Last news in Fakti

5 Юни, 2020 12:21 1 424 0

От днес Чехия премахва ограниченията за пътуване за Австрия, Германия и Унгария

  • чехия-
  • коронавирус-
  • граници-
  • пътуване-
  • ограничения

Чехия планира да върне неограниченото влизане от над 20 европейски държави от 15 юни

Чешкото правителство реши да отвори напълно границите си със съседите Австрия и Германия и да позволи неограничено пътуване до и от Унгария от днес на обед. Това предаде Reuters. 

"Хората, които посещават тези страни, няма да се нуждаят нито от тест за коронавирус, нито от карантина. Искаме да се върнем към нормалния живот. Също така, може да бъде и печелившо за Чехия, когато хората тези страни идват и харчат парите си тук", каза на пресконференция премиерът Андрей Бабиш.

Външният министър на страната Томаш Петричек заяви, че всички ограничения за пътуване до и от Австрия и Унгария са премахнати, но пътуващите до Германия все още трябва да спазват настоящите условия за влизане във Федералната република.

Припомняме, че вчера Чехия изцяло отвори границата си със Словакия, като планира да върне неограниченото влизане от над 20 европейски държави от 15 юни.

Пристигащите от страни, където епидемията все още е широко разпространена, ще трябва да предоставят отрицателен тест за Covid-19 или да бъдат поставени под карантина.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА