Last news in Fakti

19 Юли, 2020 20:00 2 657 8

Къде са задължителни маските в съседна Гърция

  • гърция-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • туризъм-
  • маска

Маските са абсолютно задължителни в градския транспорт, таксита, болници, частни лекарски кабинети и фризьорски салони

Къде са задължителни маските в съседна Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Туристите в Гърция получават информация на няколко езика за това къде е задължително носенето на предпазна маска. В самолети и фериботи не се позволява качване на пътник, ако не е с маска.

На корабите пътуват и проверяващи екипи,които следят за спазване на всички предпазни мерки.

Маските са абсолютно задължителни в градския транспорт, таксита, болници, частни лекарски кабинети и фризьорски салони. От вчера клиентите на супермаркетите също носят маски.

В повечето музеи и археологически паметници носенето на маска е препоръчително, но за посещение на Акропола в Атина е задължително.

Глобата за непоставена маска на тези места е 150 евро.

При над четири хиляди теста взети  на граничните пунктове за ден няма нито един регистриран положителен резултат, информират от здравното министерство.

За всички чужденци, влизащи през "Кулата - Промахон" остават в сила изискванията за електронна декларация с баркод, отрицателен тест за коронавирус и фактура за заплащане на теста, за да се гарантира неговата достоверност.

От правителството апелират: "спазвайте дистанция, носете маски".

Гърция няма да блокира входа на чужденци през граничните пунктове на страната, заяви министърът на туризма Харис Теохарис.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охххааа

    20 1 Отговор
    Маляки, тази година няма да дойда. За англичаните дето има повече заразени няма тестове, за нас има.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 QR Виза

    10 0 Отговор
    "Гърция няма да блокира входа на чужденци през граничните пунктове на страната, заяви министърът на туризма Харис Теохарис." Да ве да затова затвориха всички пунктове и оставиха само един ! Да видим още, какви документи, ще искат "преведени на английски" напр. кръвни проби от родата до 9-то коляно останала в България !?
  • 3 Бачо Киро

    6 0 Отговор
    Във фризьорския салон маска носи само фризьора/ката, не клиента, шматки ... За транспорта е вярно, за супермаркетите от събота също.
  • 4 бях

    5 1 Отговор
    и дума не стана за маска , нито провериха qr , нито теста и минахме транзит . тва бг медията е като лъжливото овчарче
  • 5 123

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Охххааа":

    Абсолютно, да си гледат работата, цървули! Толкова пари им даваме, те плна интересни се правят! Харесвам почивката там, ама ме удрят в достойнството, и губят, да ги и трандафорите....

    Коментиран от #6

  • 6 Позиция !

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Това е правилната позиция, имайте малко достойнство! Щом властите им открито показват с постоянните рестриктивни, унизителни и скъпи за туриста мерки, че не искат българи в Гърция, ами добре, като решат друго тогава ! Аре фиге !
  • 7 Петър Кимонов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Охххааа":

    Не си прав. Тестовете са за минаващите през Кулата, не за българи.
  • 8 Ел Греко

    0 0 Отговор
    Що ревете, че не ми е ясно,а? Аз дойдох още като отвориха границата за туристи и досега нямам никакви проблеми, ама никакви. И ще стоя до към 10 септември. Топло море...хубави хора..чудесна храна..супер цени ( ако бях на лай...морието при тези цени, досега да съм събрал багажа за прибиране, а тук не съм изхарчил още половината бюджет още) . Струва си висенето, та ако ще и клизма да ви правят. После ще сте доволни....