото са си пили заедно ракията да се "похвали", че едва е оцелял.