Last news in Fakti

22 Юли, 2020 12:33 9 001 21

Нагоре! Балканска държава отново обяви епидемия от коронавирус за цялата страна

  • черна гора-
  • епидемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Втората вълна започна в средата на юни, след като в продължение на месец и половина в страната нямаше никакви случаи на COVID-19

Нагоре! Балканска държава отново обяви епидемия от коронавирус за цялата страна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Черногорският национален съвет за заразни болести отново обяви епидемия от коронавирус на цялата територия на страната, предаде Танюг.

От днес се въвеждат нови ограничителни мерки като задължително носене на маски на открито и закрито, включително за децата над 7 години.

Маските не са задължителни само на плажовете и в националните паркове, при условие че се спазва физическа дистанция, съобщиха черногорските медии, цитирани от БТА.

Вчера в Черна гора бяха потвърдени 98 нови случая на коронавирус. Активните случаи на COVID-19 в страната са 1920, болните са 305 на 100 000 души.

На 25 май черногорският премиер Душко Маркович обяви Черна гора за първата държава свободна от коронавирус, но в страната отново се появиха случаи на заразени. Втората вълна на коронавируса започна в средата на юни, след като в продължение на месец и половина в страната нямаше никакви случаи на COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булса

    25 49 Отговор
    Ма как, защо, бай Мангър друго разправя! Абе, къде изчезна тоя човек?!?

    Коментиран от #10, #19

  • 2 Влади

    14 5 Отговор
    Обявете маските тука на открито че инак няма падне правителството
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 123

    47 21 Отговор
    Докато хората търпят измамата, ковид мафията ще ги обработва.
  • 5 миризлив пор

    27 12 Отговор
    ако човек чете заглавията из местната преса ще остане с впечатление, че навсякъде има сериозни проблеми с тази сериозна болест, карантини, маски и т.н. Само тук маските са за да мълчим, на човек "му минава" защото не го лекуват и правителството надува сериозно бройките да се задържи на власт и това е едно сезонно грипче дето се мре със него а не от него.
  • 6 стоян георгиев

    14 20 Отговор
    хаиде сега местните тролове да обснят как няма вирус и черногорците лъжат ,щото идват избори или заради сорос!!!!нека се знае че в черна гора като се спазваха мерките се стигна до тотално унищожаване на вируса.

    Коментиран от #7

  • 7 123

    29 4 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Дейвид Рокфелер е казал: Трябва ни огромна мащабна криза и хората ще приемат Новия Световен Ред.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 стоян георгиев

    9 10 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    ти откъде знаеш кво е казал деивид рокфелер?тва едно.и знаеш ли че рокфелер не са евреи,а ревностни християни?и накрая кво значение има кво е казал някои след като има сериозен вирусен проблем и боледуват милиони ,а умират стотици хиляди?

    Коментиран от #14

  • 9 От Плевен

    6 7 Отговор
    Мда... И в тая държава лъжат и мажат с тая Корона, за да вземат парите от ЕС. Опа, ама май те не са в ЕС! Тогава ще да е да угодят на Батко да ни плаши и да не падне от власт... Ех, все тебе, Ганьо, мамят щото си много ценен и изключителен в цялата вселена!
  • 10 Верно бе

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Булса":

    Дека го Мангъра? Сигурно е в Бразилия или Мексико или ??? Той продължава да лекува и да дава съвети.
  • 11 baihui do стоян георгиев

    5 4 Отговор
    Стояне, шибал съм те в евангелистката чутура!
  • 12 Антимилиционер

    9 7 Отговор
    През 20 век са починали 200 милиона дебили от вируса на шарка. И тогава простолюдието е викало "измама" докато ги заравят.

    Коментиран от #16

  • 13 Тя я

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Криза е в главата ти само. Явно не зачитат човешкия живот. Евала ти!
  • 14 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    На баба ти хвърчилото умира от измисления вирус.
  • 15 Хипохондрик

    5 4 Отговор
    Братя български хипохондрици всички да заминаваме за Черна гора, там е рая за нас, в България не се издържа - всеки тръгнал със семейството си да се разхожда по паркове и с приятели по заведения, писна ми да гледам как хората си живеят живота, а ние треперим да не хванем настинка, ако отпуснат мерките в Черна гора хващаме пътя за Северна корея - там маскирането е до живот!
  • 16 Антикоронадебил

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Антимилиционер":

    А динозаврите са измрели щото не са носили маски и не са спазвали дистанция:) Е праисторическите мишки са умрели от страх...всяка прилика с антимилиционера не е случайна
  • 17 Бай Ганьо верва само на торбата си

    2 0 Отговор
    щот там е всичкото му де му дал Бог.
  • 18 Хахаха

    3 5 Отговор
    Абе къде е Мутафа, от както взехме яко да мрем по Великден не се е показал, но иначе си прибира по 13 000 лева всеки месец от НОЩ
  • 19 Мангъров

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Булса":

    всяка седмица призовава щабаджиите да седнат на диспут, но ония яко се изпокриха, сигурно събират чували за труповете по гръцките плажове. п.п. За Мутафчийски е достатъчно да споменем, че лекари и сестри във ВМА му викат плазмодия
  • 20 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    бих пожелал на всички дето твърдят че няма коронавирус,скорошна среща с него,но съм християнин и знам че въпросните незнаят кво говорят.та прощавам ви за обидите и дано не ви се наложи никога да усетите силата на този вирус както вие така и близките ви,щото много вече плакаха и то в страни с пъти по-сериозна медицина и хигиена!

    Коментиран от #21

  • 21 П. П.

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Което означава, че явно мерките са безмислени щом сериозната хигиена не ги е спасила