Last news in Fakti

15 Юни, 2020 19:51 2 621 4

Говори Тръмп: Повечето случаи на коронавирус в САЩ се дължат на повечето тестове

  • сащ-
  • пандемия-
  • доналд тръмп-
  • ковид-19-
  • коронавирус

По-рано икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу заяви, че капацитетът за тестване в САЩ е разширен "стократно" от март насам

Говори Тръмп: Повечето случаи на коронавирус в САЩ се дължат на повечето тестове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп отдаде неотдавнашното увеличение на броя на инфекциите с Covid-19 в няколко американски щата на напредналите възможности за по-масирано тестване, като в същото време нарече ситуацията "нож с две остриета", имайки предвид икономическата и пазарната реакция в страната.

"Тестовете ни са толкова повече и по-напреднали от всяка друга страна (свършихме чудесна работа относно това!), че показват и повече случаи на заразени. Без тестване или слабо тестване, ние бихме показвали много малък брой случаи. Тестването е "двуостър нож" - кара ни да изглеждаме зле, но е добре да имаме повече тестове!!!", написа Тръмп в Тwitter.

По-рано днес икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу заяви, че капацитетът за тестване в САЩ е разширен "стократно" от март насам.

Директорът на Националния икономически съвет на САЩ също така посочи, че Белият дом "не вярва", че наскоро регистрираните увеличения на броя на коронавирусните инфекции в няколко щата представляват втора вълна.

Изказвайки се за телевизия Fox News, той добави, че макар да "не омаловажава" ситуацията, това е "нещо, с което трябва да свикнем" и че това е "контролируемо".

Къдлоу подчерта, че редовно се консултира с медицински експерти и че смята, че покачването на случаите с коронавирус в щати като Тексас, Флорида, Калифорния и други представляват "сравнително малки изключения".

Той също така отбеляза, че нивото на смъртност все още "остава ниско".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ventura

    18 1 Отговор
    То това Ви го каза и Мангъров, ама кой да слуша! Я тествайте цяла България, и ще видите удивителни резултати от заразени. Стига, тестовете да са точни! Но у нас няма нищо истинско, всичко е менте :защото е по-евтино, и за да има далавера.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Предстоящ Ужасен COVID 2020

    4 2 Отговор
    Нещо след масовото разпространение на коронавируса и случващите се протести и бунтове в Америка вече не съм оптимист за доброто бъдеще на САЩ.. Като махнем настрана ненаучните предсказания на Ванга за ПОСЛЕДНИЯ Президент и големите промени които предстоят с прекратяване на съществуването и разпадането на САЩ, научен и исторически доказан факт е, че която империя ни е завладявала или е била в съюз с България,... винаги се е разпаднала или загивала.....!!!
  • 4 В.В.

    1 0 Отговор
    Искрено и Лично. ,,,С Дони Тромп...