Last news in Fakti

6 Юли, 2020 15:08 1 674 1

Гражданите на ЕС могат да влизат в Чехия, без да посочват причина

  • чехия-
  • ес-
  • граждани-
  • транзит-
  • пътуване-
  • коронавирус

Важна информация за пътуващите в Чехия

Гражданите на ЕС могат да влизат в Чехия, без да посочват причина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Всички граждани на ЕС могат да влизат на територията на Чешката република, без да е необходимо да се посочва целта на влизането им, като това включва и целта на транзита, ако се осъществява такъв, съобщиха от Министерство на външните работи на Република България.

Гражданите на ЕС, които влизат в Чешката република, след като са прекарали повече от 12 часа през последните 14 дни в страна с повишен риск от заразяване, или т. нар. страни от червената зона, се задължават да се свържат с регионалната хигиенна служба според мястото на престой и да преминат PCR тест на чешката територия. 

Прилагаме списък на държавите от зелената зона, като всички останали държави попадат в т. нар. червена зона. По отношение на тези граждани на ЕС, които пристигат от страните от червената зона и искат да преминат транзит през чешката територия, се прилагат следните правила:

Летищен транзит: Гражданите на ЕС нямат допълнителни задължения (което означава, че не е необходимо да притежават дипломатическа нота от тяхното посолство или да се свързват с регионална хигиенна служба, ако не напускат транзитната зона на летището.

Сухопътен транзит: При влизане в Чешката република, гражданите на ЕС следва да се свържат с регионалната хигиенна служба според мястото на влизане и да я информират, че влизането се извършва само с цел транзит. По време на транзита през чешката територия всички лица са задължени да носят маска за лице.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мемед

    4 0 Отговор
    А ромите може ли да влизаме? Че в БГ не искат да ни хранят вече.