Last news in Fakti

23 Юли, 2020 14:08 1 971 4

Индексът на репродукция на вируса в Русия е под 1

  • русия-
  • индекс на репродукция-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • москва-
  • пандемия

Активните случаи във федерацията в момента са над 200 000

Индексът на репродукция на вируса в Русия е под 1 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

За последното денонощие в Русия са регистрирани 5848 нови случая на заразяване с коронавируса и общият им брой в страната достига вече 795 038. Това съобщи националният оперативен щаб за борба с инфекцията, предаде ТАСС.

Активните случаи във федерацията в момента са 201 816. Оздравелите през последното денонощие пациенти с коронавируса са 8277, с което излекуваните стават общо 580 330 - над 72 на сто от всички заразени.

Смъртните случаи през последните 24 часа са 147, а от началото на пандемията - 12 892, или 1,62 от всички вирусоносители. Индексът на репродукция на новия патоген остава непроменен от вчера - 0,93. В столицата Москва обаче този показател продължава да расте и достига в момента 1,07. При все това този коефициент, отразяващ темпото на разпространение на болестта, вече от 10 дни не надхвърля единица средно за Русия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ленин

    2 8 Отговор
    В Русия Вирус Радиация и Диктатура няма

    Коментиран от #3

  • 2 бушприт

    5 1 Отговор
    Айде да не гледаме Русия,а да си гледаме нас,щото сме цъфнали,та вързали!
  • 3 куку руку ку

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ленин":

    Не, просто статистиката става толкова по-точна, колкото по-голямо количество данни се въвеждат.
    И резултатът не закъсня, процентното съотношение на болни, излекувани и починали е като на всеки грип, който минава през хората.
    ОТИ ГИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА?
    Вече и счетоводителят минздрав няма да каже, защото го преместиха.

    Коментиран от #4

  • 4 Твърде много не си

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    наясно с вируса. А хората,които починаха можеше да преживеят доста години ако не бе този вирус. А на преживелите остават следи и не рядко проблеми с дишането заради засягане на специфичната белодробна тъкан /белодробния паренхим,алвеолите/ чрез който се осъществява дишането и превръщайки ги в съединителна тъкан с която ще дишаш на кукуво лято. Не е обикновен грип и няма нищо общо с него.