Last news in Fakti

14 Юли, 2020 13:37 3 530 4

Ръст от 85% на офертите за наеми

  • манхатън-
  • сащ-
  • жилища-
  • наем-
  • пандемия-
  • коронавирус

Над 10 000 апартамента в Манхатън търсят наематели

Ръст от 85% на офертите за наеми - 1

През юни в Манхатън са обявени за отдаване под наем над 10 000 жилища, което е с 85% повече спрямо същия месец на миналата година. По мнение на брокери, формалният дял на пустеещите жилища е достигнала рекордните 3.67%, но в много сгради в Ню Йорк тя е много по-висока.

Основната причина е, че във връзка с ограниченията въведени заради пандемията от коронавируса, до 22 юни брокерите не са могли да провеждат реални огледи. В същото време много от наемателите, част, от които са загубили работата си, са напуснали града и броят на желаещите да се установят трайно в Ню Йорк значително е намалял.

Основният коз на наемодателите е да понижат месечната рента. В резултат наемните нива преживяват най-лошия си юни за последните 10 години – средно с 8% по-ниски са те на годишна база. Въпреки това жилище с една спалня в Манхатън все още се оферира на нива от 3400 USD, което е двойно повече спрямо средните нива в САЩ.

Почти половината от всички договори сключени през юни са с отстъпка. Най-често собственикът предлага половин месец безплатен престой.

Най-слаб остава пазарът на големите жилища. Според брокери, много от семействата, които обикновено търсят апратамент в града, сега са се насочили към предградията. Там клиентите могат да намерят по-просторни имоти със собствена градина.

Броят на сделките с жилища с три спални през юни е намалял с 42% спрямо юни 2019 г. Най-силно е пострадал центърът на Манхатън и Ийст Сайд, където понижението е съответно 41% и 49%.

Наемните нива на жилищата в Манхатън могат да паднат с 10% за 2020 г., прогнозират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рее

    2 2 Отговор
    Скоро и в Бг-то.
  • 2 бл.134 в Зап. парк

    5 0 Отговор
    Да идват в София .Тука се качват , поне едно 15 процента за послените 3 месеца , в сравнение с послената четвърт на втората декада .
    Особено чуствително е в близост до ромските квартали .България на 6 морета.Факултета-Софийския Манхатън.Купувайте , магарета .Не остана
  • 3 Брокер

    0 0 Отговор
    Тука ще има леко покачване на цените,защото са едни от най ефтините в ЕС.Хубавите жилища в хубавите квартали също се покачват.
  • 4 Сеирджията

    2 0 Отговор
    Купи си буквар!