Last news in Fakti

14 Юли, 2020 21:00 2 131 6

Отпада задължителната двуседмична карантина за пристигащи в Русия

  • русия-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия

Над 11 хиляди души са починали от заболяването

Отпада задължителната двуседмична карантина за пристигащи в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От утре руските санитарни власти отменят задължителната двуседмична карантина за пристигащи в страната. За преминаването на границата ще е достатъчен документ за отрицателен тест за коронавирус или за наличие на антитела на имуноглобулин G.

Документът може да бъде на руски или на английски език, се посочва в постановление на главния санитарен лекар на Русия Анна Попова. Тестът трябва да бъде направен не по-рано от три дни преди пристигането в страната.

Руските и чуждестранните граждани, които не разполагат със съответната медицинска справка, ще бъдат задължени да си направят PCR-тест на място – в тридневен срок и за тяхна сметка.

Русия е на четвърто място в света, след Съединените щати, Бразилия и Индия, по брой на заразени с коронавирус – близо 740 хиляди души от началото на пандемията при направени над 23 милиона теста. Установените през последното денонощие нови случаи  са повече от 6200.

Над 11 хиляди души са починали от заболяването.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    1 3 Отговор
    Короната ме удари в налката глава и сега ми е като портокал станала. Може и за добро да е!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мечо

    0 1 Отговор
    ако го докарам като на снимката пишете ме омрял и си спомняите сас добро за мен

    Коментиран от #5

  • 4 Актуална Антена

    0 1 Отговор
    Путин ако не беше взел мерки джендарите щяха да обвинят Русия. Ма он не е прозт виде Италянците че се правят на умрели лисици и той като тях.

    Коментиран от #6

  • 5 Ти си умрял бе

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    ма още не го знаеш. Хахаха
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.