Last news in Fakti

10 Юни, 2020 08:12 2 160 7

Повече от 800 са починалите от коронавируса в САЩ за последното денонощие

  • сащ-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия

Общият брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19 в страната достигна 111 750, а потвърдените случаи на заразяване са близо два милиона

Повече от 800 са починалите от коронавируса в САЩ за последното денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новият коронавирус причини смъртта на 819 души в САЩ за последното денонощие, по данни на университета "Джонс Хопкинс", оповестени в 00.30 часа по Гринуич, съобщи Франс прес.

Общият брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19 в страната достигна 111 750, а потвърдените случаи на заразяване са близо два милиона. Оздравели са около 518 хиляди души, предава БТА.

От две седмици насам дневният брой на жертвите се задържа под хиляда, след като достигна над 3000 за 24 часа в средата на април. Но страната продължава да регистрира около 20 000 нови случая на коронавирус всеки ден.

Според изчисления на учени от университета в Масачузетс, базирани на 11 епидемиологични модела, броят на починалите от COVID-19 се очаква да достигне 130 хиляди до 4 юли, когато е националният празник на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6239

    6 2 Отговор
    И ко прай'м ся ? Местя ........

    Коментиран от #6

  • 2 Леле консуматорите намаляват

    5 2 Отговор
    Тва ше е края на саш
  • 3 Ген. Мутьо Годжилан Кеноби

    4 4 Отговор
    Мъж се хвърли от десетият етаж и почина от корона вирус!
  • 4 Я каква

    4 0 Отговор
    Соросоидна тишина.....
  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    4 2 Отговор
    Почти 112 000 починали в Краварника от COVID-19 - Перушан постигна мечтата си "America First"...
  • 6 пффффф

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "6239":

    Аз си го преместил от миналата година и няма мърдане
  • 7 Инвеститор

    0 0 Отговор
    , НА времето над 2 милиона Българи не си дадоха акциите НА ИНВЕСТИТОРИ-ПОСРЕДНИЦИ, ЗАЩОТО ЗНАЕХА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ТЯХ! ЕДНИ ЗАБОГАТЯХА ЗДРАВО, А "Инвеститорите пиха по една студена вода" Сега държавата е решила да направи отново този удар, като "подкара Стадото" отново!! Няма да инвестира ме, ще има нови още по богати милионери, нищо добро за инвеститорите, на всички е Ясно!!! Нека да Грабят, цяла Европа ще разбере за какво става дума, Грабеж под Чадъра и законите на Държавата!!!! НЕЕ сложно да се разбере!!!!!